Türk oyunu Curse of Anabelle, Steam üzerinden satışa çıktı

Ersin Kılıç 20.02.2020 - 15:03
İstanbul merkezli Rocwise Entertainment tarafından geliştirilen ve korku türünde olan oyun bugün itibari ile Steam üzerinden satışa çıktı

7 kişilik Türk bir ekip tarafından geliştirilen Curse of Anabelle, 20 Şubat yani bugün itibari ile Steam ve Playstore üzerinden satışa çıktı. Bulmaca ve korku türünü bir araya getiren oyun, İstanbul merkezli Rocwise Entertainment tarafından geliştirildi. Oyunun Steam sürümü 40 TL, Playstore sürümü ise 27 TL olacak. Oyunun çıkışı ile ilgili firma tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Türk oyunu Curse of Anabelle, Steam üzerinden satışa çıktı

İstanbul merkezli Rocwise Entertainment tarafından geliştirilen korku, bulmaca ve macera oyunu Curse of Anabelle , 20 Şubat itibarıyla küresel oyun platformu STEAM ve Playstore üzerinden oyuncularla buluştu. Rocwise Entertainment tarafından kurgulanarak korku oyunları türüne yeni bir soluk getiren Curse of Anabelle, iki yıl gibi bir sürede 7 kişilik bir ekip tarafından tamamen yerli yatırımla ortaya çıktı. 

Steam üzerinden satın alındıktan sonra halihazırda masa üstü ve diz üstü bilgisayarlarda oynanabilen Curse of Anabelle'in önümüzdeki süre içerisinde Xbox, PlayStation ve Nintendo Switch platformları için de piyasaya sürülmesi planlanıyor. Ancak yapımcı Rocwise Entertainment, Steam haricindeki platformlar için bir çıkış tarihi vermek için henüz erken olduğunu belirtiyor.

Türk oyunu Curse of Anabelle satışa çıktı

Mistik kitaplar, kadim mühürler, antik ayinler ve farklı zaman çizgileri arası seyahatlerle, gerçek dünyada izlerini takip edebileceğiniz efsanelerden ve mitlerinden esinlenerek kurgulanmış ve kendine özgü bir oyun deneyimi sunan Curse of Anabelle, lanetli Ramsey Malikânesinin karanlık köşelerine ve gizemli geçmişine ışık tutuyor. 

Türdeşi oyunlardan “aksiyon” dozu ile ayrılan Curse of Anabelle'de oyuncular mistik kitapların yardımı ile bu karanlık maceranın sonuna ulaşmaya çalışıyor. Oyunun hikâyesi boyunca elde ettiğiniz farklı eşyalar sayesinde antik ayinler gerçekleştirip, mistik kitapları kullanarak uygulayacağınız ritüeller ile Ramsey Malikânesini mesken edinmiş iblislere karşı amansız bir mücadele veriyorsunuz. 

Gerçek dünyada da izleri takip edilebilecek efsane ve mitlerden faydalanılarak yaratılan ve alt metninin bir hayli dolu olmasıyla göze çarpan Curse of Anabelle, oyuncuları karanlık ve mistik bir maceraya davet ediyor.

Yorumlar 21
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 14:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2020 14:47
Eğer bu yorumu okuyorsanız Rockwise Entertainment'ın sevgili bireyleri , çok güzel ve başarılı iş çıkarmışsınız.Hayatında şu zamanda bile klasik mario kodlamanın ne kadar emek ve kafa istediğinden bi haber zırtoların burda yazdıklarına kulak asmayın.Amatör oyun geliştiricisi olarak hayran kaldım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
BaHTsIzBEdEvi0
BaHTsIzBEdEvi0 21.02.2020 16:21
Firma adı Rocwise Entertainment, oyun adı Curse of Anabelle ama Türk oyunu(?). Tamam hepsini geçtim bari Anabelle, Ramsey vs. yerine Türkçe bir isim bulsaydınız.
Kaldı ki oyun kalitesi de çok aman aman durmuyor, Unreal Engine'den çıkartılmış üzerinde uğraşılmamış gibi duruyor. Oyunla ilgili tek latıldığım şey tm bir "kabus" olacağı...
MK Okuru
MK Okuru 26.02.2020 17:34
Crysis oyunu Türk yapımı değil Alman yapımı. Yönetmeni Türk, Crytek kurucuları Türk ama hepsi de Alman vatandaşı. Nerede kuruldu; Frankfurt, Almanya, Oyun nerede yapıldı? Almanya. Nerenin parası ve teknolojisi? Almanya. Almanya da Almanya. Türk oyunu bulaman ya. Bence daha okuma, bunları anlaman ya!
serhat1907
serhat1907 24.02.2020 18:59
senin dediğin tam bir saçma sapan bir şey oyun Türk firması ise firma ismi Türk olacak oyun ismi Türk olacak ya ALLAH aşkına yorum yapmak için yorum yapmayın cd project polanya firması yaptığı oyun witcher yani cadı ve dünyanın sayılı oyun firması arasında şimdi biz 3 harfli diye oyun yapsan elin Amerikalısı senin oyunu almaz anlamaz zaten ve yani sen git başka yerde boş yap
MK Okuru
MK Okuru 24.02.2020 17:05
Crysis zaten Türk yapımı değildir.
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2020 11:40
Ya ne boş adamsın. Oyun Türk yapımı. Yapımcıları Türk. İsmi ve hikayesi yabancı diye türk olmuyomu yani? O zaman sana göre Crysis seriside Türk yapımı değil. Yıl olmuş 2020 hala senin gibi cahiller var.
Kalan Karakter: 300 Gönder
halit
halit 25.02.2020 23:27
Oyun çok karanlık ve zor.. görevleri ,ritüelleri yerine getirmek için bayağı kitaplar okumak,araştırmalar yapmak ,bir sürü sembolleri akılda tutup birbirine uydurmak bayağı zor..ve de sıkıyor insanı..İlk oyununda oyuncuyu bu kadar zorlamak bıkkınlık veriyor...şimdilik bıraktım belki ileride tekrar heveslenir devam ederim..İlk oyun için çook acamice bir taktik.Oysa aşırı karanlık ve çok zor bulmacar olmasa oyuncuyu daha içine çekebilir ve başarı oranı yükselirdi..Yine de yapanların eline emeğine sağlık..ileride oyunun satması için ilk şartın ZORLUK değil,aksine OYNANABİLİRLİK olduğunu anlıyacaktır yapımcı arkadaşlar..Bir oyun için en kötü şey saçma sapan zorluklarla oyuncuyu bıtırıp gına getirmek ve oynamaktan vazgeçirmektir,arkadaşlar bunu başarmışlar ...Şahsen oyuz 25 senelik oyuncu olarak bir saatte bıktım bu oyundan..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.02.2020 22:45
Oyunu br saat kadar oynadım,çok durağan. korkuyu karanlık ile yapmaya çalışmışlar..Ayrıca oyunda ritüelleri yerine getirmek için çook işlemler yapılması gerekiyor bu da sıkıyor tabii. Kayıt yapmak için ESC tuşuna basınca oyun kitleniyor.Oyundan çıkınca da hep baştan başlamak zorunda kalıyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.02.2020 18:08
Her yeni birşey yapılırken yapılanı kötülemek huyumuzdur.Sayın tüm yeni birşey yapmaya çalışan veya yapanlar sizler bu boş hıyartolaraın eleştirierine hiç aldırmayın ve lütfen üretmekten vazgeçmeyin.Tebrik ediyor ve bol kazançlar diliyorum.Daha iyi ve daha güzellerini yapmaktan vazgeçmeyin lütfen.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Türk oyunu Curse of Anabelle satışa çıktı
İlginizi Çekebilir