Üç boyutlu yazıcı dükkanına putperestlik suçlaması yapıldı

Furkan Güler 21.09.2018 - 14:50
Yok artık...

Üç boyutlu yazıcılar sayesinde artık dünyada teknolojiyle uğraşabilen her insan, kendi çapında ürünler üretebiliyor. Ülkemiz dahil dünyanın her yerinde ünlü olan üç boyutlu yazıcılar, Kuveyt'te pek hoş karşılanmadı. Kuveyt'te gerçeğine yakın insan figürleri üretimi üzerine uzmanlaşan 3 boyutlu yazıcı dükkanı, Şeyh Osman el Hamis'in verdiği emirle kapatıldı. Şeyh Osman el Hamis, "burada putperestlik yapılıyor" demesiyle kapatılan dükkan, sonrasında bir daha kepenk açamadı.

Kuveyt'te üç boyutlu yazıcı dükkanı kapatıldı

BirGün'ün haberine göre diğer dinlere saygı gösterdiğini söyleyen dükkan sahibi Muhammed el Yusufi, "2018 yılında bir dükkan açtığımda putperestlikle suçlanacağım aklımın ucundan bile geçmezdi" diyerek, kendine adil davranılması gerektiğine dikkat çekti.

Tüm bunların yanında Kuveytli olduğu tahmin edilen Abdülrahman el Nasır adlı bir Twitter kullanıcısı, "Bugün bu putlar süs eşyası veya anı olarak anılabilir ancak ilerleyen yıllarda insanlar onlardan helallik istemeye başlayacaktır, sonunda da Allah'a tapmak yerine putlara tapacaklardır." açıklaması yaptı. Ancak sosyal medyanın büyük bir çoğunluğu, bu durumu bir saçmalık olarak görüyor. Kuveyt'ten bulunan resmi kurumlar ise duruma ilişkin hala açıklama yapmadı.

Yorumlar 19
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2024 23:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
curse
curse 22.09.2018 04:16
haber başlığı bence kuveyt teki sığır şeyh olmalı.bu adamlarda petrol olmasa merak ediyorum ne yaparlardı.bizimkilerd bu zihniyete dahada yaklaşmaya çalışıyor.
MK Okuru
MK Okuru 23.09.2018 18:51
neyse ki petrolümüz yok :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.09.2018 05:01
adamlar taraflı olarak belli yorumları yayınlamıyor özgürlük anlayışınız bu sizin
Kalan Karakter: 300 Gönder
Spider_hip
Spider_hip 21.09.2018 15:07
Put devri kapanalı çok oldu yahu. Sonra çok tanrılı taklındı. Yıldırım tanrısı, tufan tanrısı, hortum tanrısı cart curt. Baş edemeyip korkulan herşeyin arkasına bir tanrı koyup, tapınaklar yapıp, tanrılar kızmasın diye adaklar adandı. Hatta millet çoluğunu çocuğunu kesti. Şimdi neredeyse dünya komple tek tanrılı dönemde. Tabi ineğe falan hala tapanlarda var. Tabi insanlar cehalet ve yoksullukla harmanlanınca, hastalıklarda baş gösterince ne yapacağını şaşırabiliyor. Bizde de mesela müslüman olup, hala gidip türbelerde adak tutanlar var. Türbede yatan sözde o zamanın ermişlerinden dileklerde bulunanlar var. Müslümanlığa göre senin bir şey istiyorsan Allahtan istemen lazım, kulundan değil. Senin yaptığın aslında şirk koşmak. Birde dünyada hızla artan bir ateist kesim var. Ve az bulunan agnostik kesim var. Ateist kesim, kitaplara kızıp, saçma bulup hiç yaratıcı yoktur diyor, her şey öyle olmuştur işte kendiliğinden bir şekilde diyor. Agnostik kesim, kitaplar tamam belki insan uydurması olabilir lakin illaki sonuçta bunların hepsini yaratan bir üstün güç vardır diyor.
hakande84
hakande84 22.09.2018 21:57
Manhunt Two, çok mantıklı bir şekilde bağlamış hem de. Doğrudan yaratandan istemen gereken için türbeye gidip ceset üzerinden istiyor millet. Bunun hiçbir izahati yok. Okuyup araştırdığım bir konu olduğu için Spider_hip'in yorumunun %100 mantıklı bir açıklama olduğunu düşünüyorum. Hatta diğer açıklamaları da mantıklı. Müslümanım diyorsan türbeye değil, Allah'a gideceksin. İsteyeceğini ondan isteyeceksin. Bunun tartışılacak bir yanı da yok. Bunu ben değil, kitap söylüyor.
etemelkuran
etemelkuran 22.09.2018 13:54
Deizmle Agnostizmi karıştırmış. Bilmeden yorumlamak Dünya'da çok popüler şimdi. Hz İbrahim'in koç kurban etmesi olayı da Grek Agamemnon efsanesinden, Agamemnon'da daha eskilerden. Bir dini efsanevi olay varsa onun kökenlerine bi Anadoluda bi Yunanda bi İranda bi Arapta bi Mısırda bi Türkte rastlıyoruz. Mesela şimdilerde bilinmeyen ve hizbullahçılar tarafından öldürülen emekli müftü Turan Dursun'da İslam'dan dönme sebebini Karşılaştırmalı İslam Tarihi araştırmalarında tüm dini köklerin çok tanrılı dönemlerden ve tek tanrılı kavimlerden esinlenildiğini farketmesi olarak belirtiyor.
MK Okuru
MK Okuru 21.09.2018 23:07
Manhunt kardeşim, ben bilerek yazıyorum. Türbe ziyareti şirktir. Türbede yatan sözde bir alim olmayabilir. Ama ondan medet uman putperesttir.
MK Okuru
MK Okuru 21.09.2018 18:56
Kırk yıllık türbedarım böyle saçma cahillik duymadım. Türbe deki zattan değil, benim günahım dan dolayı duam geri çevrilir bari burada yatan mübarek zat hatırına kabul et demek. Sen kimseye benim için dua et deme sakın şirkkk hacı şirk. Sınava giren bütün çocuklar şirk işliyor annelerine bana dua de
Manhunt Two
Manhunt Two 21.09.2018 17:35
Türbe ziyaretini nasıl şirke bağladın ? Bilmediğin konular hakkında bir şey söyleme.
MK Okuru
MK Okuru 21.09.2018 15:44
Benim merak ettiğim şey bu İslam ilk dönemlerinde araplara inmiş arapların bölgesine arap yarımadasına, o günlerde acaba dünyanın bir ucundaki misal güney amerikadaki yerlilerin suçu neymiş ki alanın dışında kaldığı için cehennememi gitti şimdi,araplar yoldan sapmıslarsa bir yanardağ patlatsaydın...
MK Okuru
MK Okuru 21.09.2018 15:15
Kardeşim agnostisizm kesim kesin bir sonuca varmaz yaratan üstün güç varlığını kabul etmez sen önce iyi araştır bunları kulak dan dolma bilgilerini yazma.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.09.2018 11:14
kendileri paraya tapıyorlar ona ne demeli
Kalan Karakter: 300 Gönder
etemelkuran
etemelkuran 22.09.2018 09:11
Birazcık Sümer alalım birazcık Hitit alalım, Mısırla yoğuralım, Hint kültürünün üstüne dökelim. Sonra ayıklayalım adını mübarek din koyalım. İnsanlar Kibeleye(kıble) dönmeye devam etsinler. Sonra geri kalalım gelişmeyelim sapıtalım izole olalım böcek gibi yaşayalım. Bizimkiler de bunları takip etsin. Ha sakın tefsir, hadis falan okumayın eğer okursanız dinden çıkarsınız bkz. Kıtlatul Türk, Mülk suresi falan da okuyun sonra. Köleliği aslında yasaklamamış kurallandırmış, oruç ibadetini Sümerlerden aldığı haliyle devam ettirmiş, Hacc ibadetini önce putları görmeye gelenlerden sonra Yahudi ve Hristiyanlardan aldığı haliyle devam ettirmiş. Öyle bir yoğrulalım ki bunları söyleyenleri görüp yok ya bizim dinimiz böyle şey yapmaz bizim peygamberimiz böyle şey yapmaz diyelim. Eleştirmekte yasak, çıkmakta yasak, benim katlim de serbest. Sonra hoşgörülüyüz diyelim. Bence adamlara dinini aynen iade etmekte fayda var, bu din ki bu dinden olmayanlarımızla bizi savaştıran hem dilimizden hem olmayanlardan, sadece hristiyan diye bir kısmımızı ülkeden mübadeleyle ayırmaya zorlayan bir din(karaman türkleri). Bir de jihad konusu var, şimdilerde güzellenen aslında eğitimle olur falan denen. İslam Tarihini bilen adam çekip gidiyor zaten.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Üç boyutlu yazıcı dükkanına putperestlik suçlaması
İlginizi Çekebilir