Twitch'ten Hot Tub yayınları için yeni açıklama

Alparslan Gürlek 22.05.2021 - 13:27
Twitch Hot Tub yayınları için yeni açıklamalarda bulundu. "Başkaları tarafından seksi bulunmak kuralları ihlal etmiyor."

Twitch üzerinde son zamanlarda oldukça popüler olan Hot Tub yayınları, oldukça fazla tepkiyi de Twitch üzerinde toplamış durumda. Geçtiğimiz günlerde de kanalındaki reklamlar askıya alınan bir yayıncı yine bu tür yayınlar yaptığı için Twitch'in kendisini haber vermeden cezalandırdığını iddia etmişti. Paylaşılan blog gönderisi platformun mevcut konu üzerindeki politikasını anlatmakla birlikte reklamların neden askıya alınabileceği konusuna da ışık tutuyor. Bütün bu tartışmalar platformun popüler yayıncılarından biri olan Kaitlyn "Amouranth" Siragusa'ya ait kanaldaki reklamların askıya alınmasından sonra başlamıştı.

Hot Tub yayınları konusunda Twitch'in tavrı net

Blog gönderisinden anlaşılacağı üzere Twitch, bu konuda çizgiyi nereye çekmesi gerektiği konusunda hassas davranmaya çalışıyor. Bariz bir şekilde müstechen olan içerikler (pornografi, çıplaklık gibi) zaten platformun politikalarına aykırı. Ancak platform, "çizginin nereye düştüğünün bir dereceye kadar kişisel yorumlandığını" belirtiyor. Bu nedenle varsayımlara dayalı olarak aşırı cezalandırma yapmaktan her zaman kaçınmayı hedefleyeceğini belirtiyor.

Amouranth'ın reklamlarının askıya alınması durumunu ise Twitch'in içerik kurallarını ihlal etmese bile yayınların "reklamveren dostu olmadığı" yönünde yaptığı değerlendirmeyle açıklamıştı. Reklamcıların jakuziler ve mayolar içeren akışlardan (ve fazlasıyla müstechen sayılabilecek olanlardan) kaçınmasına yardımcı olmak için aslında oldukça basit ve pratik bir yöntemden bahsediyorlar: Havuz, jakuzi ve Hot Tub yayınları adında yeni bir kategorinin tanıtımı.

Twitch'ten Hot Tub yayınları için yeni açıklama

Twitch hiçbir yayıncının seçtiği içerik, nasıl göründüğü ya da kim olduğu sebeplerinden taciz edilmeyi hak etmediğini ve "başkaları tarafından seksi bulunmanın kuralları ihlal etmediğini" söylüyor. Kadınlara, "algılanan çekicilikleri" nedeniyle yaptırım uygulamayacaklarını söylüyorlar. Bununla birlikte "açık bir şekilde" cinsel açıdan müstechen içeriklere getirilen kısıtlamalar dahil olmak üzere politikalarının belirginlikten yoksul olduğunu ve bazen kafa karıştırıcı olabileceğini kabul ediyorlar. Bu konular da aslında büyük ölçüde öznel.

Aynı zamanda "Just Chatting" kategorisinin her şeyi kapsayan doğasının da bu konuda bir zorluk olduğunu belirttiler. İzleyiciler bu yayınlardan uzak durmak için "ilgilenmiyorum" olarak işaretleyebiliyorlar. Ancak kategori birçok farklı alanı da kapsadığından artık yayın yaparken mayo giymeyi seçen yayıncılar için farklı bir kategori de bulunacak. Twitch bunun uzun vadeli bir çözüm olmadığını söyledi ancak takip etmesi gereken ince ayar ve ayarlamaları göz önüne alırsak kulağa pratik bir yaklaşım gibi geliyor.

Blog gönderisinin tamamını buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 17:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.05.2021 20:27
Kapanmayan tüm yayıncalara yaptırım uygulansın??????
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.05.2021 21:49
Poposunu mini giymiş halde sergilemek hem de ev içinde nasıl bir yayıncılıktır. Pornhub bir soft versiyonu olma adayı twitch bu özgürlük değildir..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.05.2021 13:35
Bir gözle izleyip diğer gözü kapatmanın anlamı yok. Bunları da kesin birinin arkadaşıları izliyordur. Twitch bir oyun platformu olabilir, ama sahip olduğu devasa kitlesinin de izleyici olarak bazı ortak tercihleri oluyor, bunu haliyle değerlendirmek istiyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.05.2021 12:40
modern yeni neslin pazarlama işi işte. anlayan anladı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.05.2021 03:22
e bu yayınlara deli para akıyor hot tub da serbest olur uyuşturucu madde özendiriciliği de. parayın gözü körolsun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Twitch'ten Hot Tub yayınları için yeni açıklama
İlginizi Çekebilir