Ubisoft şifresi ve bilgileriniz çalınmış olabilir

Merlinin Kazanı 11.03.2022 - 17:56
Bazı oyunlarını etkileyen siber saldırı sonucu Ubisoft şifresi ve bilgileriniz çalınmış olabilir. Güncellemekte fayda var.

Ubisoft kısa süre önce bir siber güvenlik sorunu yaşadı ve bu da oyunlarında "geçici kesintiye" neden oldu. Şirket, tüm oyunların şu anda normal şekilde çalıştığını ve oyuncuların kişisel bilgilerinin tehlikeye atıldığına dair hiçbir kanıt görmediğini belirtti. Ancak yine de tam olarak ne kadar etkilendiğini henüz bilmiyoruz. Bu sebeple Ubisoft şifresi için güncelleme yapmanızda fayda olduğunu düşünüyoruz.

Ubisoft şifresi ve bilgilerinizi korumaya alın, şifrenizi değiştirin

Ubisoft'da kendi tarafında önlemlerini alarak, çalışanlarının şirket çapında kullandığı şifreleri yenileme kararı aldı. Ubisoft'un BT ekibi şu anda konuyu araştırmak ve denemek için dışarıdan destek de alıyor ve ne kadar etkilendiğini belirlemeye çalışıyor.

Ubisoft, VGC'ye yaptığı açıklamada, "Geçen hafta Ubisoft, bazı oyunlarımız, sistemlerimiz ve hizmetlerimizde geçici kesintiye neden olan bir siber güvenlik olayı yaşadı." dedi ve ekledi, "BT ekiplerimiz sorunu araştırmak için önde gelen harici uzmanlarla birlikte çalışıyor. Önlem olarak şirket genelinde bir parola sıfırlama işlemi başlattık. Ayrıca, tüm oyunlarımızın ve hizmetlerimizin normal şekilde çalıştığını ve şu anda herhangi bir parola sorunu bulunmadığını doğrulayabiliriz. Herhangi bir oyuncunun kişisel bilgilerine erişildiğini veya ifşa edildiğine dair bir kanıt bulunmuyor.".

Bu durumun stüdyoya bir saldırı mı yoksa çalışanlardan birinin şifresini çalarak ortaya çıkan bir sorun olup olmadığı belli değil. Firma, Ubisoft hesapları ve kişisel bilgileri için herhangi bir risk olmadığını söylese de Uplay şifrenizi (Ubisoft şifresi) güncellemeniz, aklınızın rahat olmasına yarayacaktır.

Bu haftanın başlarında, Ubisoft, Ukrayna'nın işgalinin ardından Rusya'daki oyunlarının satışını askıya alacağını söylemişti. Ubisoft'un saldırıya uğramasının sebebinin bu olup olmadığını bilmiyoruz.

UPlay şifresi nasıl değiştirilir?

Ubisoft şifresi ve bilgileriniz çalınmış olabilir

  • Ubisoft Connect uygulamasını açın
  • Hemen altta bulunan Recover Password (Şifre kurtarma) seçeneğine tıklayın
  • Açılan websitesinden sisteme kayıtlı olan eposta adresinizi girin
  • ePoastanıza gelen mailin kontrol edin ve içindeki "şifre değiştir" linkine tıklayın.
  • Karşınıza çıkan ekranda, yeni şifrenizi iki defa girin.
Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 08:46
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.11.2022 22:22
abi mail gelmiyo çıldırcam
MK Okuru
MK Okuru 30.06.2023 23:12
Benimde gelmiyor knk nasıl olacak ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.05.2022 18:54
Arkadaşımın Heasbı çalındı 1 gün sonra bu haber çıktı dikkatlı olun
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2022 16:31
Hesap ayarlarınıza iyi bakın. Hollanda ve Brezilyadan girilmeye çalışılmş başarısız olunmuş. İyi ki autentc korumasını etkinleştirmişim. Şifreyi de değiştirdim. Hesaplarınızı korumaya alın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2022 13:48
bunlar böyle diyorsa kesin çalınmıştır değişin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.03.2022 22:00
bu ubisofttada güvenlik açığını bi çözemediler he 2016 yılında farcry 3 ü online oynamak için çalıntı hesaptan oynadığımı hatırlıyorum internette paylaşıyolardı hesapları, bakıyorum hala aynı şeyler. bu kadar kolaymı arkadaşım kocaman şirketin database ine girip ekmek alır gibi hesap almak
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2022 11:42
Bu kadar kolay ne yazık ki, yazılımın geliştiği kadar ters mühendislik de gelişiyor. Bunun önüne kimse geçemez, en basit ve gözle görülür örneği denuvo, daha başka bir şey açıklamama gerek yok sanırım. Sitelerde bütün veriler database üzerinde tutuluyor, en ufak açıkta buralara ulaşabiliyorsun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ubisoft şifresi ve bilgileriniz çalınmış olabilir
İlginizi Çekebilir