Türkiye Büyük Finali şampiyonu Papara SuperMassive oldu

Özgür Deveci 5.09.2020 - 19:31
5 Ronin ve Papara SuperMassive takımlarının karşı karşıya geldiği Türkiye Büyük Finali'nde şampiyon Papara SuperMassive oldu.

Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi’nde Türkiye Büyük Finali, 5 Ronin ve Papara SuperMassive takımlarını karşı karşıya getirdi. 5 Ronin, lig aşamasını 10 galibiyet 8 mağlubiyet ile 4. sırada tamamlamış ve yarı finalde ligin lideri olan fastPay Wildcats'i 3-2 mağlup ederek final biletini almıştı. Papara SuperMassive ise lig aşamasını 11 galibiyet 7 mağlubiyet ile 3. sırada tamamlamış ve yarı finalde Galakticos'u 3-0 mağlup ederek finale yükselmişti.

Oldukça çekişmeli geçen final serisinde Papara SuperMassive, rakibini 3-2 ile geçerek bir kez daha Türkiye Büyük Finali'nin şampiyonu oldu. Seyir zevki oldukça yüksek geçen karşılaşmalar sonucunda finalin en değerli oyuncusu KaKAO seçildi. Daha önce KMF 2016, IWCI 2016, KMF 2017, KMF 2018 ve TBF 2018 turnuvalarını kazanan SuperMassive ekibi, böylece Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi’nde 2 defa TBF şampiyonluğu yaşamış oldu.

Türkiye Büyük Finali şampiyonu Papara SuperMassive oldu

Türkiye Büyük Finali'nde şampiyon Papara SuperMassive!

Serinin ilk iki maçı itibariyle izleyicilerin beklentileri gerçekleşmişti. SuperMassive seride 2-0 öne geçti. Kupaya uzanmaları için yalnızca bir galibiyet yeterli olacaktı. Ancak 5 Ronin seriye tutunmayı başardı. Camille, Lillia ve Pantheon tercihleriyle üst üste alınan iki galibiyet seriye beraberliği getirdi. Böylelikle final serisi 5. maça uzadı. Bu noktada Papara SuperMassive kendisine sorun çıkaran tercihlerden Camille’i yasakladı ve Lillia’yı kendi tercih etti. Değişen tercihler ile birlikte SuperMassive Vadi’ye yeniden ağırlığını koydu ve şampiyonluğa ulaştı.

Papara SuperMassive, mevsime Bolulu'nun ceza alması ve koreli oyuncuların pandemi nedeniyle geç gelmesi üzerine akademi takımıyla başlamıştı. Ligin ilk 3 haftasından sadece 1 galibiyetle ayrılan ekip, 4. hafta ile birlikte radikal bir değişikliğe gitmişti. Takımın koçluğunu Pades ve GBM'in üstlendiği kadro, koreli ormancı ve destek oyuncularının gelmesiyle birlikte Armut, KaKAO, Bolulu, Zeitnot ve SnowFlower beşlisinden oluştu. Takım yenilenen kadrosuyla ligi 11 galibiyet 7 mağlubiyet ile 3. sırada tamamladı. Galibiyet serisiyle birlikte hem takım moralini toparladı hem de taraftarların korkuları yatıştı. Mevsim finallerine hem oyuncular hem de destekçileri yüksek bir moralle hazırlanıyordu. Çeyrek finalde Beşiktaş engeli kolayca açıldı. Yarı finalde ise sorun yaratması beklenen Galakticos 3-0’lık net bir skorla geçildi. Takım bir kez daha Türkiye Büyük Finali’ndeydi.

1907 Fenerbahçe Espor, fastPay Wildcats, Beşiktaş, Dark Passage, Galakticos, Galatasaray, Royal Youth, Papara SuperMassive, Team Aurora ve 5Ronin takımlarının mücadele ettiği Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi'nde Yaz Mevsimi sona erdi. LoLespor heyecanı, Worlds 2020 dünya şampiyonası ile devam edecek. Önümüzdeki hafta gerçekleşecek kura çekiminin ardından temsilcimiz Çin'in Şanghay şehrine gidecek. Maçların tamamı yine LoLespor’un NimoTV, YouTube ve Twitch kanallarına ek olarak LoL Esports adresinden de canlı olarak izlenebilecek.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 07:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
Emogilin
Emogilin 6.09.2020 11:55
izledim 5 ronin nerdeyse çeviriyodu 2-0 2-2 3-2 oldu
Kalan Karakter: 300 Gönder
Türkiye Büyük Finali şampiyonu Papara SuperMassive oldu
İlginizi Çekebilir