Twitter'dan Threads'e dava

Tunay Şahin 7.07.2023 - 15:52
Twitter, eski şirket çalışanları tarafından oluşturulan Twitter'ın 'taklitçisi' olduğunu iddia ederek şirketin yeni Threads uygulaması nedeniyle Meta'ya dava açtı.

Meta, Instagram ile tam entegrasyona sahip metin tabanlı bir uygulama olan Threads adlı Twitter rakibini geçtiğimiz günlerde kullanıma sundu. Ancak, Musk'ın bundan rahatsız olduğu kesin.

Twitter, Meta'nın Threads hamlesine dava açıyor

Meta, yeni uygulamasını Çarşamba günü hem iOS hem de Android'de piyasaya sürdü ve o zamandan beri 30 milyondan fazla kullanıcı ve "Twitter katili" unvanını kazandı. Uygulama, Instagram'ın veri takibinden farklı olmayan veri takibi nedeniyle eleştirilirken, kullanıcılar, takipçilerin bir kullanıcının Instagram hesabından Threads hesabına sorunsuz bir şekilde taşınmasına izin veren tam Instagram entegrasyonunun keyfini çıkarıyor gibi görünüyor.

Twitter, Meta'nın Threads hamlesine dava açıyor

Birçok kişi lansman konusunda heyecanlı olsa da, Semafor tarafından elde edilen Meta CEO'su Mark Zuckerberg'e hitaben yazılan bir mektupta Twitter'ın Meta'nın diğer fikri mülkiyetle birlikte ticari sırları kötüye kullandığını iddia ediyor. Mektupta özellikle, Meta'nın geçen yıl boyunca gizli şirket bilgilerine erişimi olan, "Twitter'a devam eden yükümlülükleri olan" ve "uygunsuz bir şekilde tutulan Twitter belgeleri ve elektronik cihazları" olan eski Twitter çalışanlarını işe aldığı iddia ediliyor.

Twitter, Meta'nın bu eski Twitter'ı kasıtlı olarak Threads uygulama geliştirmeye atadığını, yayınlanma zaman çizelgesini önemli ölçüde hızlandırdığını ve aynı anda eski çalışanların Twitter'a karşı devam eden yükümlülüklerini ihlal ettiğini iddia ediyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 00:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.07.2023 17:11
Reklamın iyisi kötüsü olmaz, Musk ile Zuckerberg kankadır, ayrıca ikiside uyanık, Zuckerberg şirkete yatırım çekmek istiyordur. Artık kim bu devirde amerikan şirketlerine yatırım yapar orası ayrı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Twitter'dan Threads'e dava
İlginizi Çekebilir