Twitch abonelik iade hakkını trolleyenleri gözüne kestirdi

Murathan Özlü 15.09.2021 - 14:50
Twitch abonelik iade hakkını kötüye kullanıp streamerları trolleyen kullanıcılar, Twitch'in göz hapsine girdiler ve banlanma riskiyle karşı karşıyalar.

Son dönemde ciddi şekilde artan Twitch nefret söylemlerinin ardından, dev yayın plaftormu bu sefer de Twitch abonelik iade hakkı ve bu hakkı kötüye kullanan kişilere karşı tavrıyla gündemde. Twitch, kendilerine gelen abonelik iade taleplerini gözden geçirip, sık sık "abonelik iadesi" talebi gönderen kişileri göz hapsine alacak.

Twitch abonelik iade hakkı yayıncıları trollemek için kullanılıyor

Twitch'in abonelik iade sisteminin, bazı kullanıcılar tarafından kötüye kullanıldığı ifade ediliyor. Yayıncıların, yayınlarında kendi adlarını söylemeleri için abonelik alan kullanıcılar, hemen ardından paralarını geri almak için abonelik iade sistemine başvuruda bulunuyorlar. İade sistemini bu şekilde kötüye kullandığı tespit edilen kullanıcılar geçici veya kalıcı olarak Twitch'den banlanacak.

Twitch abonelik iade

Twitch, iade politikalarındaki bu değişikliğin sebebinin yayıncıları haksız para iade işlemlerinden korumak ve "para iadesine gerçekten ihtiyacı olan" kullanıcıların daha hızlı tespit edilebilmesi olduğunu belirtti. Bu değişikliğin yalnızca Twitch üzerinden alınan üyelikleri kapsayacağı ve Streamlabs gibi üçüncü parti uygulamalardan alınan abonelikler veya bağışları kapsamayacağı ifade edildi.

Yayıncıların #ADayOffTwitch  protestosunun ardından Twitch, sonunda platform üzerinde yaşanan sorunlara karşı çözüm arayışına girmiş gibi gözüküyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 13:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
Twitch abonelik iade hakkını trolleyenleri gözüne kestirdi
İlginizi Çekebilir