Ubisoft, yeni mali raporuyla birlikte önemli bir karar açıkladı. Şirketin en büyük markalarına ait bazı oyunları erteleyeceği duyuruldu. Bu kararın arkasında, Assassin’s Creed Shadows’un ertelendikten sonra elde ettiği yüksek kalite ve olumlu geri dönüşler yatıyor. Ubisoft, bu başarıyı tekrarlamak ve uzun vadede daha güçlü içerikler sunmak için acele etmemeyi tercih ediyor.
Ubisoft'un yaptığı açıklamada, 2026-27 ve 2027-28 mali yıllarında ciddi bir büyüme beklediklerini belirtildi. Bu büyümenin temelinde ise ertelenen büyük yapımların yer alacağı vurgulandı. Insider Gaming’e göre, bu projeler arasında yeni Far Cry oyunu ile birlikte Splinter Cell Remake ve yeni Ghost Recon yapımı da bulunuyor. Far Cry’ın yeni oyununun iç kaynaklara göre 2026 sonuna ertelendiği aktarılıyor.
Ayrıca, Assassin’s Creed evreninde de büyük projelerin yanı sıra daha küçük çaplı oyunlar üzerinde çalışmalar devam ediyor. Bu küçük projeler arasında, çok oyunculu bir deneyim sunacak “Invictus” kod adlı yapım ve sevilen Black Flag’in yeniden yapımı “Obsidian” yer alıyor. Rainbow Six için de “Slice and Dice” adında daha küçük bir proje geliştiriliyor.
Ubisoft, bu süreçte kısa vadede büyük hit oyunlar sunamayacak olsa da, uzun vadede oyunculara daha kaliteli ve kapsamlı yapımlar sunmayı hedefliyor. Şirket yetkilileri, bu stratejinin ilerleyen yıllarda meyvesini vereceğini düşünüyor. Oyuncular, 2025-26 döneminde daha az büyük oyunla karşılaşsa da, 2026 sonrası için umut verici bir içerik takvimi bekliyor.
Henüz Ubisoft hangi oyunların gelecek 12 ay içinde çıkacağını açıklamış değil. Ancak mevcut sinyaller, sabırlı olanların kaliteli yapımlarla ödüllendirileceği bir stratejinin işaretlerini veriyor.