Türü önemli değil bir oyunda esas önemli olan...

Murat Halilbeyoğlu 13.08.2012 - 12:19
MK Okuru bir oyuna neye önem veriyor
Ve geldik haftalık anketimizin sonuçlarını incelemeye. Geçtiğimiz hafta sizlere, haber ve yazılara attığınız yorumlarda en çok yaptığınız tartışmalardan bir tanesine açıklık getirmenizi sağlayaca bir anket hazırlamıştık: "Türü önemli değil bir oyunda esas önemli olan..."

Buradaki amacımız siz okurlarımızın bir oyundan ilk olarak ne beklediğini net olarak öğrenebilmekti ve anketimiz sayesinde bu cevabı da aldık açıkçası.

Anketimize baktığımızda verdiğimiz beş seçenekten ikisinin kıyasıya bir mücadele içinde olduğunu ve genel olarak oyunun mekanik kısmının ikinci planda olduğunu görüyoruz.

Türü önemli değil bir oyunda esas önemli olan...
Nitekim anketin en çok oy alan seçeneği %42'lik oranla "Sağlam bir hikaye" şıkkı olmuş. Onu %40'lık oy oranı ile "Kesinlikle oynanış" seçeneği almış.

Bunun yanında üçüncü sıradaki seçeneğin oy oranı ikinciye göre bir hayli düşük üstelik bu seçenek o ateşli tartışmalarınızın odak noktası olan konu; grafik. Anketimizdeki "Elbette grafik" seçeneği %12'lik bir oranla üçüncü sırayı alıyor. Son iki sırada ise %'lik oran ile "Öncelikle donanım dostu olması" ve %1'lik oran ile "Kullanıcı desteği (Müşteri Hizmetleri)" seçenekleri mevcut.

Elbette müşteri hizmetleri kısmı biraz bize uzak kalıyor nitekim genellikle bu servis yurtdışından sağlandığı için çok fazla kullanıldığını tahmin etmiyoruz.

Şimdi aranızda "Multiplayer seçeneği nerede?" diyen arkadaşlar olabilir lakin multiplayer'ın her ne kadar farklı bir mod olsa da oyunun ve oynanışın bir parçası olarak gördüğümüz için onu ayrıca eklemek istemedik. Nitkeim bu sefer oynanışa gidecek oyların bazıları o seçenğe kayacak ve oynanışı gerçekten seçmek isteyen sayıyı bulamayacaktık.

Sonuç olarak anketimizde MK Okurları'nın bir oyundan ilk olarak neyi beklediğini de öğrenmiş oldu; sağlam bir hikaye.

Büyük olasılıkla RPG ve FPS'lerin bu komplo teorisi ve kahramanlık hikayelerine dayalı oyunlarının bunda büyük etkisi var. Ebette bir hikayenin önemi oyun için tartışılmaz. Özellikle de filmlere benzemeye başladıkları şu dönemde.

Ancak işin ilginç yanı üçüncü sıradaki grafik seçeneği ile ikinci sıradaki oynanış arasında %28'lik bir fark olması. Yorumlar boyunca "Mükemmel grafikler", "Rezil grafikler" şeklinde yorumları görünce o seçeneğin bir hayli oy toplayacağını düşünüyorduk lakin beklendiği gibi olmadı. Demek ki grafik her şey değilmiş.

Şimdi sıra geldi yeni anketimize.
Yorumlar 86
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2024 08:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
Türü önemli değil bir oyunda esas önemli olan...
İlginizi Çekebilir