Twitch reklamları arttırıp yayıncı gelirlerini düşürecek

Efdal Erdem 28.04.2022 - 13:09
Popüler yayın platformun Twitch reklamları arttırarak, gelirlerini maksimize edecek. Bu açıklamalar partnerlik sisteminde köklü değişikliklere işaret ediyor.

Amazon’un sahibi olduğu popüler yayın platformunun gelirlerini arttırmak için ciddi önlemler almaya hazırlanıyor. Bloomberg’in raporuna göre Twitch reklamları arttıracak ve yayıncı gelirlerini önemli ölçüde kısacak. Değişikliklerin daha bu yaz gelmesi bekleniyor. Platform bu kararıyla hem izleyici hem de yayıncı tarafıyla ters düşüyor. Son yıllarda yayıncılarla aralarında birçok ayrışma yaşayan platformun bu hamlesiyle tepkiler daha da büyüyor.

Twitch reklamları arttırıp kendi gelirini de arttırmak istiyor

Kendilerini gizli tutmak isteyen iki Twitch çalışanı, şirketin gelir hedeflerine ulaşmak için planladığı bazı uygulamalardan bahsetti. Açıklamalarına göre daha bu yaz gelmesi beklenen güncellemeyle beraber yayıncılara daha çok reklam göstermeleri için teşvikler sunulacak.

Twitch reklamları arttırıp kendi gelirini de arttırmak istiyor

Reklamların yanı sıra büyük yayıncıları da etkileyecek şekilde Twitch, abonelik gelirlerindeki payını arttırmayı planlıyor.Twitch’in partnerlik programında bulunan yayıncıların da Abonelik ücretlerindeki payları %70’ten %50’ye çekilecek.

Partnerlerinin YouTube veya Facebook’ta yayın yapma kısıtlamalarını kaldırması da beklenirken değerlendiren bir diğer seçenek de partnerlik sistemini farklı paketler halinde katmanlaştırmak. Bu açıklamalar partnerlik sisteminde köklü değişikliklere işaret ederken bu tasarıların Twitch tarafından terk edilmesi de muhtemel. Twitch’in şu an açıklamalardan kaçındığı belirtiliyor. Yayıncılar ise bu sızıntıları büyük bir tepkiyle karşılıyor.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 02:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
JosefStone
JosefStone 29.04.2022 18:45
Şuan aslında yeni bir sağlam yayın platformu çıkması için tam zamanı, atın şu tekelleşmiş Twitch'i bir kenara allah aşkına, zaten çalan çırpanlara karşı da hiçbir girişimde bulunmaya bile tenezzül etmediler. Artık bu platform hiç kimsenin emeğini vaktini hak etmiyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2022 22:11
Yapmasınlar yayın bak nasıl adam oluyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2022 16:01
Tekel olunca böyle istediğini yapar tabi :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2022 14:14
twitch cinselliğe izin verdiğinden beri izlemiyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
Twitch reklamları arttırıp yayıncı gelirlerini düşürecek
İlginizi Çekebilir