Ubisoft'tan loot box sistemi ile ilgili ilginç bir açıklama geldi

Korhan ONUK 15.11.2018 - 10:12
Bu kadar dürüst olmalarını beklemiyorduk.

Ubisoft, 2019 yılında satışa çıkacak olan Trials Rising adlı yarış oyununda, Gear Crates adında eşya kutuları yer alacağını açıkladı. Bunun üzerine bir grup oyuncu, Steam üzerindeki forumda memnuniyetsizliklerini bildirince, Ubisoft'tan çok enteresan bir açıklama geldi.

Ubisoft'tan gelen açıklama oyuncuları şaşırttı

Ubisoft'ta çalışan bir destek yetkilisi, konuyu açan oyunculara enteresan açıklamalarda bulundu. Yetkili, Trials Rising oyunundaki Gear Crates adlı kutuların, oyunculara sadece kozmetik yönden fayda sağlayacağını ve oyuncular arasında bir fark oluşturmadığını belirtti. Bazı oyuncuların bu kozmetikleri kalabalıktan kendini ayırmak amacıyla kullandığını belirten yetkili, açıklamasının devamında belki de bir şirket yetkilisi tarafından söylenen en ilginç sözlere imza attı; "Evet bu, bazı oyuncuların oyunlarımıza diğer oyunculardan daha fazla para harcamasına neden oluyor. Bunun sonucunda da şirketimizin kârı artıyor. Yeni oyunlara yatırımlar yapmamızı ve oyuncuların oyunlarda neye baktığını görmemizi sağlıyor. Basitçe söylemek gerekirse, oyuncular bu kutuları satın almazsa, gelecekteki oyunlarda bu kutuları görmezsiniz."

Bu açıklamayı bir oyun firması adına çalışan birinden duymak açıkçası çok ilginç. Ubisoft'un böyle dürüst bir açıklama yapan bir çalışanını şirkette tutup tutmayacağı bilinmez ancak söylenilen şey oldukça açık. Almazsanız, koymayız! Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 13:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.11.2018 15:21
Adamlar durumu açık bir şekilde yanıtlamış güzel bir davranış
Kalan Karakter: 300 Gönder
BOoYy
BOoYy 15.11.2018 10:55
Aynen öle avarel gibi standart olan şeylere bile para verilir oldu farklı bir örnek Destiny 2 ulan oyunun çıktığı gün adam dlcyi satışa çıkarıyor bildiğin salak yerine koyuyorlar adamı üstüne birde önceden grafik gelişimi ile çevreyle olan etkileşimede önem verilirdi şimdi kaplama ışıklandırma bitti hiç bir hissiyat kalmadı Far Cry 2 ile 5 arasında ki detay farkı Gta 4 ile Gta5 vs... zaten ps4 aldığım gün bu jenerasyonda bişeyler eksik dedim çünkü ps1 döneminden ps2 geçiş ps2 den ps3 geçişte oyunları gördüğümüz an azımızın suyu akardı. Bence artık kaplama ve ışık kasana kadar detaya önem versinlerde o robotik histen bir nebzede olsa kurtulalım Witcher 3 o kadar övdüler yağladılar balladılar ulan at koşarken ağacın önüne geldiği an koşma animasyonu devam ediyor açık dünyanın gaitası çıkmış 100 saatlik oyun yapıyor loot peşinden koşmaktan 10. saatte sıkılıp bırakıyorsun daha bunun gibi neler nacizane fikrim bir şeylerin değişmesi için tepki vermemiz lazım yani BİŞEY YAPMALI!!!!
MK Okuru
MK Okuru 15.11.2018 15:04
Ne döktürmüş be
Spider_hip
Spider_hip 15.11.2018 11:37
Hey, bişey yapmalı, hey, bişey yapmalı hey. (chp mitingine dönen, güzelim 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında ezberlenen tekerleme)
Kalan Karakter: 300 Gönder
hakande84
hakande84 15.11.2018 14:07
Kozmetik olduğu sürece problem yok bence; ancak oyun içerisinde avantaj sağlayan her şeye karşıyım. Mesela Battlefront 2'de ciddi farklar oluşuyordu, fark edip düzeltti Dice. Tek sıkıntı, oyun lansman ve öncesinde nasıl tepki görürse, satışı da buna paralel ilerler.

Ubisoft ise çok açık konuşmuş. Malumu ilan etmiş. Bunu zaten biliyoruz. Bilmediğimiz şey, bu kozmetikleri satın alan kişilerin arkada farklı bir algoritmayla kayırılıp, kayırılmadığı. Misal Heartstone oynarken acaba kart paketleri satın alanlar, almayanlara göre daha kolay ve yenebileceği rakiplerle mi eşleşiyor? Bir MMORPG oyununda RNG loot düşerken çarpanlar mı değişiyor? Bunları bilemeyeceğiz. Fifa oynarken FUT Coin alırsanız daha iyi kartlar mı düşüyor? Momentum acaba burada ödemeyenlere daha sıklıkla mı çıkıyor? Kısacası bunu bilemeyiz. Kozmetik olarak kalıyorsa problem yok. Oyun tecrübesini etkileyen her türlü harcamada ise yazık.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.11.2018 12:39
samimiyetsiz
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ubisoft'tan loot box sistemi ile ilgili ilginç bir açıklama geldi
İlginizi Çekebilir