Türkiye'de oyun geliştiren ilk lise kulübü: TATEL-OYUN

Merlinin Kazanı 6.04.2015 - 09:54
Türkiye'nin ilk Oyun Tasarımı ve Programcılığı Kulübü kuruldu.
Türk oyun sektörü her geçen gün büyüyor. Kurulan şirketler, geliştirilen bağımsız oyunlar ile dünyada adını duyurmuş oyunlar üretmeye başladık. Büyük bir ekonomik hacme sahip olan oyun sektörü, bakanlıkların da şu sıralarda ilgi odağı. Kurulan dernekler ve şirketler ile birlikte eğitim alanında nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla da gelişmeler gerçekleştiriliyor. Üniversitelerin Yüksek Lisans, hatta Lisans programlarının ardından Liselerde de topluluklar oluşturulmaya başlandı.

Türkiye'de oyun geliştiren ilk lise kulübü: TATEL-OYUN
Bunların ilk temsilcisi olan TATEL-OYUN, projelerini geliştirebilecekleri oyun atölyesini kurdular. 19 Eylül 2014 Tarihinde resmi olarak kurulan TATEL-OYUN, okulunda oyun tasarım atölyesi açarak bir ilke imza attı. Amacı tüm liselerde oyun geliştiriciliğini yaymak olan bu kulüp, Oyun Tasarımcıları, Geliştiricileri, Yapım ve Yayıncıları Derneği (OYUNDER) ile ortak çalışmalar yürütüyor.

Muhlacı: “TATEL-OYUN küçük bir adım. ”

Kulüple ilgili açıklama yapan Tuzla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Oyun Tasarımı ve Programcılığı Kulübü’nün Kurucusu Sercan MUHLACI, “TATEL-OYUN ihtiyaçtan doğan bir kulüp. Amatör olarak oyun geliştiren biz öğrenciler, okulumuzda faaliyet yürütmek için böyle bir topluluğa ihtiyacımız vardı. Amacımız derslerde oyun geliştiriciliğinin öğretilmesi ve oyun geliştirmek isteyen arkadaşlarımıza yol gösterici olmak. Geliştirdiğimiz projeler ile bu işin çok zor olmadığını, lise seviyesindeki öğrencilerin de bu tür ürünler ortaya çıkarabildiğini göstermek istiyoruz. Ayrıca TATEL-OYUN bizim için küçük bir adımdı. Umarız ki başta meslek liseleri olmak liselerin çoğunda bu kulüp faaliyetleri yürütülür.“ dedi.

Türkiye'de oyun geliştiren ilk lise kulübü: TATEL-OYUN

Okullarında En Çok İlgi Duyulan Kulüp


Resmi olarak 103 kişinin üye olduğu TATEL-OYUN, okullarındaki en kalabalık kulüp olma unvanını taşıyor.  Öğrencilerin çoğunluğunu Bilişim Teknolojileri Alanı oluşturuyor. Programlama ağırlıklı eğitim alan öğrenciler aynı zamanda oyun tasarımını konusunda da kendilerini geliştiriyorlar.

TÜBİTAK Bilim Fuarında Oyunu Tanıtacaklar                              

27-28 Mayıs 2015 Tarihinde okullarında gerçekleştirilecek Bilim Fuarında Oyunu ve Oyun Sektörüyle ilgili sunumlar yaparak öğretmenlere ve öğrencilere, dijital oyun ve bilinçli oyunculuk başlıklarıyla sunumlar gerçekleştirecekler. Tüketici olmanın yanlış olduğunu belirten kulüp üyeleri sektörün üretici tarafında görev almayı amaçlıyorlar.

Destek bekliyorlar

Bu faaliyetlerinin sadece TATEL ile sınırlı kalmasını istemeyen kulüp, diğer lisedeki oyun geliştirmeye meraklı öğrencilere, kendi okullarında bu kulübün açılması için çok geçmeden çalışmalara başlamaları gerektiği çağrısında bulundu. Ayrıca sektörde yer alan şirketlerin bu kulüpleri göz ardı etmemesi gerektiğini, nitelikli elemanların bu kulüpler sayesinde artacağını belirttiler.

-Basın Bülteni
Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 15:46
Kalan Karakter: 300 Gönder
Türkiye'de oyun geliştiren ilk lise kulübü: TATEL-OYUN
İlginizi Çekebilir