Türk oyunu Ex Natura bu yıl erken erişime geliyor

Ersin Kılıç 15.08.2022 - 13:52
Geçtiğimiz Haziran ayında demo sürümü de yayınlanan Türk oyunu Ex Natura, bu yıl içerisinde erken erişim sürümü ile piyasaya çıkacak.

Son dönemde ülkemizden farklı türde birçok oyun çalışması ile karşılaşıyoruz. Bu oyunlardan bazılarının geliştirme süreçlerinde problemler yaşansa da Steam Demo Festivali gibi etkinlikler içerisinde yer alan oyunlarımız da bulunuyor. İşte bu oyunlardan biri olan ve geçtiğimiz Haziran ayında Steam Demo Festivali'nde yer alan Ex Natura için yapım ekibinden bazı bilgiler geldi. Oyunun demo sürümü ile birlikte geliştirme sürecinde de yol aldıklarını belirten ekip, aynı zamanda souls türündeki Ex Natura'nın bu yıl içerisinde erken erişime çıkacağını da duyurdu. Verilen bilgiler şu şekilde;

Souls türündeki Türk oyunu Ex Natura bu yıl erken erişime çıkıyor

"Geliştirmekte olduğumuz Ex Natura oyunumuzun demosu ,haziran ayında steam demo festivalinde yayınladık. Geliştirme süreci devam eden oyunumuzun steamdeki demo versiyonunu sizlerden aldığımız geri dönüşlerle beraber güncellemeye devam ediyoruz. Planımız 2022 Kasım ayı sonu erken erişimle oyunu sizlerin beğenisine sunmak ve geliştirmeye devam etmek.

Oyunumuzda 9 farklı bölge bulunuyor. Bu bölgelerde oyuncularımız için çözülmesi gereken bulmacalar, mücadele etmeleri gereken düşmanlar, aşması gereken engeller hazırladık. Her bölümün sonuna da benzersiz özellikleri olan Bosslar koyduk.

  • 1 - Orman
  • 2 - Zindan
  • 3 - Bulut Üstü
  • 4 - Bataklık.
  • 5 - Mağara / Tünel
  • 6 - Yükseliş

Türk oyunu Ex Natura bu yıl erken erişime geliyor

Bölüm sonunda ki Bossları tasarlarken birebirinden farklı değişik dövüş ve saldırı mekanikleri yapmaya özen gösterdik. Amacımız sıradanlığı ortadan kaldırarak oyuncular için eşsiz bir aksiyon hissiyatı sağlamak ve her Boss için oyuncuyu farklı strateji oluşturmaya yönlendirmek. Oyunumuzda ana karakterin gelişimi için pek çok detay ve sürprizler hazırladık. Oyuncunun geçirdiği her vakti dolu dolu yaşatan eşsiz bir dünya hazırladık."

Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 19:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ghost86
Ghost86 17.08.2022 14:30
Animasyonların özellikle koşma ve zıplama animasyonlarının elden geçirilmesi lazım. İlk bakışta göze çarpan en belirgin şey bunlar gibi duruyor çünkü. Grafikler fena değil ama animasyonlar oyunu çok basit gösteriyor. Karakter poposunu dikerek ve bacaklarını enlemesine geniş tutarak koşmamalı mesela. Yürürken çıkan ses efekti biraz daha tok ve geri planda olmalı; çünkü sürekli arka planda her adım attıkça duyulan ses çiğ ve baskın bir ses olursa kulak tırmalar, bir süre sonra oynanışı baltalar, oyuncuyu oyundan soğutur. Ayrıca düşmanlara ürkütücü sesler de eklenmeli aksi halde çok yapay ve ruhsuz gözüküyorlar. Bu halleriyle düşmandan çok figüran gibi bir his veriyor varlıkları. Seslerden bahsetmişken; her darbe sesi farklı olmalı. Mesela kılıçla vurulan sesle, çıplak elle vurulan ses aynı. Ayrıca bazı efekt sesleri de yok, kendileri var sesleri yok. Sessiz efekt çiğ duruyor oyunda. Bazı mekanların sesleri birbiriyle uyumsuz mesela buna da dikkat edilmeli. Suyun içinde yürünen sesle taş zemin üzerinde yürünen ses aynı mesela. Düşman can barları da aşırı büyük. Daha minimal olmalı ki hem şık dursun, hem de ekranda gereksiz yer kaplamasın ve oyunu basit göstermesin. Düşmanlar biraz daha hareketli ve saldırgan olmalı, ağaç gibi kalıyorlar adeta. Daha baskın olmalılar soulslike türü bir oyunda, olmak için olmamalılar yani... Oyunun vuruş hissini beğendim, tok hissettiriyor. Grafikler de fena değil düşük bütçeli indie bir oyun için. Bir oyuncu olarak ilk bakışta gözüme çarpan eksiklikler bunlardı. Elbette AAA kalite bir oyun olarak değerlendirmedim eleştirilerimi. Hani oyunda mevcut olan şeyler en azından elden geçirilerek daha iyi hale getirilebilir diye bir oyuncu olarak belirtmek istedim. Başarılar dilerim, yolları açık olsun. Bir de şunu belirtmek istiyorum; sen bir oyuncu olarak bir oyunun başında keyifle ne kadar vakit geçirebiliyorsan o oyun, oyuncuları da genel olarak o kadar tutacaktır karşısında. Buna göre dizayn geliştirme yapılmalı bence.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.08.2022 15:09
oyunu wishlistine eklemek isteyenler için link:


https://store.steampowered.com/app/1557180/Ex_Natura_Nature_Corrupted/?l=turkish
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.08.2022 11:35
Sonunda Türkiyenin hyper casual döngüsünden çıkmış ve Erzurum gibi milli değerler ve drama üzerinden para kasmaya çalışmayan bir oyun, sonuna kadar destekliyoruz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.08.2022 22:56
Mükemmel bir oyun geliyor heycanla beklıyoruz başarılar dilerim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.08.2022 22:44
biraz aşk da olsun içinde
Kalan Karakter: 300 Gönder
Türk oyunu Ex Natura bu yıl erken erişime geliyor
İlginizi Çekebilir