Uçan taksi projesi Federal Havacılık Kurulu engeline takıldı

Hürkan Çalışkan 14.05.2018 - 17:51
FAA projenin zamana ihtiyacı olduğunu belirtti.

Uber tarafından tasarlanan ve 2020 yılında hizmete başlaması beklenen uçan taksi projesi Federal Havacılık Kurulu engeline takıldı.

Federal Havacılık Kurulu projenin eksikleri olduğunu düşünüyor

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Uber tarafından tasarlanan uçan taksi projesinin 2020 yılı içerisinde kullanılması için üzerinde çalışıldığı haberini yapmıştık. Bugün ise Uber’in uçan taksi projesi için Federal Havacılık Kurulundan kötü haber geldi. 2020 yılı itibariyle gökyüzünde görülmeye başlanması planlanan uçan taksi projesi için Federal Havacılık Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Uber’in bu projesinde zamanın yetersiz olduğu ve proje üzerinde hala fazla sayıda eksik bulunduğu belirtildi.

Uber’in son zamanlarda uçan araçlar için ciddi yatırımlar ve çalışmalar yaptığı biliniyor. Hatta Uber, NASA ile uçan arabaların trafik kontrollerinin sağlanacağı bir kontrol merkezi projesi üzerinde bile çalışıyor. Ayrıca Uber, 2020 tarihine kadar Dallas ve Dubai şehirlerinde uçan taksi projesi ile hizmet vermeye başlayacağını da belirtmişti. Tabii şuan Federal Havacılık Kurulu engeline takılan uçan taksi projenin ertelenmesine kesin gözüyle bakılıyor. Uber ise konu ile ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmadı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 14:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
Uber’in tasarladığı uçan taksi projesi FAA engeline takıldı
İlginizi Çekebilir