Ubisoft satın alım tekliflerini değerlendireceğini açıkladı

Emre Ozan Şirin 18.02.2022 - 13:01
Yatırımcılara oyun endüstrisinde bağımsız kalabileceklerine inandıklarını belirten Ubisoft satın alım tekliflerini de değerlendireceklerini söyledi.

Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasının ardından diğer büyük firmalar hakkında çeşitli tahminler ve söylentiler ortalıkta dolanmaya başladı. Assasin's Creed, Far Cry ve Rainbow Six serileriyle bilinen Ubisoft satın alım tekliflerini değerlendireceklerini açıkladı. Yönetim kurulu başkanı Yves Guillemot, Ubisoft'un endüstride olası bir kutuplaşma olduğu takdirde herhangi bir tarafa direnmesi durumunda, gelecekte oyunlarını hangi platformlarda yayınlayabilecekleri sorulduğunda ilgi çekici yanıtlar verdi.

Ubisoft satın alım tekliflerine açık, ancak kendi ayakları üzerinde durmak istiyor

Ubisoft satın alım tekliflerini değerlendireceğini açıkladı

Yönetici, Ubisoft'un bağımsız kalabileceğine inandığını, ancak şirketi satın almak için herhangi bir teklifin paydaşların çıkarına göre gözden geçirileceğini söyledi ve şunları ekledi:

“Bütün platformların harika içeriğe ihtiyacı olduğu için tüm bu platformlara erişmeye devam edeceğiz. Bugün yaptığımız gibi harika içerikler yapmaya devam edersek, tüm bu platformlara erişebileceğiz. Örneğin Nintendo tarafında bir numaralı üçüncü parti yayıncıyız. Nintendo yaptığımız her şeyle ilgileniyor, hatta verimli bir işbirliği içinde birlikte oyun dahi geliştiriyoruz.
Bugüne kadar çalışanlarımız, oyuncularımız ve hissedarlarımız olan paydaşlarımızın çıkarları doğrultusunda kararlar aldık. Ubisoft bağımsız kalabilir: Yeteneğe, finansal ölçeğe ve geniş bir orijinal IP portföyüne sahibiz. Öte yandan, bizi satın almak için bir teklif olsaydı, yönetim kurulunun bunu elbette tüm paydaşların çıkarına göre gözden geçireceğine eminim."

Guillemot'un açıklamalarına göre Ubisoft elindeki projelere oldukça güveniyor ve tek başına ayakta kalarak tüm platformlara oyun çıkarabileceklerine inanıyor. Ancak olası bir teklife de yeşil ışık yakılmış durumda. Ubisoft'un bu açıklamasından ardından Microsoft ya da Sony'den bir hamle olacak mı merak konusu.

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 09:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.02.2022 19:27
bunu aklı varsa ps alır. xbox'a karşı kozu yok şuan.
xbox kullanicisi olarak diyorum. xbox alirsa yine isime gelir. ac/fc serileri gamepass'e gelir.
MK Okuru
MK Okuru 21.02.2022 01:45
İnşallah sony almaz tekelci sadece kendi güçsüz konsoluna oyun çıkaran oyunların grafiksel olsun yapay zeka olarak olsun gelişmesinin önündeki en büyük kambur olan sony inşallah almaz yıllarca sadece kendi konsoluna oyun yaptı tekelci sony
MK Okuru
MK Okuru 19.02.2022 16:37
Ubisoft salak mı mk okuru kendini sony gibi sadece tek platforma oyun yaptıran şirkete satacak kadar? Ubisoft para için her oyunu tüm platformlara çıkaran bir firma. Sony e satmaz.
MK Okuru
MK Okuru 19.02.2022 14:49
Ne sayikliyorsun sen. Last of us, horizon zero dawn, spiderman gibi ve bircok ozel oyunu var Playstation un. Playstation alacaksa gidip eagames i satin alsin. Iste o zaman xbox mezarimi derin kazin dar olsun ustu playstation alti nintendo az olsun mesajlari yayinlar
MK Okuru
MK Okuru 18.02.2022 23:34
Oyunların parasını sen mi vereceksin? Dünyanın parası klavyenin başından şunu alın bunu alın kolay cidden.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.02.2022 20:48
Açıkcası xbox series x kullanıcısıyım aynı zamanda ps5 fakat alıcak varsa bu firmayı sony almalı neden sony derseniz en azından ubisoft oyunlarını türkçe görme olasılığımız var..!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.02.2022 13:35
Ubisoft'un muhtemel alıcısı Microsoft.Bir yılda 4 oyun bir den çıkartan doğru dürüst bir firma yok.Ubisoft Microsoft için bulunmaz bir nimet.Zaten Ubisoftun abonelik hizmeti Xbox da kullanılacak yani önden görüşmeleri var gibime geliyor.Bakalim neler olacak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.02.2022 01:02
İnşallah tekelci Sony almaz yıllarca sadece kendi platformuna oyun yapıp tekel oldu ama fanboyları asla demedi bu haksızlık diye ama Xbox firmaları satın almaya başlayınca ağlamaya başladılar bu sırf zengin düşmanlığı fakirlerin zenginlere olan nefreti başka bir açıklaması yok
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.02.2022 21:56
Tecents alırsa , her hafta Banks Epi bir ubisoft oyunu dağıtır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ubisoft satın alım tekliflerini değerlendireceğini açıkladı
İlginizi Çekebilir