Twitch'te Yayın Sırasında Kadına Şiddet Şoku!

Emin Çıtak 4.05.2016 - 10:50
Mikrofonu açık unutan yayıncı, canlı yayında sevgilisini taciz etti
Twitch’te neler oluyor? Hani gerçekten. Son birkaç haftadır sizlere aktardığımız absürt olayların listesi iyice kabarmaya başladı. Önce resmi bir oyun firması için çalışan yayıncı bağış yapan hayranına hakaret etti, işi bıraktı. Sonra ilgi çekmekten başka hiçbir amacı olmayan bir kadın dikkatsizliğinin bedelini ödedi. Şimdi? Bu sefer olan cidden rahatsız edici, baştan söyleyeyim.

JOEDADDY505 yayınını sonlandırdı, daha doğrusu o sonlandırdığını düşündü diyelim. Yayını kapatmadığı gibi mikrofonunu da açık bırakmıştı. İlk başlarda anlamsız seslerin ardından neler döndüğü ortaya çıktı. Paylaşılan videoda JOEDADDY505 isimli yayıncının sevgilisine/karısına hakaretler ettiğini ve bağırıp, çağırdığını duyabilirsiniz. Aklınıza gelebilecek her türlü küçük düşürücü hakaret ve küfrün ardından fiziksel şiddeti fena halde çağrıştıran sesler de geliyor. Ardından kadın ağlayarak uzaklaşmasını, yoksa polis çağıracağını söylüyor. Daha fazla fiziksel şiddet… Ardından tüm video çığlıklar eşliğinde devam ediyor.


Olayın saptanmasının hemen ardından Twitch söz konusu yayıncıyı süresiz olarak uzaklaştırırken, YouTube da Joe’nin kanalını tamamen sistemden sildi. Sonuç olarak, kadına şiddet bir kez daha en acımasız şekilde kendini göstermiş oldu. Eğer söz konusu kullanıcının tek cezası bunlar olacaksa, yasaklanmanın ödül bile olacağını söyleyebiliriz.
Yorumlar 34
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 14:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2016 13:33
Jahrein denilen denyo bir zaman yayın sırasında sevgilisine demediği hakareti bırakmamıştı.
MK Okuru
MK Okuru 8.05.2016 13:36
Jahrein samimidur kim ne derse desin bazıları gibi yapmacık değildir doğal halini yayına aktarıyor adam beğenmediysen izlemezsin bitti.Eleştirmek sana düşmüyor
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2016 15:48
21:08. Birincisi: Diğer milletlere bakılınca saygı konusunda seviyemiz belliyken, en çok saygıdan dem vuran da biziz. İkincisi: İnsanlar bir birlerine saygı göstermek zorunda değilledir. Hakaret edilmesin yeter. Üçüncüsü: Denyo kelimesi hakaret değildir, argo bir kelimedir.
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2016 09:13
Jahrein denen yayıncı egoistden başka birşey degil
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2016 21:29
sen olayı çok yanlış anlamışsın kardeş!
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2016 21:08
20:22 İnsanlara saygı gösterilmesi gerektiğini bilecek bir yaştayım.Bu arkadaş ise hakaret ediyor.Kendisini sevmeyebilir ama saygı göstermek zorunda.
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2016 20:22
15:23 Niye avukatı mısın kendisinin? Anlaşılan yaşın küçük, kraldan çok kralcısın. Adam orada kadına sövüp, indiriyor cebe parayı. Sen ise Jihriin hikkindi dizgin kiniş iğzini tipli diye atarlanıyorsun.
alanwake2
alanwake2 4.05.2016 18:05
jaho zaten seviyesiz bir yayıncı.
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2016 15:23
Jahrein hakkında düzgün konuş ağzını topla!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2016 16:25
Şerefsiz herif !
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2016 14:01
Yaşasın Özgürlük Yaşasın Twitch Yaşasın Laiklik Yaşasın Para kazanmak için her türlü düzenbazlığı Şirinliği Yapan insanlar!
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2016 09:40
Kardeşim özgürlüğe ve Laikliğe Karşı Değilim tam olarak dediğimi anlamıyorsun sen benimle kişisel olarak konuş o dediğin kişiler yer yerde her milletde her dinde var o adamın hak ettiği ceza twitch den sadece banlanmak mı o kadın polise gidecek kadar özgür değil ki müslümanlığı köleliğe bağlıyorsun
Spider_hip
Spider_hip 4.05.2016 23:55
Özgürlük ve Laik liği eleştirmeye çalışmışsınız ama bu durumun bunlarla bir alakası yok.

Özgürlük başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter. Bu basit kural uygulansa zaten böyle problemler olmaz. Bunu uygulamadığınız zaman zaten özgürlüğü de savunamazsınız. Özgürlüğün tersi de köleliktir. Siz neyi savunmaya çalışıyorsunuz çok düşündürücü.

Laiklik ise din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır. Buradaki videonun laiklikle yakından uzaktan alakası yok, sadece cehaletinizin doruk noktasında olmasına veriyorum. Anlıyorum, yobazlığı, cahilliği, köleliği savunan bir çağda kalmışsınız. Eh insanlar hak ettikleri gibi yaşarlar. Zaten genelde bu mentalitede insanlar kadınlara zulm edenlerin çoğunlukla başında geliyor. O yüzden bu videonun gerçekte sizi o kadar rahatsız edeceğini de sanmıyorum. Gerçi cehalet empatinin de önüne geçer. Böylece insan kendi yaptığı şey olmasına rağmen başkası yaptığında sanki kendi yapmıyormuş gibi eleştirir.

Özetle özgürlük ve laiklik kavramlarına laf atmayın. Onlar düzgün olarak uygulansa zaten problem olmaz. Aksi taktirde hilafetle din kisvesi altına saklanıp büyük noktalara gelmiş gizli ataistlerin yönetimi ile hiç bir yere varılamaz. Tarih din adamlarının (papazların akıl almaz pedofili sapıklıkları, halifelerin çıkarları için ülkelerini milletlerini satmaları) ile dolu. Ha tabi günümüzde çevremdeki hemen hemen her caminin imamının sapık ilişkilere ya da rüşvetlere sahip hayatlarını bir fiil biliyor olmam da cabası.

Dine karşı değilim, tüm dinler iyiliği tavsiye eder, kötülükten uzak durulması gerektiğini özetle vurgular. Layıkıyla uygulansa çok güzel bir şey. Ama insanlar ne yazık ki her şeyde olduğu gibi bunu da kendi çıkarlarına uygun şekilde modifiye edip saptırıyorlar. Hal böyle olunca ortaya sahte özgürlükçülerden ya da sahte laiklerden çok daha tehlikeli bir durum çıkıyor.

Para kazanmak için her şeyi yapan insanlara karşı olmanıza katılıyorum. Örneğin bir keresinde Fatih'te bir bankanın para taşıyan güvenlik görevlisi kafayı yeyip elindeki çuvaldaki paraları havaya ateş ede ede yollara saçmaya başlamıştı. Yani bankanın paralarını. İlk paralara atlayan kişiler oradaki camiiden çıkan kişiler olmuştu ki çoğu da hacıydı. O dine örnek teşkil etmesi gereken insanların o kadar dine bağlı olmayan insanlardan daha önce para için gözlerinin dönmesi, hırsızlığa canla başla atlamaları tabi ister istemez ben bunların arasında olmasam daha iyi demesine sebep oluyor. Dün sana o haram bu haram diye fetvalar veren insanların 2 kuruş için her yerlerini vermeye hazır olduklarını görünce ben inancımı sizden uzak Allah'a yakın yaşasam daha iyi demesine sebep oluyor.
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2016 22:16
Eğer o adam Cezasız Kalacaksa Ne Yapayım Ben Laikliği Devlet İşine Din Karıştırılmıyorsa Duygularda Karıştırılmıyacak o adamın yarın birgün birisini öldüremeyeceği ne malum!
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2016 20:58
"Yaşasın Laiklik" ? Bu mudur? Arkadaşım, istersin ve ya istemezsin beni de alakadar etmez herkesin düşüncesi elbet, ancak burada tartışılan, paylaşılan durum ap ayrı bir şey. Yolda giderken kösteklenseniz yine aynı şeyleri söyleyeceksiniz. Bu kafadan kurtulun!
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2016 18:05
işte merlin'in kullanıcılarını getirdiği son nokta... yaptığınız haberler insanlarda bozuk algı yarattığı gibi, yanlış yönde eğitiyor, rahatsız ediyor. daha önce sert bir dille eleştirmiştim, fakat siz hala devam ediyorsunuz. teknoloji değil, teknoloji zararlı diyenin kendisi tehdittir benim için.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rafadamn
Rafadamn 4.05.2016 15:53
Yayında ahlaksızlığın bini bir para, cinsel organ göründü diye banlananlar, ahlaksızlıktan banlananlar, milleti yardım kuruluşuna diye kandırıp bağış toplayıp dolandıranlar.. ve şimdi de en beteri kadına şiddet ! Bakın arkadaşlar, özgürlükçü olabilirsiniz, laik olabilirsiniz, demokrat olabilirsiniz veya aksine teokratik bir sistemin, kimsenin istemeyeceği bir sistemin savunucusu veya bu sistemlerin hayranı olabilirsiniz. Çözüm ne olursa olsun, aklınızdan geçen çözüm her ne b*ksa artık.. Bunun hiçbirinizle, hiçbirinizin fikri veya düşüncesiyle alakası yok. Ahlak küreseldir, her nerede olursan ol.. Her kim olursan ol, terbiyeni bileceksin ! Dünya değerlerini bilecek ona göre hareket edeceksin ! Kalkıp önceki banlara ılımlı yaklaşanlaradır sözüm.. Twitch babanın değil, Youtube'un da patronu değilsin.. Tıpış tıpış gidip Valve'ın Riot'un da oyununu oynayacaksın çünkü onlar da senin değil ve değiştiremezsin. O zaman lafını da ona göre edecek büyük söz etmeyeceksin. Şirket adamın ve bunların olmasını istemiyor.. Senin olsa sen de istemeyeceksin ama sana da "özgürlük" diye karşı çıkacaklar... Özgürlük dediğin geçtim başka yayıncıları veya komple izleyicileri, şirkete bile zarar veriyorsa o bir özgürlük değildir olamaz. Bunu şirket yapınca o da aldığı tepkiyle edeceği zararı ediyor, rahat ol onun dili senden daha fazla yanıyor...
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2016 02:15
Kafan pırıl pırıl,güle güle kullan
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2016 22:00
Kardeşim sen küfürsüz sövmüşsün resmen.
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2016 21:35
Herkes gerçekleri kaldıramaz -10 alman o yüzden
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2016 21:13
şimdi üşeniyorum ama sonra sana özelden atcağım sevgi dolu kelimelerime hazır ol okadar sevgi dolu olcaki sende bana karşı bir sevgi besliceksin
Rafadamn
Rafadamn 4.05.2016 19:43
Ağır eleştiri içeren yorumumu yayınladıkları ve en önemlisi fikirlere olan saygılarından ötürü Merlinin Kazanı ekibine teşekkür ederim.. Düşüncelerimin doğru olduğunu zaten savunmuyorum, doğru olması da gerekmez; yada ne bileyim belki de her doğru her yerde söylenmez :) İyi çalışmalar...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2016 13:32
Kadın ve erkek eşitse neden kadına şiddet diye bir kalıp kullanıyorsunuzki şiddet şiddettir kadını erkeğimi var bunun ayrıca kadınlarda bi zahmet kendilerini korumayı öğrensin kadın da olsa erkekte olsa aciz insanlar onlardan sadace biraz daha az aciz insanlar tarafından ezilir doğanın kanunu bu.
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2016 23:30
Katılıyorum, kadına şiddet diye vurgu yapmak kadın erkek eşitliğine daha adapte olunamadığını belirten bir kalıp aslında. Yani örneğin polislerin zenciye şiddeti demek gibi bir şey. Polisin şiddeti denmesi gerekir, yoksa ırkçı bir yaklaşım olur. Kadın erkek eşit olmalıdır.
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2016 17:21
Siz "Eşittir" kelimesini yanlış anlamıssınız. Kadın-Erkek eşittir demek fiziki açıdan eşit olmak değil hak ve hukuk olarak eşittir anlamına gelmektedir. 15:50 deki arkadaşın dediği gibi 3-5 kişi eğitim alsa diğer milyonlar ne yapsın. Kadınlara şiddet uygulamayın onları koruyun.
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2016 17:13
sıkıntı o zaten.kadın-erkek kanun önünde birey olarak var olan haklar konusunda eşittir.örneğin birey olarak seçme ve seçilme,çalışma gibi hakların var.bunlarda eşit.fakat sosyal anlamda eşit yapmak kadını kötü duruma sokmaktır.bu aynı zamanda suistimali de arttırır.
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2016 16:45
"15:50" Öyleyse niye eşittir diye tutturuyorlar? Hem ben Kadın-Erkek kim olursa olsun herkes kendini korumayı bilmeli diyorum, erkek bile olsan bir türlü şiddeti görüyorsun ve kendini korumazsan dayağı yiyorsun. Erkeklerin buna bi koruma kalkanı yok, aynı kadınlar gibi. Hepimiz eşidiz!
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2016 15:50
Kadın ve erkek eşit değildir,en basitinden güç olarak bile eşit değildir,3-5 tane eğitim alan kadın kendini koruyabilir,geri kalan birkaç milyon ne yapıcak ? evde kocasına terlikmi atıcak,insanlar hayatlarındaki secimleri iyi yapmak zorunda başka yolu yok
Kalan Karakter: 300 Gönder
Twitch'te Yayın Sırasında Kadına Şiddet Şoku!
İlginizi Çekebilir