Türk yapımı bağımsız hayatta kalma oyunu Him and I yakında çıkıyor

Furkan Güler 23.09.2019 - 17:27
Bakalım oyun beğenilecek mi?

Bağımsız oyun sektöründe son zamanda kendisini daha fazla gösteren Türk geliştiricilerden yeni bir yapım daha geldi. Xenmentia Softworks tarafından geliştirilen Him and I, piksel sanatını kullanan bir hayatta kalma oyunu olmuş. İçerisinde 2D aksiyon oynanış mekanikleri de barındıran yapımın grafikleri hiç fena durmuyor. Hikaye açısından The Last of Us'a da benzeyen yapım, 5 Ekim tarihinde Steam üzerinden yayınlanacak.

Türk bağımsız geliştiriciden yeni bir hayatta kalma oyunu daha geldi

Oyunun açıklanan özeti ise şu şekilde;

Him & I, bir baba ve oğlunun virüs yayıldıktan sonra ki hayatta kalma mücadelelerini anlatır. Virüs yayılalı bir sene olmuştur insanlar ya virüse yakalanıp ölmüş yada kendilerini kurtarmak için öldürmüşlerdir. Bu bir sene içerisinde Kuzey Yıldızı kurulmuş ve insanların hayatta kalmak için son kale ve yaşam umudu olmuştur. Ana karakter Niel bulunduğu zor durumdan dolayı bir çıkış yolu aramaktadır ve oğlunu kurtarmak için insanların kurduğu son kale olan Kuzey Yıldızı'na gitmelerini konu alır. Kuzey Yıldızına gidilecek yol çok tehlikelidir Niel oğlunu yaşatmak ve karısına verdiği sözü tutmak için tüm tehlikelere rağmen bu yola çıkacaktır. Bu süreçte ana karakterlerimizin korkuları, duyguları, kayıpları ve yaşadıkları mücadeleyi anlatır.

Yaşadıkları bu mücadele sayesinde birbirlerine kenetlenen baba ve oğlun Kuzey Yıldızına giderken karşılarına gelecek tek tehdit sadece enfekteler olmayacaktır. Aynı zamanda Him & I bir 2D aksiyon/macera oyunudur. Oyun yapısı içerisinde mini-combolar, quick-time eventler ile birlikte eğlenceli bir oynanış sunmaktadır. Sinematik ara sahneler, zengin ve derin karakterler dram ağırlıklı ama aynı zamanda içinde komedi unsurları da barındıran bir oyundur. 

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 05:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.09.2019 07:27
Çizimler üzerine çalışılması gerek, çocuk çizimi gibi duruyor.
MK Okuru
MK Okuru 25.09.2019 21:18
Türkiye'de çizim ile uğraşanların popoları kaf dağında olduğundan bunada şükür. Daha çizim yapmadan 1000 lira istemek nedir ya!...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.09.2019 12:40
rpgmaker oyunu
MK Okuru
MK Okuru 24.09.2019 16:14
neye göre rpgmaker oyunu. hadi diyelim rpgmaker oyunu o zaman sende yap bir tane türk oyun sektörünü geliştir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Türk yapımı bağımsız hayatta kalma oyunu Him and I yakında çıkıyor
İlginizi Çekebilir