Türk yapımı mobil oyunlar ABD pazarını domine etti

Alparslan Gürlek 10.05.2021 - 15:04
Türk yapımı mobil oyunlar Nisan 2021 itibariyle ABD pazarında büyük öneme sahip. İlk 100 listesinde 20 oyunumuz var. Gurur tablosu!

Nisan 2021'de Amerika Birleşik Devletleri'nde en çok indirilen 100 oyundan 20 tanesi Türk oyun geliştiricilerinden geliyor. Türk yapımı mobil oyunlar bu anlamda büyük bir başarı elde etmiş durumda ve bu durum da haliyle göğsümüzü kabartıyor. Özellikle hyper-casual alanında geliştiricilerimizin başarılı işlere imza atmasıyla Dünya çapında hayli yüksek indirme sayıları ile Türk mobil oyunları oldukça fazla ilgi görüyor.

Türk yapımı mobil oyunlar ABD'de ilk 100'ü domine ediyor

Türkiye'de sayısı günden güne artan oyun stüdyolarının başarı haberleri de gelmeye başladı. (Daily Sabah aracılığıyla) startups.watch tarafından bildirildiği üzere Good Job Games ve Rollic'ten birkaç hyper-casual oyun ay boyunca listede görünürken, Garawel Games iOS platformunda grubun zirvesinde yer aldı.

Türk Lirasının ABD dolarına göre değer kaybetmesi nedeniyle artan geliştirme maliyetleri, ülkede daha fazla stüdyonun kurulmasına neden oldu. İlk olarak Zynga 2020'de Toon Blast'ın geliştiricisi Peak Games'i 1,85 milyar dolara ve Rollic'i 168 milyon dolara bünyesine kattı. Bu da sektörün büyümesindeki hızı gözler önüne seriyor.

Türk yapımı mobil oyunlar adından söz ettirmeyi başarıyor

Türk oyun sektörü büyümeye devam ediyor

Türkiye'de oyun endüstrisi için yeni bir rekor olan 2021 yılının ilk çeyreğinde 61 girişimin yatırımcılardan 509 milyon dolar topladığı ve 49'unun İstanbul'da gerçekleştiği belirtiliyor. Türkiye, bu dönemde Avrupa'da melek ve risk sermayesi yatırımlarında 10. büyük ülke haline geldi ve Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da - İsrail'in hemen arkasında- ikinci sırada yer aldı. Türk yapımı mobil oyunların başarısı kendisini açıkça hissettiriyor.

Royal Match adındaki bulmaca oyunuyla tanınan İstanbul'daki Dream Games, A serisi yatırım turundan toplam 50 milyon dolar alarak oyun sektöründeki en büyük yatırımı tek turda toplamayı başardı. Bununla birlikte Türk girişim şirketi Ace Games, stüdyonun hyper-casual üretimini genişletmek isterken kısa süre önce tohum fonundan 7 milyon dolar topladı. Fransız mobil oyun yayıncısı Voodoo, 2020'nin sonlarında İstanbul merkezli Fabrika Games stüdyosuna yatırım yaptı.

Türk yapımı mobil oyunlar büyük ilgi görürken sektörün de kayda değer şekilde ilerleme kaydettiğini söyleyebiliriz. Bu tablo hem bizi gururlandırıyor hem de PC ve konsollar alanındaki oyun üretimimizi ve gelirlerimizi de yükseltmek konusunda umutlandırıyor. Umuyoruz ki ilerleyen dönemde Türkiye, oyun sektöründe dünya genelinde daha da iyi yerlere gelecek ve hep birlikte gururla bu başarılarımızın devamını paylaşmaya devam edeceğiz. Sizler de görüşlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İlginizi çekebilir:

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 03:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.05.2021 01:09
Zamanında büyüklerimiz böyle işleri küçük görmeyip çocuklarını oyun geliştirme üzerine yönlendirselerdi daha iyi yerlerde olurduk.
MK Okuru
MK Okuru 16.05.2021 19:46
Bizim gençler sürekli sosyal medyaya yöneliyor.. Yurtdışında okullarda oyun geliştirme projeleri var isteyen katılıyor.. Malesef bizim ülkede okullar eğitim yerine paraya önem veriyor.. Çocuğunu senin istediğin okulamı yazdıracaksın ? Önce ücret konuşalım diyorlar yok o bölgede değilse bayıl para!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.05.2021 00:50
O kadar mobile oyun bakarım niyeyse bir tane türk firması göremem telefona indirecek kalite oyun yapan... bunların kaçı acaba ülkemizde kurulu ve bize vergi ödüyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.05.2021 01:03
Bunlara oyun denirse tabii. Başka bir iş kolundan farkı yok. Bu tarz yapımlar büyük bütçeli yapım oluşturma şevkini öldürüyor, 1 koyup 100 almak varken, neden risk alsınlar. Suçlamıyorum tabii ama belli maddiyata ulaşılmışsa eli biraz taşın altına sokmak gerekiyor ki daha ötesi olsun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.05.2021 17:35
yakında onada vergi gelir ülkede mobil oyun sektörü kapanır :D
MK Okuru
MK Okuru 10.05.2021 22:54
Onlar vergilerini ödüyorlar zaten, tıpkı diğer ülkelerdeki benzerleri gibi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Türk yapımı mobil oyunlar ABD pazarını domine etti
İlginizi Çekebilir