Ubisoft, Milyarderler kulübünde

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
Ubisoft, Milyarderler kulübünde


Ubisoft, hasılatını 31 Mart 2009 itibariyle sonlanan geçtiğimiz mali yılında %14 artışla 1,06 milyar Euro’ya yükseltti; geçtiğimiz sene ciro 928 milyon Euro’ydu. Bu artış, mali yılın son çeyreğinde 206 milyon Euro ve böylelikle geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre takribi 11 milyon Euro daha az olmasına rağmen sağlandı. Ubisoft kâr rakamlarını henüz beyan etmezken, kâr oranının tahmini yüzde 12 ila 13 arasında seyredeceği zannediliyor.

Önümüzdeki mali yıl için Ubisoft 1,1 milyar Euro seviyesinde hasılat ve yaklaşık yüzde 11’lik kâr oranı beklentisi içerisinde. İlk yarı yılda Ubisoft müdürü Yves Guillemot gözle görülür düşüklükte neticeler beklerken (önceki yıla göre takribi %35 düşüşle) bunun ikinci yarı yılda yüzde 23 kadar yükseleceğini tahmin ediyor. Guillemot, şirketine yatırımı devam ettiriyor; istihdam da toplamda 1.300 elemanın üzerine çıkmış. Guillemot açıklamasında, “bu gayretlerin neticesi olarak bu Noel’de sahanın, aralarında Assassin's Creed 2, James Cameron's Avatar, Splinter Cell Conviction, Rabbids Go Home ve Red Steel 2 gibi yapımların da bulunacağı en kapsamlı ürün paletlerinden birini göreceğiz” dedi.

Red Steell 2’nin geleceği yeni bir haber. Wii’ye çıkacak bu aksiyon oyunu yüksek teknikli ve çölün ortasında bulunan bir metropolde geçiyor. Yapım, oyuncunun hareketlerini birebir ekrana taşıyıp göstererek Wii Motion Plus’un imkanlarını kullanıyor. Oyunun esas noktası ise kılıç dövüşleri ve ateş muharebelerinde saklı. Rakamlar arasında gizli olarak Ghost Recon 4’e dair de bir ipucu bulunuyor; bu taktik shooter oyuna dair başka bilgi ise henüz mevcut değil.

Guillemot, bir analist mülakatında, şirketinin kendi ifadesiyle “birkaç yıl içerisinde gelecek” müstakbel konsol nesline hazırlandığına dair eski ifadelerini de teyit etti. Bununla birlikte ne Nintendo ne Microsoft ne de Sony resmi olarak Wii, Xbox 360 veya PlayStation 3’ün halefi üzerinde çalışıyor.

KAYNAK
Ubisoft, Milyarderler kulübünde
golem.de

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 15:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ubisoft, Milyarderler kulübünde
İlginizi Çekebilir