1/2

Twisted Metal

Arda Gündüz 30.07.2010 - 13:42
Metal, PS3'te parlayacak
 Twisted Metal için zamanın iyice gerisine gittiğimizde, PSX’e çıkan ilk yapımlardan biri olduğunu söyleyebiliyoruz. Ölümcül araçlarla kapıştığımız, oldukça zevkli bir oyundu. Piyasalara sürüldüğünde takvimler 1995’i gösteriyordu. Aradan bir sene geçtikten sonra, Twisted Metal 2 geldi ve o da harikaydı. Silahlar ve araçlar tamamen geliştirilmişti ve PSX’in gücünü o zamanlara göre oldukça iyi kullanıyordu. Hatta yapımcılar, dayanamayıp Twisted Metal 2’yi PC’ler için de hazırlamıştı. O zamanki port problemleri, PC’deki yapımın biraz daha vasat gözükmesine neden oluyordu. 1998 yılında piyasalara sürülen Twisted Metal 3 ise, tam anlamıyla bir hayal kırıklığından öteye gidemedi. Oynanış problemleri ve fizik motorundaki aksaklıklar, seriye derin bir darbe indirmek üzereydi.

Seneler 2001’i göstediğinde Twisted Metal, PS2’ye adım attı ve Black piyasalara sürüldü. Seri, PS2’lere de bomba bir giriş yapmıştı ve herkes tarafından sevilerek oynanmaya devam ediyordu. Seriden nasibini PSP de aldı ve 2005’te Twisted Metal: Head On piyasalara sürüldü. Son olarak 2008’e geldiğimizde, Twisted Metal: Head On’un geliştirilmiş bir versiyonu çıktı. Şimdi artık devir PS3 devriydi ve serinin bu konsola da bomba gibi bir giriş yapması bekleniyordu. Nitekim yapılan açıklamalar ve E3’te gösterilen videolarla birlikte, Twisted Metal’in PS3’ü de vuracağı tescillenmiş oldu.

Twisted Metal
Yıkın geçin her yeri

Yeni oyunla birlikte; eski dostlarımız Mr. Grimm, Dollface ve özellikle de Sweeth Tooth geri dönüş yapıyorlar. Hepsi de daha ölümcül ve araçları teknolojiye ayak uyduran cinsten olmuş. Bunların dışında helikopterler ve elektrikli testerelerle birlikte Twisted Metal bambaşka bir görüntüye kavuşuyor. Geçmiş oyunlardan bildiğimiz araçların birçoğu, tamamen yeni oyunda da bulunacak ve hepsi geliştirilmiş, arkasına görsel efektleri de alarak karşımıza çıkacak.

E3’te gösterilen videolarda, özellikle Team Deathmatch ve Nuke Explosion modları üzerinde duruldu. Zaten bu modlarla ilgili görüntüler, Twisted Metal’in grafiksel olarak neler vaat ettiği ve ne gibi görsellere sahip olduğunu da rahatça göz önüne seriyor.