Twitch'te Mahrem Bölgelere Odaklanan Yayınlar Yasaklandı

Tunay Şahin 28.03.2024 - 13:22
Twitch, yayıncıların oyunlarını mahrem vücut bölgelerine yansıttıkları yayınları yasaklayarak platformdaki içerik kurallarını güncelledi.

Twitch, platform üzerindeki içerik kurallarını güncelleyerek, yayıncıların oyunlarını mahrem vücut bölgelerine, özellikle de kalça ve göğüslere yansıttıkları yayınları resmi olarak yasakladı. Bu yeni düzenleme, 29 Mart'tan itibaren "giyinik mahrem vücut bölgelerine uzun süre odaklanan içeriklerin" platformda yer almasını engelleyecek. Bu karar, içeriğin daha fazla çeşitlilik ve kaliteye sahip olmasını sağlamak ve Twitch topluluğunu korumak amacıyla alındı.

Twitch'in Topluluk Kurallarında Değişiklik

Twitch'in bu kararı, içerik üreticilerinin yeşil ekran teknolojisiyle popo ve göğüsler gibi mahrem alanlarına odaklanarak yaptıkları yayınlar nedeniyle geldi. Bu trend, Kotaku'nun bir yazısında belirtildiği üzere, tartışmalı yayıncı Morgpie'nin Fortnite oyun seansını arkasının yakın plan görüntüsüne yansıtmasıyla başladı ve diğer yayıncılar tarafından benimsendi. Twitch, bu tür içerikleri "Topluluk Kuralları"na aykırı buldu ve bu yolla içeriklerin Twitch'i "sıcak bir yer" haline getirmesini sağlamak amacıyla kısıtlamalar getirdi.

Twitch'in bu adımı, platformdaki cinsel içerik kurallarını gevşetmesinden kısa bir süre sonra, yayıncıların üstsüz oyun oynadıkları ve çıplakmış gibi davrandıkları yayınlar yapmaları sonucunda geldi. Twitch, bu durum karşısında politikalarını yeniden gözden geçirerek, kullanıcıların yayınlarında tamamen veya kısmen çıplakmış gibi davranmalarını yasakladı.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 12:09
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 16:40
valla ben geçenlerde "dandangler" isminde yabancı bir yayımcıya denk gelmiştim. üstü çıplak saçlarıyla göğüslerini kapatmıştı direk twitch'e bildirdim. yatın kalkın bana dua edin sayemde bu saçmalıklardan kurtulacaz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Twitch'te Mahrem Bölgelere Odaklanan Yayınlar Yasaklandı
İlginizi Çekebilir