Turnuvanın ortasında oyuncunun kontrolcüsü devre dışı kaldı

Furkan Güler 16.04.2018 - 17:53
E - spor turnuvasında yaşanan bu durum sonrasında oyuncular Xbox One ile dalga geçti.

Halo 5: Guardians'ın e - spor maçında hiç beklenmedik bir olay yaşandı. 1 milyon dolarlık turnuvanın önemli bir maçında Tyler “Spartan” Ganza isimli profesyonel e - spor oyuncusunun elinde tuttuğu kontrolcünün bağlantısı kesildi. Ganza'nın oynadığı Reciprocity takımı, Team Envy'e karşı bu yüzden maç sırasında geride kaldı. Hemen oyunu durduran hakemler sorunu halletti ancak oyuna odaklanan oyuncunun morali eskisi gibi olmadı. Maçın sonunda ise Team Envy, Reciprocity karşısında 4 - 3'lük skor ile galip geldi. Turnuvayı dördüncü bitiren Reciprocity takımı yenilgiyi bu olaya bağlamadı, fakat takımın yöneticisi Microsoft'a kızgın bir şekilde turnuva alanını terk etti.

Yüzbinlerin canlı izlediği Halo 5: Guardians turnuvasında oyuncunun kontrolcüsünün bağlantısı koptu

E - spor maçlarında bu durumlara özellikle dikkat ediliyor. Keza Halo 5: Guardians yerine eğer bir strateji oyunu oynanıyor olsaydı, muhtemelen maç iptal edilirdi. Ayrıca bu sıkıntının önemli bir maç sırasında meydana gelmesi, izleyen herkesi şaşırttı. Diğer bir yandan Ganza, kızgınlığını belli etmek için ise görselde Xbox One kontrolcüsünün bulunduğu bir paylaşımı Twitter'dan yayınladı.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 14:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.04.2018 11:52
İlginç :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
makaleLe
makaleLe 17.04.2018 09:58
Bir oyunu gerçekten çok iyi oynamak o konuda profesyonelleşmeyi anlarım. Ama E spor olarak pazarlanmasını ve kendi jargonunun mantığını hiç bir zaman anlayamıycam. Speedruncular ile aynı kıvamda bir yetenek geliştirme olayı. İşin içine Rekabetçiliğin olduğu multiplatformu koyunca spor mu oluyor ? Böylesi ciddiyetle mi kendilerini kabul ettirmeye çalışıyorlar. Hiç aklım almıyor, çok yaşlandım ben.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Turnuvanın ortasında oyuncunun kontrolcüsü devre dışı kaldı
İlginizi Çekebilir