Türk Telekom, Overwatch'a girişi mi engelliyor?

Furkan Sakoğlu 31.12.2016 - 14:23
Çok sayıda şikayet mesajı var
Blizzard'ın başarılı FPS oyunu Overwatch, hem grafikleri, hem de mekanikleri ile birçok yılın oyunu ödülüne layık görüldü. Türk oyuncular tarafından da yoğun bir şekilde oynanan yapım, son birkaç gündür bazı Türk kullanıcılara bağlantı problemi yaşatıyor. Şahsen benim de yaşadığım problem ile, Overwatch sunucularına bağlantı yapılmak istendiğinde, oyun sunucu ile bağlantı kuramıyor. İnternet'ten yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde, sorunun Blizzard kaynaklı olmadığı, farklı PC'ler ile yaptığımız denemelerde de, PC kaynaklı bir sorunda bulunmadığı görüldü.

Türk Telekom, Overwatch'a girişi mi engelliyor?
Araştırmalarımıza devam ettiğimizde ise TurkOW forumlarında benzer sorunu yaşayanların açtıkları başlıklara ve mesajlara ulaştık. Hem biz hem de sorunu yaşayan diğer kullanıcılar, Blizzard'a durum ile ilgili soru yönelttiğinde Blizzard; "We have confirmed an issue with Turk Telecom preventing this ISP users connecting to Overwatch. Please contact with the ISP to get more information about the issue and to ask for it tol be solved by them (Türk Telekom kullanıcılarının Overwatch'a girerken bir sorun yaşamakta olduğunu doğruladık. Lüfen problem hakkında daha fazla bilgi almak ve taraflarınca çözülmesini talep etmek için sağlayıcınız ile iletişime geçin.)" cevabı gelmiş. Yani sorunun Türk Telekom kaynaklı olduğunu ve bazı Türk Telekom müşterilerinin oyuna erişiminin engellendiğinin altı çizilmiş. Sorunu çözmek için Türk Telekom'a başvurmamız gerektiğin belirten Blizzard yetkilileri, ellerinden geleni yaptıklarını da belirtmiş.

Ayrıca yaptığımız detaylı testler neticesinde, Overwatch'a VPN kullanarak girebildiğimizi farkettik. Türk Telekom'a konu ile ilgili döndüğümüzde ise, sorunun kendileri ile kaynaklı olmadığını ısrarla belirttiler. VPN ile bağlanabildiğimizi belirttiğimiz halde ne yazık ki sorunu kabul ettiremedik. Ayrıca sadece Overwatch değil, Skype bağlantılarımız da yapılamaz halde. Şuan için Türk Telekom'dan resmi bir açıklama gelmiş değil. Eğer siz de benzer bir problemi yaşıyorsanız, yorumlarda belirtebilirsiniz.

Yorumlar 48
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 09:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.10.2018 23:39
Aslında, Sadece overwatch'da değil de diğer oyunlardada bu sorun yaşanıyor, diğer bir giriş yapamadığmız oyunlardan biri ise roblox. adını duymayan yoktur zaten.Artık Turk telekom altyapılı olanlar bu oyuna erişemiyor,Vpn Kullanmak zorunda kalıyorlar.Bende bu Sıkıntıyı yaşayanlardan biriyim maalesef
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.08.2018 15:42
kaç saat oldu gırıs yapılmıyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.06.2018 01:17
Ben de aynı sorunu yaşıyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
Vernon Roche
Vernon Roche 31.12.2016 23:33
Türk Telekom hiç bir şeyi kabul etmez zaten, net her zamankinden yavaş dersin, "yoo hızlı" derler, paketteki hızı alamıyoruz dersin bir tanesi " sizin mahallede alt yapı yetersiz" der diğeri "maksimum hızı alıyorsunuz" der
uzun lafın kısası hiç bir şey Türk Telekomla alakalı değil hep sizin suçunuz.
MK Okuru
MK Okuru 4.01.2017 09:56
O zaman Süper Online bir hiç demektir. Kendi işini kendin yapamıyor, kendi alt yapını kurmuyorsan eğer ortalıkta hizmet veriyorum diye geçinmeyeceksin. İsterse uzaylılar gelip açsın hattı. Ben hizmeti senden alıyorum, sana para ödüyorum, TT'ye değil. O yüzden saçmalamayı keselim lütfen.
MK Okuru
MK Okuru 3.01.2017 09:39
16:02 Sen superonlinedan net bağlatıyosan onlar senin netini açıyor. Sıkıntı Superonline yetkilileri gelip senin evinin yakınındaki saha dolabındaki hattı açmıyor. Onu TTnet yapıcak. Ttnette işi ağırdan alıyor çünkü sen Turkcellden açtın adamlarda o yüzden sıkıntı çıkarıyor..
MK Okuru
MK Okuru 1.01.2017 16:02
Süper Online çok güzel diyor. Hatta internet bağlatmak için o kadar uğraşmama rağmen bağlatamadım. Sonra canınız cehenneme diyerek Türk Telekom'dan tanıdık vs. sokarak bağlatabildim ancak.
MK Okuru
MK Okuru 1.01.2017 11:56
türk telekomun canı cehenneme. superonline missssssss gibi :) geç supere kafan rahat etsin adamlar cayır cayır ilgileniyor gerekirse evine geliyorlar. sorun yaşıyorsan çözülüyor banane ben yapmadım demiyorlar özürlü gibi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.01.2017 07:55
aynı şekilde bazı arkadaşlardan wowa giriş dede sıkıntı var:S
Kalan Karakter: 300 Gönder
Türk Telekom, Overwatch'a girişi mi engelliyor?
İlginizi Çekebilir