Philips Momentum 436M6VBPAB İnceleme

Ersin Kılıç 6.03.2019 - 13:05
Philips Momentum 436M6VBPAB modeline yakından bakıyoruz

Philips Momentum 436M6VBPAB İnceleme: Televizyon dünyasında görüntüyü mümkün olan en doğal şekilde ekrana yansıtabilmesi ile ünlü olan Philips markası, monitörleri ile de hem oyuncuların, hem de profesyonellerin beklentilerini karşılamaya çalışıyor. Tıpkı TV modellerinde olduğu gibi, monitörlerinde de doğal bir görüntü sağlamak için teknolojini geliştiren Philips, üst seviye monitör modellerinden biri olan Philips Momentum 436M6VBPAB modeli ile sadece doğal değil, aynı zamanda göz alıcı bir deneyim sunuyor.

Philips Momentum 436M6VBPAB İnceleme

43 inç'lik boyutu ile masaüstünden çok, profesyeneller veya düşük gecikme süresine ihtiyaç duyan konsol oyuncularını hedefleyen Philips Momentum monitör, tasarımı ile de şık bir görüntü sunmayı başarıyor. Tamamen minimalist çizgiler ile tasarlanan Philips Momentum, şık ve agresif görünümlü ayağı ile dikkatleri üzerine çekebiliyor. Monitörün alt kısmında bulunan AmbiGlow aydınlatması sayesinde, ekrandaki hakim renkleri üzerinde bulundurduğu platforma yansıtabilen Momentum, bu sayede oynadığınız oyunun yahut izlediğiniz filmin genel ambiyansını ortama yansıtarak deneyime katkıda bulunuyor. Ayrıca AmbiGlow özelliğini isteğinize bağlı olarak kapatıp açabildiğinizi veya parlaklık derecesini ayarlayabildiğinizi de belirtelim.

Philips Momentum monitör yalnızca şıklığı ile değil, performansı ve kalitesi ile de iddialı. 43 inç ekran boyutu içerisinde, 4K çözünürlük sunan Philips Momentum, UltraClear özelliği sayesinde görüntüyü çok daha keskin bir şekilde göstermeyi başarıyor. 43 inç boyutu ise, 4K çözünürlük için biraz küçük kalsa da, bu küçüklüğün görüntü kalitesine olumlu bir etkisi oluyor. Piksel boyunun küçülmesi dolayısı ile inç başına daha yoğun bir piksel sıklığı ve buna bağlı olarak da daha keskin bir görüntü oluşuyor. Philips Momentum'u konsoluna bağlamak isteyen kullanıcılar, oldukça hoş görüntüler ile karşılacaşaktır. Keza PlayStation 4 Pro bağlayarak yaptığımız testlerde, Metro Exodus, Red Dead Redemption 2 gibi oyunların görüntü kalitesi karşısında ağzımız açık kaldı diyebiliriz.

TV gibi monitör! Philips Momentum İnceleme

Philips Momentum monitör 4K çözünürlük ile birlikte HDR desteğine de sahip. DisplayHDR 1000 uyumu sayeisnde, ekranın farklı bölgelerini bölgesel şekilde karartabilen, yahut parlaklığı 1000 nite kadar çıkarabilen Momentum, bu sayede muhteşem bir kontrast oranı yakalamayı başarıyor. Yüksek renk gamı sayesinde renklere de etki eden HDR özelliği, parlak ve gün ışığına sahip olan sahnelerde adeta göz kamaştırıyor. Ekranın birçok bölgesinde bulunan bağımsız lokal aydınlatma özellikli LED'ler, kendilerini tamamen kapatarak kusursuz siyahlar ortaya koyabiliyor, lakin bu LED'lerin minimum parlaklık değerleri beklediğimizden biraz daha yüksek kalmış. Eğer ekranın bir bölgesi ufak bir ışığa kalıyorsa, o bölgedeki LED'lerin aydınlanması dolayısı ile ekranın ışık dengesi ciddi anlamda bozuluyor. Örnek vermek gerekirse bir oyunun yükleme ekranındaki loading simgesinin bulunduğu köşe ve çevresi gri bir haldeyken, karanlıkta kalan kısımların simsiyah kalması, genel deneyimi olumsuz etkiliyor. Burada Philips Momentum'un bağımsız LED bölgelerinin sayısının arttırılması, yahut LED'lerin minimum parlaklık değerlerinin çok daha düşük seviyelerde olmasını beklerdik. Bu konuda Philips Momentum beklentilerimizi karşılayamıyor.

TV gibi monitör! Philips Momentum İnceleme

Philips Momentum renk doygunluğu konusunda ise bizleri şaşırtmayı başardı. İncelemenin başında da belirtmiş olduğumuz gibi genellikle doğal renklere sahip olan Philips, bu sefer bu doğallığın etkileyiciliği baltalamasına izin vermemiş. Doğallığı Quantum Dot filtre kullanarak yoğunlaştırmayı başaran Philips mühendisleri, bu sayede hem yoğun, hem parlak hem de etkileyici bir renk performansına ulaşmış. Yaptığımız farklı testlerde renklerin adeta gözümüzü alırcasına parladığını ve muhteşem bir deneyim sunduğunu belirtebiliriz. Hatta ve hatta bazı kullanıcılar böylesine parlak renklerden rahatsız olup, renk ayarları ile dahi oynayabilir.

TV gibi monitör! Philips Momentum İnceleme

Quantum Dot teknolojisinin renk doygunluğu tarafında OLED panellerden bile başarılı olduğunu belirtelim. Kullanılan MVA panelin desteği ile birlikte, 10 bit renk desteği sunan Momentum, toplamda ekrana 1.07 milyar renk yansıtabiliyor ki bu sayı sRGB standartının %145'ine denk geliyor. Profesyoneller için ise DCI-P3 kapsamının %97.6'sı gibi etkileyici bir orana ulaşılıyor. 4000:1'lik statik, 50.000.000:1'lik dinamik kontrast ise yine etkileyici unsurlardan biri.

Philips Momentum'u oyuncular için etkileyici kılan en önemli özelliklerinden biri ise düşük gecikme süresi. Yalnızca 4ms'lik Griden Griye gecikmesi süresine sahip olan monitör, HDR desteğine sahip, MVA panelli 4K bir monitör için muhteşem bir değer. Ayrıca sahip olduğu Adaptive SYNC özelliği sayesinde ekrandaki yırtılmaların da önüne geçen Philips Momentum, oyuncuların ihtiyacı olan neredeyse tüm özelliklere sahip.

TV gibi monitör! Philips Momentum İnceleme

Philips Momentum giriş ve çıkışları ile de ihtiyaçları karşılayabilecek kapasitede. Monitör üzerinde 1 adet DisplayPort 1.4, 1 adet mini DisplayPort 1.4, 1 adet HDMI 2.0, 1 adet USB Type C ve 2 adet USB 3.0 bulunuyor ki bu portların bir tanesi hızlı şarj destekli. Ayrıca monitör üzerinde ses girişi ve kulaklık çıkışı da mevcut. Monitör üzerinde yer alan iki adet hoparlörümüz ise 7W'lık güce sahip ve ortalama bir performans sunuyor. Monitör ile birlikte ayrıca oldukça sade bir uzaktan kumanda da sunulmuş.

Uzun lafın kısası Philips Momentum, ya da tam modeli ile 436M6VBPAB, performansı ile bizleri memnun etmeyi başardı. Lokal LED aydınlatmalarının düşük seviyedeki performans sorunları göz ardı edilirse, monitör hem oyun hem de profesyonel kullanım için başarılı bir performans sunuyor. Eğer siz de düşük gecikme süresi ile, 4K çözünürlüklü ve HDR gibi günümüzün önemli teknolojilerinden birine sahip bir monitör arayışı içerisindeyseniz, Philips Momentum'u adaylar listenize ekleyebilirsiniz.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 01:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.03.2019 15:03
Başlık yanlış anlaşılabilir. Sanki şu ana kadar tüm tv'ler tüm monitörlerden üstünmüş gibi anlaşılabilir. 2016'dan sonra tvler monitörlere yetişmiş hatta geçmiş olabilir mi sanmıyorum. Bilen birisi beni aydınlatırsa sevinirim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.03.2019 17:37
bende var phlips 43 inch monitor gayret memunum 1080 le gayet uyumlu hıc dah 4k sıkıntı yaşamadım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.03.2019 14:43
gecikme süresi fazla
Kalan Karakter: 300 Gönder
TV gibi monitör! Philips Momentum İnceleme
İlginizi Çekebilir