Mario lakaplı Türk kaçakçı, 210 kilo eroin ile yakalandı

Ersin Kılıç 5.06.2018 - 11:10
Mario lakaplı Fikri Yaraşır, İngiltere'de göz altına alındı

Oyun dünyasının en ikonik ve bilinen karakterlerinden biri olan Mario, oldukça ilginç bir benzetme ve haber ile karşımıza çıktı. Almanya'da uyuşturucu kaçakçılığı sebebi ile 10 yıl hapis yatan Fikri Yaraşır'ın çıktıktan sonra İngiltere'de de benzer bir şebeke kurduğu ortaya çıkmış. Mario lakaplı Fikri, tam 210 kilo eroin ile yakalanmış.

Mario lakaplı Türk kaçakçı yakalandı

Tabi işin içerisine oyunların ve Mario'nun girmesi ise tahmin edebildiğiniz gibi bıyıklardan kaynaklanıyor. BBC'nin haberine göre bıyıkları sebebi ile Mario'ya benzetilen ve bu lakap takılan Fikri Yaraşır, İngiltere'nin son yıllardaki en büyük eroin kaçakçılığı şebekelerinden birisini kurmuş. Yaraşır'ın İngiltere'nin kuzeyinde bulunan Glassop'ta bir pizza ve kebap restoranı açtığı ve bu restoran üzerinden kaçakçılık faliyetlerini yürüttüğü rapor edilmiş.

Nisan ayında 25 yıl hapis cezasına çarptırılan Mario lakaplı Yaraşır'ın yeni düzenlenen mahkemesinde ise suç ortaklarına dair bilgiler ile birlikte çetenin geri kalanına dair cezalar da belli olmuş. Yine aynı mahkemede 2016 yılından beri takip edilen Mario'nun İstanbul'dan yola çıkan 210 kilo eroin ile birlikte suç üstü yakalandığı da belirtilmiş.

Türk Süper Mario, İngiltere'de kaçakçılıktan dolayı yakalandı

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 09:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
ademt95
ademt95 5.06.2018 15:31
Sadece sarki yazan adama 10 yil hapis istenir, 2 kez sebeke kuran adama 25 yil. Ne adalet be!
MK Okuru
MK Okuru 6.06.2018 00:33
ikisinede 25 yıl versinler
Kalan Karakter: 300 Gönder
etemelkuran
etemelkuran 5.06.2018 15:43
Eroin Afganistan'dan İran'a geliyor İran'dan Van'a oradan İstanbula geçiyor oradan yurtdışına gidiyor. Yıllardır böyle bunu da çözmek istemiyorlar. Kimbilir ne abdestliler var bu işin içinde.
etemelkuran
etemelkuran 5.06.2018 21:45
Dertlere derman olmuşun herkes bunu biliyor, bu memlekette güvenlik anlamında hiç bi değişim yok. Sadece İstanbul'da değil tüm büyükşehirlerde mafyalar kol geziyor. Yurtdışında eğitimim yeni bitti, avmye, üniversiteye, havalimanına girişte güvenlikten geçmezsin Türkiye'de sokakta güvenlik yok ki herkes kendi güvenliğini sağlamaya çalışıyor. Dünyanın teröristi İstanbulu aktarma yaptığı için riskli geliş noktası olarak sınıflandırılıyoruz.
Spider_hip
Spider_hip 5.06.2018 20:14
Maalesef arkalarında genelde polisler, emniyet müdürleri falan oluyor, iyi rüşvet yeyip görmezden geliyorlar. Senelerce Kadıköy yazıcıoğlunun oradaki cd satan pkk lıları görmezden geldikleri gibi. O pkk lılar yazıcıoğlu ve civarındaki dükkanların %80 ini aldı o cd paralarıyla. Sırf o da değil, kaç kere apartman dikiyoruz diye konuşuyorlardı. Bazen polis baskınları yapıldığında taramalı tüfeklerle polislere han içinden ateşler açıldı. Döner bıçaklarıyla çevik kuvvet kovalandı. Tam rezalet. Tahtakale'de Mercan Han mıydı neydi, polis bir laf etse ölüsü çıkar. Öyle bir kaçak sigara satılan han var. İçerisi tamamen pislik kaynıyor. Polislerde dahil sigara ile işi olan herkes o noktayı bilir. Ama kimse bir şey yapmaz. Kadıköy söğütlüçeşme, eski salıpazarının orası göz göre göre otopark mafyasına peşkeş çekildi. Taa itfaiyenin oradan gezinme sokağının sonuna kadar bu sözde topal mafyacığa verildi. Sokaklar kullanımdan çıktı. Kaç kere polislerle cafelerde sohbetler edildi, bir daha polisler uğramaz oldu. Mahalleli cimere kaç defa yazmış. Tınladıkları yok.

Yani ülkede polis parası olmayana var. Paran varsa, pisliğin önde gideniysen, poliste savcıda senin emrine amade. Dışarısı 15 kere yan kesicilikten, 6 kere gasptan, 35 kere hırsızlıktan, 47 kere dolandırıcılıktan yakalanıp serbest bırakılan pislikler kaynıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.06.2018 19:32
Adam harbi mario ama
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.06.2018 18:38
Teşekkürler Mario ama uyuşturucular başka bir köprüde
Kalan Karakter: 300 Gönder
Türk Süper Mario, İngiltere'de kaçakçılıktan dolayı yakalandı
İlginizi Çekebilir