Ubisoft üst düzey oynaması ücretsiz oyunlara odaklanacak

Alparslan Gürlek 12.05.2021 - 13:13
Ubisoft, şirket stratejisinde köklü bir değişiklik yaparak AAA oyunlara yaslanmak yerine oynaması ücretsiz oyunlara yöneliyor.

Assassin's Creed serisinin arkasındaki şirket Ubisoft, artık her yıl 3-4 AAA oyun çıkartma işine "güvenilmeyeceğini" söylüyor. Bildiğimiz gibi şirket bu zamana kadar elindeki serileri her yıl çıkarttığı oyunlarla destekliyordu. Hatta bu oyunculardan tepkiler almasına da sebep olan bir stratejiydi. Şimdi ise şirket her yıl yeni AAA oyunları yayınlamaktansa en büyük serileri için "üst düzey oynaması ücretsiz oyunlar" yayınlamayı düşünüyor.

Ubisoft'un şirket stratejisinde "Warzone rüzgarları" esiyor

Şirket dün yaptığı bir açıklama ile AAA ürünlerine artık "daha az bağımlı" olmayı planladığını açıkladı. Oyun geliştirme stratejisine yönelik açıklamaların yapıldığı bu toplantıda Ubisoft ilk kez strateji değişikliğinden bahsetti.

Finans Müdürü Frederick Duguet "Yüksek kaliteli ürünlerimizin giderek çeşitlenen evrimi doğrultusunda, yılda 3-4 premium AAA yayınlamakla ilgili önceki yorumumuzdan devam ediyoruz" dedi.

"[Eski strateji] Gerçekten de artık değer yaratma dinamiklerimizin uygun bir göstergesi değil. Örneğin, Just Dance ve Riders Republic beklentimiz endüstrideki bazı AAA oyunların performansıyla tutarlı şekilde. Ek olarak, uzun vadede AAA hedeflerine yönelmek için üst düzey oynaması ücretsiz oyunlar geliştiriyoruz" diye ekledi.

Ubisoft

Bildiğiniz üzere yakın tarihte Ubisoft, Tom Clancy's The Division'ın yeni bir oynaması ücretsiz sürümünü duyurmuştu. Ayrıca şirket mobil oyunlar konusunda da istekli görünüyor. Tom Clancy's The Division: Heartland, Red Storm Entertainment tarafından geliştiriliyor ve PlayStation, Xbox ve PC'de yayınlanacak "bağımsız bir deneyim" olarak tanımlanıyor. Ancak henüz ayrı bir mobil oyun konusunda bir ayrıntı açıklanmadı.

Ubisoft'un stratejisindeki bu değişimin temellerini bir yerde Warzone'a bağlayabiliriz. Activision'ın oynaması ücretsiz olarak oyunculara sunduğu ve her yeni oyunu için bir platform olarak kullandığı Warzone, inanılmaz bir başarı sergiliyor. Şirket Warzone ile birlikte hala Call of Duty serisi için AAA oyunlar geliştirmeye devam ediyor. Ubisoft'un açıkladığı ileriye yönelik oyun geliştirme stratejisi, Activision'ın Warzone'u ile oldukça benzerlik gösteriyor. Yine de hepsi bir yana, yüksek bütçeli oynaması ücretsiz oyunlar görmek harika olacaktır. Peki sizler ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizlerle ve diğer okurlarla paylaşabilirsiniz.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 09:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2021 08:18
Bir Assassin's creed serisi kalmıştı aldığım ubisofttan. Onu da almam sorun değil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2021 01:39
black desert tarzı devasa mmolar yapsınlar mükemmel olur
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.05.2021 15:53
Oynaması ücretsiz Division gelecek ama nasıl olur iyi olur mu orası muamma
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.05.2021 10:47
FPS division ve COD tarzı bi oyun yaparsanız ve pay to win olmazsa cok satarsınız söyliyim. :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.05.2021 19:06
oyun için satın alımlardan daha çok gelir geldiğini keşfetmiş birileri demek :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ubisoft üst düzey oynaması ücretsiz oyunlara odaklanacak
İlginizi Çekebilir