Twitch sohbet komutları ile Flight Simulator oynandı

Alparslan Gürlek 14.09.2020 - 12:03
Twitch Microsoft Flight Simulator oynuyor başlığındaki bir yayında, kullanıcılar sohbet komutlarıyla Boeing 787 kullanarak bir saatlik bir uçuş yaptı.

Gün geçmiyor ki internette çılgınca bir şeyin denendiğini daha görmeyelim. Bu sefer Twitch Microsoft Flight Simulator oynuyor. The_Rami kullanıcı adına sahip bir yayıncı, simülasyonun kontrol şemasını programladı ve Twitch sohbetinin yazarak uçağı kontrol etmesini sağladı. Beklenmedik bir şekilde, uçak güvenli bir şekilde piste indi. Ayrıca inanılmaz manevralara da imza attılar.

Yayıncının uçağını izleyicileri uçurdu! Twitch Microsoft Flight Simulator oynadı

"Twitch plays" başlığıyla birkaç oyunun daha kontrol şeması yayıncının canlı yayın sohbetine bağlanmıştı. Bunlar Pokemon ve Dark Souls oyunlarıydı ve izleyiciler, yayıncının sohbetine bazı komutlar yazarak oyunu kontrol edebiliyorlardı. Burada önemli olan ise, izleyicilerin yazdıkları komutların çoğunlukla aynı olması. Aksi taktirde ortalık karışıp işler sarpa sarabiliyor.

Bugün de The_Rami isimli bir Twitch yayıncısının bunu Microsoft Flight Simulator için yaptığını görüyoruz. Simülasyonda uçağı düzgün bir şekilde indirmek normalde bile çok kolay değilken -eğer pilot lisansınız yoksa- bunu Twitch sohbetinin yapması çok daha zor. Ancak bu zorluğun üstesinden gelen izleyiciler, uçağı indirmekle kalmayıp akrobasi uçaklarının yapacağı manevralardan birini yaptılar.

Twitch sohbet komutları ile Flight Simulator oynandı

Boeing 787 Dreamliner ile uçuşu ayarlayan yayıncı, kontrolü tamamen izleyicisine bırakıyor. Dev bir yolcu uçağıyla akrobasi gösterilerinin bile bulunduğu bir saatlik bir uçuşun ardından uçak piste biraz erken de olsa güvenli bir şekilde iniyor. Temel sistem şöyle çalışıyor, Twitch üzerinde bir bot var ve oyundaki uçağı kontrol ediyor, botun neler yapacağını ise izleyiciler sohbet kısmında yorumlarla belirliyor. Bu kadar uzun bir süre insanların aynı komutlar üzerinde mutabık olması ise şaşırtıcı ve bir o kadar güzel. Bu yöntemi daha önce Rocket League oyununda dereceli maçlarda deneyen birkaç yayıncı daha olmuştu. Bu da izleyicilerin yayında pasif izleyici olarak kalmasından ziyade, etkileşimli birer oyuncuya dönüşmesini sağlayan güzel bir teknik.

Microsoft Flight Simulator çıktığı günden bu yana interneti kasıp kavuruyor. Bing haritalarına girilen yanlış veriler sonucunda Avusturalya, Polonya gibi ülkelerde 200-300 katlı binaların görülmesinden tutun, Xbox Game Pass'in en çok indirilen oyunu olmasına kadar birçok yerde karşımıza çıktı. Yeni nesil simülasyonların, hatta yeni nesil oyunların yol göstericisi niteliğinde sayabileceğimiz bu simülasyonu merak ediyorsanız incelememizi okumayı unutmayın. Ayrıca performans sorunu yaşıyorsanız sizin için hazırladığımız FPS arttırma rehberini de okuyabilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 03:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
Twitch sohbet komutları ile Flight Simulator oynandı
İlginizi Çekebilir