Ubisoft ırkçılığa karşı 100.000 Dolar bağış yaptı

Ersin Kılıç 3.06.2020 - 17:00
Fransa merkezli oyun şirketi olan Ubisoft, ırkçılığa karşı 100.000 dolarlık bir bağışta bulunduğunu açıkladı.

Avrupa’nın en büyük oyun şirketlerinden Ubisoft, Amerika’da yaşanan olaylara ilişkin bir açıklamada bulunarak,  National Association For Advancement of Colored People (Renkli İnsanların Gelişimi İçin Ulusal Dayanışma) isimli sivil toplum kuruluşuna ve #BlackLivesMatter kampanyasına destek olduklarını belirttiler. Resmi sosyal medya hesaplarından konu ile ilgili açıklamalarını paylaştılar.

Ubisoft ırkçılığa karşı 100.000 Dolar bağış yaptı

Sistematik ırkçılığa karşı Ubisoft da bağış kampanyasına katıldı. PlayStation, Bethesda, Naughty Dog gibi büyük firmaların da desteklediği bu kampanyaya Ubisoft tarafından tam destek geldi. Resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, bu kampanyalara 100.000$ bağış yaptıklarını ve bağış yapabilecek herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirttiler.

Ubisoft: “George Floyd'un öldürülmesi ve siyah topluluğun karşılaştığı sistemik ırkçılık derinden, rahatsız edici ve acı vericidir. Özgürlüğe ve eşitliğe inanıyoruz ve siyah ekip üyeleriyle dayanışma içerisindeyiz. Ayrımcılık, dışlanma ve önyargı, hepimizin değiştirmek için çalışmamız gereken şeylerdir.”

Ubisoft ırkçılığa karşı 100.000 Dolar bağış yaptı

Ubisoft bu yüklü miktar bağışın ardından ilginç tepkilerle karşılaştı.

Twitter üzerinde “ethan” isimli bir kullanıcı, “Politikaya karışmayın, sadece oyun yapın, sizin ilgilenmeniz gereken kısım tapınakçılar ve suikastçiler olmalı” diyerek tepki gösterdi. Başka kullanıcılar ise bu işin artık  can sıkıcı olduğunu, protestocuların kontrolden çıktığını ve anıtlara, tarihi bölgelere saldırdığını; Ubisoft’un bunları desteklemesinin anlamsız olduğunu belirterek karşı çıktılar. Gelen tepkilerden belki en ilgi çekici olanı ise “Pariah599” isimli kullanıcı tarafından yapıldı. “Neden bu olaylar sırasında her şeyini kaybetmiş siyahi işyeri sahiplerine bağış yapmıyorsunuz?” diyerek olaya ne kadar tek taraftan bakıldığını, perspektifimizi değiştirmemiz gerektiğini göstermiş oldu.

Assassin’s Creed Valhalla ertelenecek mi?

Bazı insanlar ise tedirgin bir şekilde bu aralar adını çok sık duyduğumuz Assassin’s Creed Valhalla oyununun ertelenmemesi yönünde isteklerini dile getirdiler. Ertelenen PlayStation etkinliğinin ardından gözler Ubisoft cephesine dönmüş durumda. “Lütfen siz de bir şeyleri ertelemeyin” tarzında yorumlar gelse de Ubisoft tarafından henüz konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı. Kendilerinden niyazımız o ki her şeyin ertelenip durduğu bu günlerde –bunu pazarlama stratejisi olarak bile kullanabilirler- zamanında gelen tek güzellik olmaları. Bekleyip göreceğiz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 06:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
Naru61
Naru61 4.06.2020 07:20
Seviyorum bu firmayi
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ubisoft ırkçılığa karşı 100.000 Dolar bağış yaptı
İlginizi Çekebilir