Twitter, içerik üretici gelir paylaşım programı başladı

Taylan Bal 18.07.2023 - 12:13
Geçtiğimiz günlerde duyurulan Twitter, içerik üretici gelir paylaşım programı başladı. Programın ortaya çıkan detayları sorunları da ortaya koyuyor.

Twitter'dan para kazanmak isteyenlerin hayalinin herçek olduğunu gçetiğimiz günlerde yazmıştık. Bu programın detayları ve aksaklıkları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor.

Twitter içerik üreticileri için gelir paylaşımı modeli

Twitter, Instagram Threads ve diğer rakiplere karşı içerik üreticilerini elinde tutabilmek için yeni bir gelir paylaşım programı başlattı. Bu program kapsamında, içerik üreticileri tweetlerine gelen yanıtlarda gösterilen reklamlardan pay alacak. Programın ilk etabında 5 milyon dolarlık bir bütçe ayrıldı ve ödemeler Şubat ayından itibaren yapılmaya başlandı. Bu sayede bazı içerik üreticileri 4 ve 5 haneli rakamlar kazanabildi.

Twitter içerik üreticileri için gelir paylaşımı modeli

Programda bazı sorunlar ortaya çıktı

Ancak programın bazı sorunları da var. Örneğin, profilinde “hayvanlar veya kurgusal karakterler” bulunan hesaplar, Twitter’ın eski bir politikası gereğince bu programdan yararlanamıyordu. Bu durum, “Battle Beagle” adlı bir Twitter kullanıcısının dikkatini çekti ve Musk’a bu durumu iletti. Musk da bu politikanın “saçma” olduğunu söyleyerek iptal etti.

Bir başka sorun da, Verified kullanıcıların hitap limitine çok çabuk ulaşmasıydı. Musk, bu sorunun da farkında olduğunu ve Verified kullanıcılar için hitap limitini %50 oranında artıracaklarını söyledi.

Musk, sorunları çözmek için harekete geçti

Musk ayrıca, yakın zamanda Twitter’ın profil sayfası görüntülemelerinden de reklam geliri paylaşma planları olduğunu duyurdu. Bu sayede içerik üreticilerinin kazançları iki katına çıkacak.

Program, Twitter’ın rakiplerine karşı bir koz olarak görülüyor

Twitter'ın gelir paylaşım programı, içerik oluşturucular için yeni bir gelir kaynağıdır. İçerik oluşturucular, tweetlerine gelen yanıtlarda gösterilen reklamlardan pay alacak. Bu, içerik oluşturuculara daha fazla para kazanma fırsatı sağlayacaktır. Fakat bu program henüz yeni olduğu için bazı belirsizlikler var. Örneğin, içerik oluşturucuların ne kadar kazanabileceği henüz belli değildir. Ayrıca, programın nasıl çalışacağı da henüz tam olarak belli değildir. Bu belirsizlikler, içerik oluşturucular için bir dezavantaj olabilir.

Twitter’ın bu yeni gelir paylaşım programı, şirketin rakiplerine karşı bir koz olarak görülüyor. Özellikle Instagram Threads’in kısa sürede büyük bir popülerlik kazanması, Twitter’ı harekete geçirmeye yetti. Bakalım bu program, Twitter’ın içerik üreticilerini elinde tutmaya yetecek mi?

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 17:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.07.2023 21:22
only fans içerikleri dahil olacak mı acaba ?
MK Okuru
MK Okuru 19.07.2023 13:00
onlyfans içerik üreticilerinin gözleri yaşlı XD
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.07.2023 23:51
fonşin fongü bunu beğendi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.07.2023 18:32
musk instagram benzeri bi uygulama yapmadan sosyal medyada rekabet olayı biraz zorlar onu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Twitter, içerik üretici gelir paylaşım programı başladı
İlginizi Çekebilir