Twitter üzerinde, 330 milyon parolayı gösteren hata ortaya çıktı

Hürkan Çalışkan 4.05.2018 - 15:25
Bilgisayar hatası, hesabınızın çalınmasına neden olabilir.

Sosyal medya platformu üzerinde Facebook ile birlikte en çok kullanılan uygulamalardan biri olan Twitter,  yaklaşık 330 milyon kullanıcının şifrelerini düz bir metin üzerinde gösteren bilgisayar hatası sonrası, kullanıcılarının şifrelerini yenilemesini tavsiye ediyor.

Hata çözüldü, ancak yine de şifreyi yenilemeniz tavsiye ediliyor

Twitter bir blog yazısında, geçtiğimiz günlerde dahili kayıtta parolaları depolayan bir hatanın tespit edildiğini ve hatayı çözdüğünü, ancak incelemelerinde ihlal veya kötüye kullanım ile ilgili bir belirti olmadığını, yine de dikkatli davranarak şifrenin kullanıldığı tüm hizmetlerde değiştirilmesini tavsiye ettiklerini belirtti.

Neyse ki Twitter, hatayı erkenden fark etmiş ve kendisi çözmüş. Facebook skandalının yankıları hala devam ederken, Twitter üzerinde de bu olay güvenlik ihlali ve kötüye kullanım sonrası fark edilseydi, muhtemelen çok daha kötü bir senaryo ile karşılaşabilirdik. Şuan için kötüye kullanım ile ilgili herhangi bir delil yok ve şifrenizi olduğu gibi bıraksanız da muhtemelen bir şey olmayacaktır. Ancak bu tür konular ile karşılaşma ihtimalimiz göz önüne alınarak önlem almak, her zaman için daha mantıklı bir hareket olacaktır.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 14:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
Twitter kullanıcısıysanız, şifrenizi yenilemeniz gerekebilir
İlginizi Çekebilir