Ubisoft'un NFT planı firmaya pahalıya patlayabilir

Murathan Özlü 16.12.2021 - 21:04
Ubisoft'un NFT planı, yalnızca oyunculardan değil firma içerisindeki çalışanlardan da ciddi tepki alıyor. Fransa sendikası Ubisoft'a tepkili.

Ubisoft'un NFT planı, şu aşamada ne oyuncu kitlesinden ne de firma içerisinden pek olumlu geri dönüş alamamış gibi gözüküyor. Ubisoft'un geçtiğimiz hafta yayınladığı Ubisoft Playable NFTs! duyuru videosu, Chrome'un Youtube dislikelarını "dirilten"  eklentisi ile incelendiğinde ortaya çıkan tablo pek parlak değil, videonun 10 binin üzerinde dislike'ı var.

Ubisoft'un NFT planı Fransız sendikadan ciddi tepki aldı

Fransız işçi sendikası Solidaires Informatique içerisinde Ubisoft Paris stüdyosunun bazı çalışanları da bulunuyor. Sendika, NFT' (Non-Fungible Token) lerin dahil olduğu blockchain teknolojisini " işlevsiz, masraflı ve çevreye çok zararlı bir teknoloji" olarak gördüğünü açıkladı.

"Ubisoft'un açıkladığı NFT ve Blockchain sistemine giriş yapma kararı oyuncularımızın büyük tepkisini çeken, ve oyunlarımıza herhangi bir katkı vermeyecek bir karardır. Firma içerisindeki büyük bir kitle olarak bu görüşe katılıyor ve blockchain'in, geleceği olmayan, işe yaramaz ve zararlı bir sistem olduğunu söylüyoruz."

Ubisoft'un NFT plan

Bu açıklamanın tonundan, Ubisoft'un oyuncu kitlesi kadar, firma içerisindeki çalışanların bir kısmının da bu karara şiddetle karşı çıktıkları anlaşılabiliyor. 

Ubisoft'un "Digits" adını verdiği ve NFT olduklarını iddia ettikleri eşyalar, en azından fragmana bakınca NFT'den çok, oyun içinde satılan kozmetik eşya hissiyatı veriyor.  NFT, Blockchain ve buna bağlantılı olarak "Metaverse"'ün en büyük vaatlerinden olan, evrenler arası paralellik yok. Yani satın alınacak eşya Assasin's Creed, Ghost Recon: Breakpoint ve For Honor'da giyilebilir olsa, NFT mantığına daha yakın eşyalar oldukları söylenebilirdi.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 13:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.12.2021 18:41
NFT bi oyunlarda eksikti. O değilde asıl youtube dislikelarını hangi eklenti getiriyor ondan bahsedin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.12.2021 09:19
NFT hakkında doğru düzgün bir bilgiye sahip olmadıkları aşikar. kendileri kaybeder sıkıntı yok
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ubisoft'un NFT planı firmaya pahalıya patlayabilir
İlginizi Çekebilir