Twisted Metal yapımcısı, Tencent’in 100 Milyon dolarlık teklifini reddetti

Atıf Doğan Özcan 20.04.2022 - 17:17
Twisterd Metal yapımcısı, Tencent’in teklifini Çin’e ait bir şirkete satılık bişeylerinin olmadığını söylediği ve bu nedenle reddettiği iddia ediliyor.

Geçtiğimiz yıl içerisinde Tencent, batı oyun sahnesinde agresif bir büyüme ve genişleme planıyla kendinden söz ettirdi. Çinli şirket, oyun endüstrisinde bir yer edinme konusunda makul derecede başarılı olsa da, tüm ilerlemenin bu şekilde olumlu ve iyimserlikle karşılanmadığı görülüyor.

100 Milyon dolarlık teklifi reddettiler

Twisted Metal oyun serisinin orijinal tasarımcısı olan David Jaffe, Tencent’ten gelen 100 milyon dolarlık iş teklifini reddettiği iddia ediliyor. Yakın zamanda çıkan Sacred Symbola+ haberine göre, David Jaffe, Tencent’in bir Çin’li şirket olması nedeniyle bu teklifi reddettiği yönünde. “Böyle bir şirketle, böyle bir hükümetle iş yapmak istemiyorum ve Çin’e satılacak bir ürünüm yok” dediği bildirildi.

Aslında Tencent’in satın aldığı stüdyo listesi oldukça uzun. Klei Entertainment’den (Mark of Ninja, Don’t Starve) Turtle Rock Studios’a (Back 4 Blood, Evolve) kadar uzuyor liste. Ancak Jaff, ilkelerine dayanarak bu listeye adını eklemekle ilgilenmedi. Jaffe, “Çin’de internete girip kötü bir şey yazarsan veya söylersen sokaktan alınırsın” dedi. Bu amaçla Tencent’in batılı yöneticilerinden gelmiş gibi görünen bu teklifi hiç düşünmeden anında reddettiği iddia ediliyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 03:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2022 21:46
Bir Carmageddon olmasa da fena oyun değil. PS da daha çok tutulmuştu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Twisted Metal yapımcısı, Tencent’in 100 Milyon dolarlık teklifini reddetti
İlginizi Çekebilir