Türkiye'deki ünlü YouTube kanalları kapatılabilir.

Hakan Hervenik 8.01.2018 - 10:18
Türk Youtuber'ların başı dertte.

YouTube'un Türkiye'deki ünlü yüzlerinin sahip oldukları kanallar tehlikeye girdi. Dünya'nın en büyük video platformu olan YouTube'da trend içeriklere sahip Türk kanal sahiplerinin başı YouTube ile dertte. Küçük yaştaki kullanıcılara uygun olarak görünüp, içerik olarak büyük yaştaki kullanıcılara hitap eden içeriklere sahip olan videolar, YouTube tarafından incelemeye alındı ve kaldırılmaya başladı.

Türkiye'deki ünlü YouTube kanalları kapatılabilir

Bu iddia, ilk olarak YouTube'da bir partner şirketinde çalışan grafik tasarım uzmanı Afgan Rasulov tarafından belirtildi. Kişisel Facebook hesabında paylaştığı bir yazıda "YouTube dünyaca ünlü milyonlarca abone ve milyarlarca izlenmeye sahip globalde 50 kanalı bu tür içeriklerden dolayı kapattı. 1000’e yakın pedagog işe alımı başlandı. Türkiye’de kanalları pedagoglar ile beraber manüel incelemeye başladılar" diyerek Türkiye'deki kanalların kontrol edilmeye başladığını belirtti. Pedagoglar ile birlikte manuel olarak çocuk yaştaki kullanıcılara hitap eden videoları incelemeye alacak olan YouTube, videoları yükleyen kişilere karşı bilinçsiz yapılmış olsa bile önlem alınacağı belirtildi. Ayrıca, bu içerikleri yüzünden geçtiğimiz hafta 50 kanalın ve binlerce videonun YouTube tarafından kapatıldığını hatırlatalım.

Yorumlar 36
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 16:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.01.2018 19:59
Sermayenin ilk defa kendi düzen cephesine karşı bir hareketini görecek şu gözlerim ağlamak istiyorum :((( Umarım tez zamanda kapatılır tüm bu boş kanal yığınları da, ağız dolusu küfürler savurup çoluk çocuğun üzerinden milyonlar kıran bu güruh yok olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.01.2018 12:24
Hadi inşallah. Ayrıca gençleri bazı oyunlara (en başta CSGO) gizlenen kumarla zehirleyen kanallara da bir el atın. Arkaplanda kumar sitesiyle anlaşıp yayında büyük kazanarak kandırıyorlar. Gençlerin cebindeki harçlıklara göz dikmeleri bir yana kötü alışkanlıklar edinmelerine sebep oluyorlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.01.2018 17:17
düşün bunların peşine işte..oturduğu yerden emeksiz işçinin aldığı maaşın 10 katını alan sistem artığı biyolojik atıkları tek tek yok edin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.01.2018 04:35
yeni mi aklınız başınıza geldi yeni mi farkına vardınız çocukların zihinsel gelişimine olumsuz etkiler bırakıyor bu kanallar şahsen kardeşim ufak yaşda olsaydı izlemesini engellerdim.hiçbir amaca hizmet etmeyen ve bir şey anlatmayan kanallar günlük yaşantısını anlatanlar kesinlikle kapatılmalıdır...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mellike
Mellike 9.01.2018 21:24
İsabet olur, saçma sapan o kadar çok kanal var ki.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Türkiye'deki ünlü YouTube kanalları kapatılabilir
İlginizi Çekebilir