Türkler AC: Revelations için ne düşünüyorlar?

Özgür Yıldız 12.01.2012 - 16:32
Ubisoft doğru yansıtabildi mi?
Bildiğiniz gibi Assassin's Creed: Revelations'ın büyük bir bölümü fetih sonrası İstanbul'da geçiyor. Osmanlı Devleti'nin yükseliş döneminde geçen bu oyunun, dönemin İstanbul'unu ve toplum yapısını doğru yansıtıp yansıtamadığını siz okuyucularımıza sorduk.

Türkler AC: Revelations için ne düşünüyorlar?
Bakalım Türk oyuncular, kendi tarihlerinin anlatıldığı oyun hakkında neler düşünüyorlar?

Mehmet Şentürk - "Bizimkiler yapsa tutturamazdi o kozmopolit istanbul havasını ;) çok başarılı bir tasvir olmuş bence"

Demir Gürsoy - "daha iyisi yapılana kadar en iyisi bu ;)"

Mert Dorsan  - "bence pek oolmamıştı adamlar filan davranışları pek iyi yapılmamıştı eksiklikler vardı küfür de ediyolardı ama ortamı iyi yapmışlardı :D"

Yiğit Hız - "10 üzerinden 9 alırdı. genel olarak tasvirleri çok iyiydi. kişilik açısından da doğru tanımlamış ve akışına uygun yerleştirmişti. (taht kavgası etc.) gayet iyiydi."

Alp Akça - "Bence HAYIR Nasıl Giriyor Saraya Öyle Hemen Kolay Mı ??"

Tugay Koç - "ezio ile yapılan konuşmalar dışında tüm konuşmalar türkçe olmalıydı."

Emre Sarıgöz - "konuşmaların italyan aksanlı olması benim için hayal kırıklığıydı"

Alp Erol - "O donemdeki taht kavgssi..osmanli ve bizansin destekledigi sehzadeler filan bence iyiydi...hirsizlik yaparken yedigim kufurlr :)"

Hakan Kumru - "İstanbul konsept olarak iyi yansıtılmıştı diye düşünüyorum. Özellikle şehrin fakir kesimlerindeki evler vs. gayet iyiydi. Ancak kültüre ve insanlara gelirsek, yine Türklerin yansıltığı her oyunda olduğu gibi bunda da Arap esintilerini bolca görüyoruz. Sokaktaki dansözler ve cambazların o dönemde olduğunu pek sanmıyorum. Özellikle dansözler. O zamanda böyle bir şeye asla izin vermezlerdi diye düşünüyorum. Kıyafetlerde yine aynı. Arap esintileri taşıyor. Hepsi olmasa da bu çöl bedevisi benzeri kıyafet giyen çokça kişi görüyoruz."

Oğuz Ayyıldız - "Bence ıstanbuldan kasıt sehrın genel hatları olmamalı ama oyun hıkayesınde bızı uzucek seyler var ozellıkle fınalde yavuz sultan selımle olan konusma.."

Mert Yiğitbaşı - "Neyse, Osmanlı Devletiyle ilgili sorun yoktu esas sorun İstanbul sorunuydu. Şehir oldukça küçük ve özensiz yapılmıştı. Ziplines tam bir faciaydı, çok az kullandım."

Gülşah 'Schumacher' - "Ntv Tarih'te tam bu konuyla ilgili yaklaşık 6 sayfalık makale var.Yaklaşık 50 tane zaman ve mekan hatası bulmuşlar en barizide Ayasofya'nın minare sayısı.1509 depreminden dolayı normalde normalde yeni yeni düzenlenmeye başlayan bir İstanbul olması gerekiyor normal şartlarda.Ama sonuçta bu bir oyun ve bir kurgu herşeyin yüzde yüz yansıtılmasını bekleyemeyiz.Herşeye rağmen Mimarri yapı,atmosfer ve özellikle yeniçeriler benceçok muhteşemdi."

Cihan Caner - "son yıllarda yapılmış en iyi oyun oldu bence AC, ayrıca istanbul ve osmanlıyı çok güzel yansıtmışlar ancak finalde koca sultana atar yapması biraz enteresan olmuş :))) bununda sebebi AC yani katillik inancı din,dil,ırk gözetmiyor oyun mantığı ile bakarsak olay bundan ibaret :)...diablo için hala beklemeye devam !"

Ahmet Atalay - "İstanbul, Arap şehri gibi yansıtılmış. Ayrıca halk arasında gezerken herhangi birine çarptığınızda ağız dolusu sayıyor. Selim'in kulağında küpe yok fakat oyunda küpeli. Ayrıca Şehzade Ahmet, Bayezid onu tahta çağırdığında İstanbul'un Avrupa yakasına geçememiştir fakat oyunda Topkapı'da Selim'in oğlu Süleyman'la görüyoruz kendisini. Diğer bir olay ise Selim'in Ahmet'i oyunun sonunda dağdan aşağı itmesi. Gerçekle alakası yok. Şehzade Ahmet, kardeşi Selim ile yaptığı savaş sonucu ölmüştür. Ahmet'in Hristiyanlar ile işbirliği yaptığını göstermesi de yanlıştır. Fakat Piri Reis, Süleyman, Selim, Ahmet ve bilimum Osmanlı şahsiyetlerini; Osmanlı Devleti ve İstanbul'un tarihi mekanlarını işlemesi oyunun bu hatalarının tamamını giderir nitelikte. Böyle oyunları bizim yapmamız lazım artık."


Ezio Auditore - "oyunu mükemmel olmuş ama oyuna hayranlıgımdan yorumum yanlıs olur :D"
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 7.05.2024 11:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
Türkler AC: Revelations için ne düşünüyorlar?
İlginizi Çekebilir