Ubisoft'un gitar eğitim oyunu gelişiyor: Rocksmith+ duyuruldu

Ersin Kılıç 13.06.2021 - 00:27
Ubisoft, oyunculara şarkılar aracılığıyla gitar ve basgitar çalmayı öğreten yeni bir abonelik hizmeti olan Rocksmith+ı duyurdu.

Ubisoft, oyunculara en sevdikleri şarkılar aracılığıyla gitar ve basgitar çalmayı öğreten yeni bir abonelik hizmeti olan Rocksmith+'ı duyurdu. Neredeyse beş milyon insanın gitar çalmayı öğrenmesine yardımcı olan ödüllü Rocksmith yöntemini temel alan Rocksmith+, Windows PC için 2021 yazında yalnızca Ubisoft Store üzerinden yayınlanacak. Rocksmith+ ayrıca 2021 sonbaharında Xbox Series X|S, PlayStation®5, Xbox One ve PlayStation®4 için çıkış yapacak. Rocksmith+, daha sonraki bir tarihte iOS ve Android cihazlarda da mevcut olacak.

Rocksmith+ duyuruldu

Akustik gitar, elektrogitar ve basgitarlarla uyumlu olan Rocksmith+; rock, klasik, indie, alternatif, hip-hop, pop, metal, country, latin, R&B ve daha fazla türde binlerce şarkıyla başlayacak ve gelecekte milyonlarca şarkıya ulaşacak. Çıkış gününden itibaren Rocksmith+, şarkıları sanatçıların orijinal olarak çaldığı şekilde temsil eden çeşitli özgün aranjmanlara sahip olacak ve kitaplıktaki tüm şarkılar, oyuncuların mırıldanması ve tıngırdatması için akor çizelgeleriyle çalınabilecek.

Kullanıcılar, oyunda en sevdikleri şarkılardaki belirli riff’leri doğrudan uygulayabilecekleri Riff Repeater ve gitar çalarken gitaristin beceri seviyesine dinamik olarak uyum sağlayan Adaptive Difficulty özelliğinden yararlanabilecekler. Bu araçlar, gitaristlere öğrenim yolculuklarında kontrol sağlamak için tasarlanmıştır. Rocksmith+; 1 aylık abonelik için 14,99 $, 3 aylık abonelik için 39,99 $ ve 12 aylık abonelik için 99,99 $ karşılığında satışa sunulacak. 

Rocksmith'in arkasındaki ekiple 10 yılı aşkın süredir gitar öğrenimi sağlayan ve Ubisoft San Francisco tarafından geliştirilen Rocksmith+, resmi şarkı kayıtlarını ve etkili gerçek zamanlı geri bildirimleri kullanarak etkileşimli müzik öğrenimi sunan tek abonelik hizmetidir. Rocksmith kullanan gitaristlerin %95'i becerilerini geliştirdi ve Rocksmith+, gelecek yıllarda eklenecek yeni şarkılar, eğitim modları ve alıştırma araçlarıyla bu kanıtlanmış yöntemi temel alıyor. Çalma becerilerini geliştirmenin yanı sıra kullanıcılar; uygun teknik, müzik teorisi, ekipman, enstrüman bakımı ve daha fazlası hakkında bilgi edinmek için ücretsiz çevrim içi videolara da erişebilecekler.  

Ubisoft'un gitar eğitim oyunu gelişiyor: Rocksmith+ duyuruldu

Ayrıca kullanıcılar, telefonu mikrofon olarak kullanma teknolojisini sunan Rocksmith+ Connect mobil uygulamasını kullanarak akustik gitar veya elektrikli enstrüman ve amfi ile de çalabilir. Mobil cihazlarını bilgisayarları veya konsollarıyla eşleştirerek kullanacakları telefon mikrofonu, gitarlarını dinleyip takip edebilir ve ek bir donanıma ihtiyaç duymadan oynamalarına olanak tanır. Rocksmith+, Rocksmith Real Tone Cable kullanan konsollarla da uyumludur. PC kullanıcıları için Rocksmith+, Real Tone Cable veya elektrikli ve akustik-elektrikli enstrümanlarda mevcut gitar arayüzlerinin kullanımıyla uyumludur. Rocksmith+ ayrıca Gibson, Epiphone, Kramer, Ibanez, Ernie Ball, Ernie Ball Music Man, Marshall, Orange ve Mesa/Boogie ile ortaktır.

Kullanıcıların önceden lisanslanmış şarkılardan oluşan bir listeden aranjmanları kütüphaneye eklemelerine olanak tanıyan, kullanıcı tarafından oluşturulan yeni bir içerik sistemi olan Rocksmith Workshop, müzik topluluğunu Rocksmith+'ın merkezine taşıyacak. İlk kez, Rocksmith topluluğu istedikleri zaman istedikleri aranjmanları ekleme konusunda daha fazla kontrole sahip olacaklar. Herkese açık olarak erişilebilen Rocksmith Workshop, kullanıcıların transkripsiyondan tonlara kadar bir şarkının tüm yönlerini oluşturmalarına izin verecek. Topluluk aranjmanları, kalite açısından gözden geçirilir ve tüm kullanıcılar tarafından erişilebilir.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 11:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ubisoft'un gitar eğitim oyunu gelişiyor: Rocksmith+ duyuruldu
İlginizi Çekebilir