Twitch, yeni bir engelleme aracını yayıncıların hizmetine sunuyor

Taylan Bal 18.08.2023 - 12:47
Twitch'te yakında yayınlanacak olan bir güncelleme, içerik üreticilerine, kanallarından yasaklanan kullanıcıları daha fazla cezalandırmaları için bir araç sunacak.

Twitch, önümüzdeki haftalar içinde tüm içerik üreticilerine, yasaklanan kullanıcıların bir canlı yayını izlemesini engelleyen isteğe bağlı bir aracı kullanma olanağı sunacak. Twitch'e göre, bu yeni özellik Eylül ayı boyunca tüm yayıncılara sunulacak. Bu özellikle ilgili haber, sosyal medyada büyük ilgi gördü ve çoğu Twitch yayıncısı, bu hizmete uzun zamandır gerek duyulan bir ekleme olarak nitelendirdi.

Twitch yeni güncellemeler ile geliyor

Twitch, TwitchCon Paris etkinliğinde, içerik üreticilerinin masaüstü ve mobilde yalnızca 24 saat boyunca görüntülenebilen hikayeler göndermelerine olanak tanıyan, Snapchat'ten esinlenilmiş bir özellik de tanıttı. Twitch hikayeleri, kullanıcıların favori içerik üreticilerinin canlı yayına ne zaman başladıklarını öğrenmek için Klipler, Öne Çıkanlar veya duyuruları göndermek için kullanılabilir hale getirildi.

Ayrıca, Twitch, mevcut özelliklerini arka planda sürekli olarak geliştirmeye devam ediyor. Yasaklamalar geleneksel olarak kaba davranışlarla başa çıkmak için kullanılan bir yöntem olsa da, yasaklanmış kullanıcıları bazı yayınları canlı izlemekten alıkoymadı. Ancak yakında bu durum değişecek.

Yasaklandığınız kanalı artık izleyemeyeceksiniz

Eylül ayından itibaren tüm Twitch kanalları, herhangi bir nedenle yasaklandığı bir kanalın canlı yayınını izlemelerini engelleyen isteğe bağlı bir özelliği etkinleştirebilecekler. Twitch Partner'ı Lowco'ya göre, yeni özellik anında çalışacak ve bir kullanıcı canlı yayın sırasında yasaklanırsa, Twitch kanalının herhangi bir oyun veya içeriği yayınlıyor olması fark etmeksizin hemen izlemesi engellenecek. Ancak yasaklanan kullanıcılar, şimdilik geçmiş yayınların Kliplerini ve VOD içeriklerini izlemeye devam edebilecekler.

Trevor Fisher, 16 Ağustos tarihli Twitch Yama Notları bölümünde, IP yasaklarının uygulama karmaşıklığı nedeniyle tam olarak uygulanamayabileceğini belirtti. Fisher, Twitch'in kullanıcı geri bildirimini dikkate alacağını ve yasaklanmış kullanıcılarla nasıl başa çıkabileceklerini genişletme yolları arayacağını ifade etti. Bu değişime sosyal medyada genel olarak olumlu tepkiler geldi ve yeni seçenek, yakın zamanda başlatılan Twitch Partner Plus programına kıyasla çok daha fazla övgü aldı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 21:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
Twitch, yeni bir engelleme aracını yayıncıların hizmetine sunuyor
İlginizi Çekebilir