Ubisoft'un Eski Çalışanlarına Tutuklama

Tunay Şahin 6.10.2023 - 17:34
2021 yılında başlayan dava sürecinde, aralarında iki üst düzey yönetici de olan Ubisoft!un beş eski çalışanına hapis kararı çıktı.

Cinsel taciz soruşturmasının ardından beş eski Ubisoft yöneticisi tutuklandı. Gözaltına alınanlar arasında Serge Hascoët ve Tommy François da var.

Ubisoft'un beş eski yöneticisi, şirket içinde cinsel saldırı ve tacize ilişkin bir yıl süren soruşturmanın ardından Fransız polisi tarafından tutuklandı. Fransız Libération gazetesi üç kişinin dün tutuklandığını, diğer iki kişinin ise bugün gözaltına alındığını bildirdi.

Tutuklananlardan İkisi Eski Üst Düzey Ubisoft Yöneticisi

Tutuklananlar arasında eski kreatif direktör Serge Hascoët ve eski editoryal ve kreatif hizmetler başkan yardımcısı Tommy François da bulunuyor. Her ikisi de, iki yöneticiye yönelik iddialar da dahil olmak üzere, Ubisoft içinde yaygın istismar, taciz ve ayrımcılık iddialarının ardından 2020 Yazında yayıncıdan ayrılmıştı.

Tutuklamalar, 2021 yazında Solidaires Informatique sendikası ve iki mağdur tarafından yapılan şikayetleri takip etti. Dava, Paris'in bir bölgesi olan Bobigny'deki savcılık tarafından yürütülüyor.

Libération'a konuşan davacının avukatı Maude Beckers, davanın bireysel davranışların ötesine geçtiğini ve "sistematik cinsel şiddeti ortaya koyduğunu" söyledi.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 11:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.10.2023 09:05
Programcı: Sadece emirleri takip ediyordum??
MK Okuru
MK Okuru 13.10.2023 10:53
Biri tasarımcılara haritayı, karakterleri dizayn ettiriyor, diğeri de onun yardımcısı. Programcı dediğin, arkadaşı kahve getireyim mi diye sorduğunda "kim" diye cevap veren kafa gitmiş masum personel.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.10.2023 17:52
yurtdışıdaki taciz iddiaları bana hiç gerçekçi gelmiyor çoğu iftiraymış gibi geliyor iyi araştırılmalı
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ubisoft'un Eski Çalışanlarına Tutuklama
İlginizi Çekebilir