Twitch, Bits sisteminde çeşitli güncellemeler kararı aldı

Hürkan Çalışkan 24.04.2018 - 15:33
Haber, hem Twitch yayıncılarını hem de izleyicileri ilgilendiriyor.

Yaşadığımız dönemde internet aleminin oldukça ilgilendiği Twitch dünyası, kendi içerisinde para birimi olan Bits’in uzantılarını bugün itibariyle  genişletiyor. Para birimi artık izleyicilerin, favori yayınlarını izlerken onları desteklemenin çeşitli yollarına izin veren eklentiler kullanılmasını sağlıyor.

Yüzde 80 içerik oluşturucusuna, yüzde 20 geliştiricilere

İlk betanın bir parçası olarak  30 Bits destekli uzantılar yer alacak ve bu da tüm uygun içerik oluşturuculara ve eklenti geliştiricilere hizmet genelinde sunulacak. Twitch, bu uzantılardan elde edilecek gelirlerin % 80’lik kısmının içerik oluşturuculara ulaştırılmasını ve % 20’lik kısmın ise geliştiricilere gitmesini sağlayacak. 

Bits destekli eklentilerin ilk parçası, kreatörlerin kitlenin dikkatini çekmek için kullanabileceği potansiyel çeşitliliği gösteriyor. Örnek olarak test eklentileri verilebilir. Burada izleyiciler, popüler oyunlar hakkındaki bilgilerini karşılaştırabilirler. Anketler, izleyicilerin League of Legends gibi oyunlarda neler olacağını tahmin etmesine izin verecek ya da yayıncının oyunda ne yapması gerektiğini seçebilecek. Ayrıca Bits bağışı için oynanabilen arcade oyunları da yer alacak.

Muhtemelen sevilen yayıncı ile oyun oynayabilmek için Bits bağışı yapmak mantıklı bir fikir. Ancak bu bazı yayıncılara ulaşmanın maliyetini yükseltebilir.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 20:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2018 15:41
şunlara para atınca neoluyor yani adam seni takmıyor dahi okuyo geçiyor sub oluyorsun adam chati dahi okumuyor okuycağı zaman sub olmayanları açıp onlarında fikrini alıyor dilenci sistemiyle aynı bi ortam biri dileniyor ayakta öteki hazır cvbcı ağzıyla laf döndürerek fakir insanlara bağış atmalıyız.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2018 16:14
ergenlerin oyuncağı, tek marifeti herkesin yapabildiği oturduğu yerden oyun oynamak olan yayıncılara para kaptırıyorlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
kahvebitti
kahvebitti 24.04.2018 15:57
Biraz olsun kafa dağıtmaya arada Twitch yayınlarını izliyorduk artık onuda bıraktık Twitch Türkiye kalitesiz bir ortam oldu artık siyasi dini tartışmaların holiganlıkların hakaretlerin liseli milliyetçilerin bulunduğu berbat bir ortam haline geldi büyük izleyici kitlesine sahip yayıncıları örnek alarak içerik sunan yeni yetmeler de aynı metodları denemeleri işin kıt ve keyfi kaçan saçma içeriklerin uçuşduğu platform haline geldi yabancı yayınları izlemeye devam en az 2 yabancı dil şart artık her birey için ...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Twitch, Bits sisteminde çeşitli güncellemeler kararı aldı
İlginizi Çekebilir