Twitter prensipte satıldı: Elon Musk yeni sahibi oldu

Ahmet Lütfi Aksoy 25.04.2022 - 22:55
Geçtiğimiz hafta, Twitter’ın hissesi başına 54.2$ yani yaklaşık 800 lira öneren Musk prensipte firmayla anlaştı.

Twitter yayınladığı bir basın bildirisinde Musk ile hisse senetlerinin satışında son anlaşmaya girildiğini bildirdi. Bu anlaşmaya göre Twitter’ın paydaşları anlaşma sonunda sahip oldukları hisse başına 54.2 dolar nakit alacaklar.

Twitterin bağımsız üyesi Bret taylor, “Twitter Yönetim Kurulu, Elon'un teklifini değer, kesinlik ve finansmana odaklanarak değerlendirmek için düşünceli ve kapsamlı bir süreç yürüttü. Önerilen işlem önemli bir nakit prim sağlayacak ve bunun Twitter'ın hissedarları için ileriye dönük en iyi yol olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Twitter prensipte Elon Musk'a satıldı

Twitter CEO'su Parag Agrawal ise, Twitter'ın tüm dünyayı etkileyen bir amacı olduğuna işaret ederek, Ekipleri ile gurur duyduklarını belirtti. Ancak bildiğimiz, Twitter’ın büyük pay sahibi Suudi prens Velid bin Talal'ın “yeterince yüksek olmadığını” düşündüğü bu teklife karşılık, satışın iki gün sonra gerçekleştiği. Bu alışverişin tamamlanmasıyla Twitter özel bir şirket olacak. 

Elon Musk’ın ise Twitter hakkında düşünceleri ve planları ise “ürünü” daha çok geliştirmek, yeni özellikler eklemek, algoritmayı açık kaynak kodlu olarak tekrar düzenlemek, Twitter’ın en büyük sorunlarından biri olan Spam Bot lardan kurtarmak ve sadece ünlüleri değil, bütün insan kullanıcıların tasdik edilmesini sağlamak.

Daha önce Twitter için 43 milyar dolar teklif eden Musk, kesenin ağzını açtı. Biraz da bu anlaşmanın detaylarına girecek olursak, yaklaşık 44 Milyar dolar söylemesi kolay ancak nakit olarak yaratılması zor bir para. Musk’ın son dönemde Tesla hisse satışlarından 22 Milyar dolardan fazla bir gelir elde ettiğini biliyoruz. Kalan miktarın finansmanını ise Morgan Stanley sağlayacak.

Peki bu Morgan Stanley 22 milyar doları Musk’a neden verdi? Morgan Stanley’nin en iyi bilinen özelliği zengini daha da zengin etmesi. Ancak en çok kullanılan bu fikir platformunun dünyanın en zenginleri tarafından kontrol edilmesinin bizler için neler getireceğini zaman gösterecek.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 10:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2022 17:52
inş türkiyeyide marabalarıyla birlikte satın alır
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2022 01:37
yakında instegramda satılır. Artık insanların giricek olduğu, sosyal medya falan kalmaz :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Twitter prensipte satıldı: Elon Musk yeni sahibi oldu
İlginizi Çekebilir