Netflix'in oyuncak belgeselinde Türkiye için de gönderme bulunuyor

Furkan Güler 2.01.2018 - 14:08
Belgeselde ülkemizde üretilen oyuncaklara değinildi.

Netflix platformu sadece film, dizi ve animeleri ile değil, ortaya koyduğu belgeseller ile de dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor. Yeni yayınlanan The Toys That Made Us belgeseli ise ünlü oyuncak serilerinin tarihini anlatan yeni bir belgesel olarak Netflix kütüphanesine eklendi. Belgeselin bir kısmını kaplayan Star Wars bölümünde ise dikkatlerden kaçmayan bir ayrıntı bulunuyor. Gazeteci Nilay Örnek'in kendi web sitesinde yazılana göre Türkiye, sahte Star Wars oyuncaklarının cenneti durumunda. Örnek durum ile ilişkin "Koleksiyonerler ‘Sahte ve saçma’ Star Wars ürünleri konusunu açıyor ki en büyük kalem Türkiye’nin oluyor. Türkiye’de ‘Uzay Savaşları’, ‘Stars War’ gibi kelime oyunları ile bir dizi oyuncak üretilip satılıyor; koleksiyoncular bunları da toplamış ama dalgası da geçiliyor" söyleminde bulundu.

Netflix'in oyuncak belgeselinde Türkiye'ye değinildi

Serinin sevilen karakteri olan Chewbacca'nın, Türkiye'de üretilen oyuncaklarda Che Bacca ismi ile yer aldığını belirten Nilay Örnek, "Benim de bu serinin bir kısım oyuncağını Tahtakale’de görmüşlüğüm var; belgeseli izleyince Che Bacca bulabilir miyim, merak ettim doğrusu" açıklamasında bulundun. Star Wars haricinde tüm popüler seriler için sahte oyuncaklar üreten ülkemize, bu konuda yurt dışından da büyük ilginin olduğunu belirtelim. 

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 02:46
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.01.2018 01:49
bu oyuncakları istanbul'da , sunay akın oyuncak müzesinde görebilirsiniz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.01.2018 23:49
Yozlaşmış imparatorluk yönetimine karşı direnen devrimci Che Bacca
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.01.2018 19:38
O kadar var da bizim neden haberimiz yok anlamadım ? Türkiye nasıl o kadar üretiyormuş ki halkın çoğu sanki en çok star wars'u seviyor da ona talep olup oyuncağı çıkıyor ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
sukru83
sukru83 2.01.2018 15:59
Bulun da alın o zaman. Çakma makma ama en pahalı SW oyuncakları aradında o uzay serisi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Türkiye'deki çakma oyuncaklar Netflix belgeselinde yer aldı
İlginizi Çekebilir