TV yıldızı dansını kopyaladığı gerekçesiyle Fortnite'a dava açtı

Ahmet Özçilingir 18.12.2018 - 14:24
Epic Games'e bir dava daha

Son yılların en popüler oyunları arasında yer alan Epic Games'in Battle Royale modu ile ortalığı kasıp kavuran Fortnite'ın adı son günlerde telif davaları ile anılır oldu. Fortnite'ta yer alan danslar, dansların gerçek sahipleri tarafından telif davalarına konu edilmeye başlandı. Son olarak ünlü televizyon yıldızı "Fresh" Alfonso Ribeiro,  kendisiyle özdeşleşen dansını izinsiz olarak Fortnite'ta kopyaladığı için Epic Games'e dava açtı. Kaynak Eurogamer.net 

Dansını izinsiz kullandığı gerekçesiyle Fortnite'a dava açtı

Televizyon yıldızı Alfonso Ribeiro dansının NBA 2K ve Fortnite'ta kullanılmasını istemiyor. Son yılların en büyük sorunlarından biri de telif ihlalleri. Ülkemizde de sık sık yaşanan telif ihlalllerinin sınırları ne yazık ki tüm dünyada net olarak çizilmiş değil. Başrollerinde ünlü şarkıcı ve oyuncu Will Smith'in yer aldığı 90'ların meşhur dizisi The Fresh Prince of Bel-Air'de Carlton Banks karakterini canlandıran Alfonso Ribeiro'ın dizideki meşhur dansı, Fortnite'ta da Fresh Dance adı ile yer alıyor. Aynı zamanda NBA 2K serisinde de bir versiyonu yer alan ve Carlton Banks karakteriyle anılan dans, Amerika'da görülen davanın konusu oldu. Ünlü oyuncu Alfonso Ribeiro, her iki oyunda da dansının izinsiz kullanıldığını iddia ediyor. 

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 12:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ghost86
Ghost86 19.12.2018 18:47
Kendiyle özdeşleşen dansı? Adamın tekelinde mi yahu dans ya da dans figürü? Bu dansın bir adı var mı, dünya genelinde kabul görmüş bir tür mü, bu dans üzerinden ticari kazanç sağlanıyor mu? Hepsinden öte telif ihlali olduğunu düşündüğü şeyin kendisine resmi olarak ait olduğunu ispat edecek patenti var mı ki kafasına göre millet böyle ota boka ihlal davası açabiliyor? Valla sinir oluyorum artık eften püften her şeye izinsiz ihlal saçmalığı adı altında dava açılmasına. Bu durumun artık dünya standartlarında genel kabul edilir kalın hatları olması lazım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.12.2018 16:52
adım atsan telif hakkı isteyecekler insanlık adına, adım atmayı ilk insan buldu diye falan.
Ghost86
Ghost86 19.12.2018 18:42
Harbiden öyle. Bu işin bku çıktı iyice.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.12.2018 14:03
Tipkisinin aynisinin same i
Kalan Karakter: 300 Gönder
TV yıldızı, dansını kopyaladığı gerekçesiyle Fortnite'a dava açtı
İlginizi Çekebilir