Twitter'dan para kazanmak artık mümkün

Kübra Erciyas 14.07.2023 - 12:13
Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk tarafından yapılan yeni düzenlemeler sonrası artık Twitter'dan para kazanmak mümkün.

Twitter sosyal medya platformları arasında kendine önemli bir yer edinmiş, kullanıcıların duygu ve düşüncelerini kolayca paylaştığı bir online alandır. Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk tarafından yapılan yeni düzenlemeler sonrası artık Twitter'dan para kazanmak mümkün.

Twitter'dan para kazanmak: Kullanıcılar reklam gelirlerinin bir kısmını elde edebilecek

Twitter kullanıcılarının reklam gelirlerinin bir kısmını elde edebilmesi için bazı şartlar mevcut. Bir kullanıcı ürettiği içeriğin yanıtları üzerinden kazanç elde edebiliyor. Üretilen içerik ya da gönderiye yapılan yorumlarda reklam olması halinde reklam gelirinin bir kısmı kullanıcıya aktarılacak. Düzenli olarak yapılacak olan Twitter ödemeleri artık Twitter üzerinden de kazanç elde etmeyi mümkün kılıyor.

Twitter'dan para kazanmak: Kullanıcılar reklam gelirlerinin bir kısmını elde edebilecek

Bazı gönderilerden gelir elde edilemeyecek

Twitter üzerinde her gönderiye yapılan yorumlar üzerinden gelir elde etmek mümkün olmayacak. Bazı kategorilerde gelir elde edilemeyeceği açıklandı. Bu kategoriler; şiddet, alkol, uyuşturucu, cinsellik ve suç temalarından oluşuyor.

Gönderinize yapılan yorumlardan gelir elde etmek istiyorsanız mutlaka bu kategorilerden uzak durmalısınız. Diğer kullanıcıları kötü alışkanlıklara yönelten gönderilerden gelir elde edilemeyecek olması Elon Musk’un yeni Twitter gelir planının bir parçasıdır. Gelir paylaşım planı ilk kez Şubat ayında duyurulmuştu.

Twitter kullanıcılara ilk ödemeleri yapmaya başladı

Musk tarafından yapılacağı duyurulan yeni ödemeler artık kullanıcılara gönderilmeye başlandı. Yeni ödemelere ilişkin bazı hesapların kazançlarını duyurması kullanıcıları şaşırttı. Brian Krassenstein yaklaşık 750.000 takipçisi olan bir Twitter kullanıcısı. Kendisinin 25.000 dolara yakın ödeme aldığı TechCrunch tarafından duyuruldu.

Benny Johnson Twitter’dan yaklaşık 10.000 Dolar ödeme aldı

Benny Johnson bildiğimiz üzere siyasi bağlamda yorumları ile bilinen bir Twitter üyesi. Kendisinin takipçi sayısı ise yaklaşık 1.7 milyondur. Bu takipçi sayısı ile Twitter’dan ilk ödemesini yaklaşık 10.000 dolar civarında olduğu anlaşılıyor.

Kullanıcılara ilk ödemelerin 72 saat içerisinde yapılacağı duyuruldu

Twitter kullanıcılarının birçoğu ödemelerinin ne zaman geleceği konusunda meraklıydı. Yapılan açıklamaya göre kullanıcılar ilk ödemelerini 72 saat içerisinde alacaklar.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 11:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
Twitter'dan para kazanmak
İlginizi Çekebilir