Türk yapımı The Gate: Infinite Quest

Murat Oktay 7.12.2022 - 13:46
Türk firması IWPA Game tarafından geliştirilen The Gate: Infinite Quest, oyunculara mucizelerle dolu dünyada farklı bakış açıları kazandırmayı hedefliyor.

Türk oyunlarının gitgide arttığı şu dönemde gözümüze takılan yapımlardan biri de IWPA Game tarafından geliştirilen The Gate: Infinite Quest oldu. Mobil platformlar için geliştirilen yapım, oyunculara fiziksel hediye ve indirimler de kazanma şansı sunuyor. 

Türk yapımı The Gate: Infinite Quest nasıl bir oyun?

IWPA Game'in kurucu ortakları Bora Acar ve Mehmet Eroğlu ile yaptığımız röportajı aşağıda okuyabilirsiniz.

Türk yapımı The Gate: Infinite Quest

Bora Acar

The Gate: Infinite Quest’in hikayesi nedir?

Bora Acar: Sıkı bir oyunsever olmanın yanında oyun kültürünün özel yapısı, oyun oynama deneyiminin büyüsü ve kazanımları çok küçük yaşlardan beri hayatımda önemli bir yere sahip. “The Gate: Infinite Quest”in çok uzun yıllardır hayalini kuruyordum ve sürekli üzerine katarak fikrimi geliştiriyordum. İlgi duyduğum mitoloji, tarih öncesi çağlar, anlatılan hikayeler ve çıkılan inanılmaz yolculuklar, üretilen tüm sanatsal ve kültürel öğelerin tümü The Gate’in temel hikayesini anlatıyor diyebilirim. İnsanın sınırsız hayal gücü ile şekillenen her şey hikayenin bir parçası aslında… Fikir geliştirme ve yazılım kısımları elbette birbirlerinden çok farklı süreçler. Fikirleri yazılımla buluşturma kısmı oyun mekanikleri devreye girdiği için hayal etmekten çok daha detaylı. Oyun fikrinin yaklaşık 8 yıllık bir geçmişi var fakat ciddi fikir geliştirme için 2,5 senedir üzerine çalışıyoruz, pandemi dönemi bizi hareket etmek için hızlandırdı.

The Gate: Infinite Quest’i oyunu merkezine alan web 3 bağlantılı, lokasyon bazlı, çoklu oyuncu deneyimi sunan, gerçek hayat etkileşimli, komünite odaklı en kapsamlı mobil oyun ve hatta ileride platform olma iddiasıyla tasarladık. The Gate: Infinite Quest ile oyuncuları etraflarında olan ancak göremedikleri gizemli bir dünyayla buluşturuyoruz. Lokasyon bazlı yapısıyla her gün gezdiğimiz sokaklarda gizlenmiş olan efsanelerin, mitlerin, masalların büyülü dünyasından limitli parçaları keşfederek unuttuğumuz kadim bilgileri adım adım hatırlamaya başlıyoruz. Mucizelerle dolu dünyada The Gate: Infinite Quest ile farklı bakış açıları kazandırmayı hedefliyoruz.

Türk yapımı The Gate: Infinite Quest

Mehmet Eroğlu

Oyunun iş modeli hakkında bilgi alabilir miyiz?

Mehmet Eroğlu: Web 3.0 mantığına uygun bir iş modeli yaratma konusunda alanında uzman danışman ekiplerimizle beraber çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Projenin parçası olmak isteyen herkes örneğin hedef kitlesine ulaşmaya çalışan şirketler, keyif almak isteyen oyuncular, para kazanmak isteyen kripto yatırımcıları aynı anda karşılıklı olarak hedeflerine ulaşabilir. Uygun marka iş birlikleriyle oyuncularımız, oyun içinde topladıkları objelerin fiziksel hayata etkilerini (hediye, indirim vb.) deneyimleyebilecek hem de isterlerse NFT’lerle kripto temelli alana taşıma fırsatı yakalayacaklar. Tüm bunlar dijital ve fiziksel dünyayı birleştiren unsurlar aslında. Biz burada herkese bir fırsat sunmak istemekle beraber yeni bir ‘fijital’ platform yaratmak hedefindeyiz. Oyunumuz ücretsiz olacak ve hem iOS hem de Android destekli cihazlarda oynanabilecek.

Oyuncular ve sisteme dahil olmak isteyenler için ne gibi avantajlar bulunuyor? Oyunun gerçek hayat ile bağlantısı nasıl olacak?

B.A: Oyuncularımız için oyun oynama zevkiyle gerçek hayat bağlantılı eğlence ve kazanımları en üst seviyede birleştirecek akıcı bir deneyim sunmak ana amacımız. Öncelikle oyuncularımıza sonsuz bir macera sözü veriyoruz. Oyunumuzun en farklılaşan yönlerinden biri gerçek hayattaki aktivitelerin sanal dünyada, sanal dünyadakilerin de gerçek hayatta karşılık bulabilmesi olacak. Biz yaratmayı arzuladığımız platformla fiziksel dünya ve dijital dünyayı The Gate: Infinite Quest birleştirecek diyoruz. Lokasyon bazlı olması bizlere özellikle marka işbirlikleri konusunda etkin ve hızlı uygulanabilen aktiviteler geliştirme imkanı sunuyor. Dünyanın en büyük koleksiyoneri olma hedefiyle harita üzerinde gizemleri çözüp objeleri toplayabilecekler hatta ilerleyen aşamalarda komünitemizin gücünden de faydalanarak coğrafyaya özel maceralar ve objeler de ekleyeceğiz. Bu objelerin fiziksel hayata etkilerini de çeşitli kazanımlarla (indirim, hediye vb.) deneyimleyebilecekler. Oyunumuz katmanlı yapısıyla reklam, marka iş birliklerine ve gelişime açık bir yapıya sahip. Platform olma hedefimizle birlikte markalarla iş ortaklıkları hedefimiz var. Bu hedef doğrultusunda önemli markalarla iş birlikleri yapmak için adımlar atmaya başladık.

Türk yapımı The Gate: Infinite Quest

Web 3’ün hayatımıza kattıkları oyun severler için yepyeni deneyimlerin kapısını aralıyor. Alt yapısını blokzincir teknolojisinin oluşturduğu Web 3 dediğimiz yeni dünya metaverse, kripto paralar ve NFT’lerin yanında oyuncular için büyük bir potansiyele sahip. Günümüzde gerek NFT gerekse metaverse kavramlarını planlarda düşünmemek mümkün değil. Bizim de hayalimiz The Gate: Infinite Quest ile yeni bir dünya yaratmak ve uzantılarını fiziksel dünyamızda görmek. The Gate: Infinite Quest için metaverse’in ilk adımları diyebiliriz. Bağlantı hızı ve cihaz kapasitelerinin artmasıyla, oluşturacağımız bu yeni dünya ile hayatı oyunlaştırmayı temel alan bir platform olma hedefimiz var.

NFT ile beslenen ya da sadece NFT üretmek üzerine bir oyun olmayacağız. İsteyen oyuncuların dahil olacağı, oyuna anlamlı bir derinlik, eğlence ve gizem katacak şekilde NFT’yi oyunumuza dahil edeceğiz. Amaç her zaman oyun ve oyuncu deneyimini güçlendirmek ve mümkünse hep birlikte kuracağımız komünitemizle birlikte kazanmak olacak. Özet olarak evet NFT olacak ancak NFT unsurunu kullanmak istemeyen oyuncular için de keyifle oynanan bir oyun yaratma amacımızdan kesinlikle ödün vermiyoruz.

Dünyanın hangi ülkelerini kapsıyor? Çapraz etkileşim olacak mı? Örneğin bir ülkede açılan görevleri yerine getirdiğimizde onu başka bir ülkede değerlendirme şansımız olacak mı?

B.A: The Gate: Infinite Quest’i sınırların ötesinde bir oyun ve global bir proje olarak tasarladık. Teknik test süreçlerimizin devamı olarak Belçika, Hollanda ve Lüksemburg’da testlerimize devam edeceğiz ve sonraki adım olarak da diğer ülkelerde oyunseverlerle buluşacağız. Oyunumuz hem iOS hem de Android platformlarında oynanabilecek ve ücretsiz olacak.

Türk yapımı The Gate: Infinite Quest

Oyunumuzun farklı coğrafyalarda keyifle oynanabilmesini sağlamanın yanı sıra o lokasyonların özelliklerini de korumayı hedefliyoruz. Biz elbette yürümeyi destekliyoruz ama pandemi bize şunu öğretti; bazen hiç dışarıya çıkamadığımız zamanlar olacak ya da çeşitli engellerimizden dolayı seyahat edemeyebiliriz. Bu sebeple “portal” sistemini geliştirdik. Oyuncularımız portallarla birlikte pek çok farklı şehre gidip çeşitli maceralara katılabilecek.

Önümüzdeki dönemin yol haritası hakkında bilgi alabilir miyiz?

M.E: 2022 planlarımızı adım adım hayata geçirdiğimiz bir yıl oluyor, 2023 için de hedeflerimizi belirledik. İlk projemiz The Gate: Infinite Quest’in beta sürümünü ilk olarak Benelüks bölgesinde teste çıkacağız. Benelüks ve Türkiye’den sonra farklı ülkelere açılarak yeni oyuncularla buluşacağız. Biz gerçekten yaratıcı hikayesine inandığımız, yoğun emek ve teknolojinin sınırlarını zorlayan projeler/oyunlar peşindeyiz. Eforumuzu oyun sayısını artırmaktan ziyade projenin derinliğini artırmaya yönlendiriyoruz. Oyunumuzu takiben inandığımız fikirleri, hikayeleri oyunlaştırmaya devam edeceğiz, hatta bazıları şimdiden hazırlar. Özet olarak ya tutarsa şeklinde çalışan ve adet skoruna oynayan bir firma olmaktan çok fikir, hikaye ve teknoloji ile oyuncu deneyimini maksimize eden oyunlarla platform olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 11:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.12.2022 18:06
Bu oyundan çok ümitliyim. Nft temelli bir oyunu oynamayı oldum olası düşlemişimdir. Ellerinize sağlık.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.12.2022 09:20
haha, her türlü patlar bu. Bıkmadınız hayal satmaktan.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.12.2022 17:43
3. Resimdeki gibi bir oyun olsa Another World yada Limbo oyunu gibi animasyonlar gerçekçi olsa feci satar.Ama tabi olmayacak öyle bişey dimi
Kalan Karakter: 300 Gönder
Türk yapımı The Gate: Infinite Quest
İlginizi Çekebilir