Ubisoft son 6 aylık mali raporunu açıkladı

Emre Demiray 3.06.2010 - 12:31
Ubisoft son 6 aylık mali raporunu açıkladı
Ubisoft, 30 Ekim'de son bulan altı aylık mali raporunu açıkladı. Bu dönemde şirket özellikle Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter oyunundan büyük gelir elde etti. ABD'de piyasaya çıktığı 9 Mart tarihinden beri 1,2 milyon satan oyunun 900 bin adeti Xbox 360 versiyonuydu.

Ancak Ghost Recon bu büyük satış rakamlarına rağmen Ubisoft'u zarar etmekten kurtaramadı. Mali yılın ilk yarısı olan bu altı aylık periyot süresince şirket 35,3 milyon avro zarar etti. Ancak bu durum geçtiğimiz mali yılın ilk yarısında şirketin açıkladğı 43,7 milyon avroluk zarara göre iyiye doğru bir gelişme olarak kabul ediliyor.

Ubisoft CEO'su Yves Guillemont yaptığı açıklamada "Mali yılın ilk yarısı için alınan sonuçlardaki gelişmeler iyi bir iş performansını ve pazarlama maliyetlerinin sıkı kontrol edilmesini yansıtıyor." diye konuştu. Ayrıca şirketin Driver ve Far Cry lisans haklarını alabilmek için 27 milyon avro harcadığını da belirtti.

Mali yılın ikinci yarısının daha iyi geçeceğini düşünen Guillemont, Wii'nin piyasaya çıkmasıyla Red Steel ve Rayman Raving Rabbids'in en çok satan ilk beş oyun arasına girdiğini ve Splinter Cell Double Agent ve Rainbow Six Vegas'ın da şirkete büyük gelir getirmesini beklediğini belirtti.

Kaynağa ulaşmak için tıklayınız.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 14:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ubisoft son 6 aylık mali raporunu açıkladı
İlginizi Çekebilir