Ubisoft'un 5 üst düzey yöneticisi toplam 1 milyon 260 bin dolar cezaya çarptırıldı

Onur Güner 11.12.2016 - 15:02
Hisseler düşsün diye bazı oyunları geç çıkarmışlar
Hatırlarsanız dün bir haber yapmış ve Fransız medya devi Vivendi'nin bazı oyuncuların beğendiği bazılarının ise beğenmediği oyun yapım şirketi Ubisoft'un hisselerini satın aldığını söylemiştik. İddialara göre medya şirketi, oyun şirketinin tamamına sahip olmak istiyordu ki son zamanlarda çıkan haberler, medya devinin bu fikrini değiştirebilir. Çünkü Fransa Finans ve Hisse Düzenleyici topluluğu olan Autorite DES Marches Financiers (AMF), Ubisoft'un 5 üst düzey yöneticisine tam 1 milyon 260 bin dolarlık para cezası kesti. AMF tarafından titizlikle hazırlanan rapora göre 2013 yılının Ekim ayında Watch Dogs ve The Crew oyunlarının 2014 yılına ertlenmesi şirketin hisselerinin %25'lik değer kaybetmesine sebep olmuş. Bu düşüş sayesinde ise Ubisoft Montreal Genel Müdürü'nün de aralarında bulunduğu şirketin 5 üst yöneticisi, bu olaydan büyük kâr kazanmışlar. Yani oyunların ertelenmesinin tek sebebi hisselerin düşecek olması ve bundan bazı yöneticilerin rant sağlayacak olmasıymış.

Ubisoft'un 5 üst düzey yöneticisi toplam 1 milyon 260 bin dolar cezaya çarptırıldı
Hemen olayla ilgili açıklama yapan Ubisoft ise AMF'nin kararına saygı duyduklarını ancak suçlamayı şirket olarak kabul etmediklerini söyledi. Oyun yapım şirketi tarafından yapılan açıklamaya göre, '' Şirketimiz, AMF'nin bu kararını tanımakta ve saygı göstermektedir. Ancak bu olayda adı geçen ekip üyelerimiz, kesinlikle iyi niyetle hareket ettiklerini iddia etmektedir. Biz de şirket olarak, ekibimizin üyelerinin hisse düzenlemelerine karşı bir hamleyi kasıtlı olarak yapmadıklarına inanıyoruz. Şirket içerisindeki araştırmalarımız devam ediyor.'' ifadelerine yer verdi. Bakalım bu olay Ubisoft ve Vivendi'nin arasını nasıl etkileyecek bekleyip göreceğiz.

AMF tarafından toplam 1 milyon 260 bin dolar cezaya çarptırılan Ubisoft yöneticileri şöyle;

-Ubisoft Montreal Stüdyoları Genel Müdürü | Yannis Mallat
-Ubisoft Montreal Stüdyoları Genel Yürütme İşleri Başkan Yardımcısı | Olivier Paris
-Ubisoft Montreal Stüdyoları Marka Geliştirme ve Yürütme Baş Yönetmeni | Damien Moret
-Ubisoft Montreal Stüdyoları Genel Yönetmeni | Christine Burgess
-Ubisoft Montreal Stüdyoları Kurumsal İlişkiler Başkan Yardımcısı | Francis Baillet
Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 07:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ottoman_Empire
Ottoman_Empire 12.12.2016 07:56
Sadece the crew watch dogs mu geç çıkardı divisionu 3 sene geç çıkardı erteleme üstüne erteleme ayrıca wacth dogs ilk downgrade 2013 teydi ve o grafik uncharted 4 ile aynı hemen hemen belki daha düşük ama 2014 te daha da düşük grafikle çıkardılar division zaten söylemiyorum bile
okeyifli
okeyifli 12.12.2016 11:58
tamamda bu senin dediklerinin konuyla ne alakası var?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Spider_hip
Spider_hip 11.12.2016 21:22
Büyük başın derdi de gerçekten büyük oluyor yahu. Bir oyun firması mı daha büyüktür yoksa tek binalı yani şubesiz yaklaşık 300-400 çalışanlı bir özel hastane mi bilemiyorum lakin çalıştığım için biliyorum. Rakip hastaneye ajan gibi eleman sokturmak, içeriden bilgi sızdırmaya çalışmak, zayıf yönlerini öğrenmeye, hangi malı nereden daha ucuza aldığını, nerelerde pazarlama yapacağını öğrenmek gibi amaçlarla kullanılabiliyormuş.

Yani büyükseniz resmen all in stratejisinde, tüm olasılıkları düşünerek, tüm dalavereleri hesaba katarak her hareketinizi dikkatle seçmeniz gerekiyor. Bu global dünyada eskisi gibi mertlik yok. Sahte hesaplarla sosyal medyadan rakipler hakkında kötü dedikodular yaymak, daha neler neler. Millet harbiden Dallas gibi oyun içinde oyun çeviriyor. Dürüst olabilirsiniz, ama çok gözünüz açık, çok kurnaz olamazsanız ne olduğunuzu anlamadan der dest ederler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.12.2016 15:29
Ubisoft ta Dallasa bağladı iyice...
MK Okuru
MK Okuru 11.12.2016 17:56
:D ahsdahsd
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ubisoft'un 5 üst düzey yöneticisi toplam 1 milyon 260 bin dolar cezaya çarptırıldı
İlginizi Çekebilir