Portal, Unreal Engine 5 ile yeniden hayat buluyor

Atıf Doğan Özcan 9.05.2022 - 14:46
Unreal Engine 5’in son sürümüyle birlikte hayranlar, aralarında Portal’da dahil olmak üzere bir çok oyunun yeni halini görmek istiyor.

Geçtiğimiz son birkaç yılda oyun dünyasındaki grafik değişim ve gelişmeleri çok üst seviyelere ulaştı. Unreal Engine ve Unity, endüstrinin ilerlemesinde yardımcı olan en popüler motorlardan bazıları. Biliyorsunuz yakın zamanda UE5 piyasaya sürüldü ve şu an için içerisinde çok fazla yeniden yapılan oyunların başlığına sahip. Buna ek olarak, bağımsız sanatçılar ve modcular da başlıkların yenilemiş olarak nasıl olacağı konusunda bireysel çalışmalar yapmaya başladılar. Bunlardan bir tanesi de 2007 yapımı olan Portal.

Portal, Unreal Enfine 5 ile yeniden hayat buluyor

İngiltere merkezli bir 3d modelleyici ve çevre tasarımcısı olan Alfred Beddow, Unreal Engine 5’te oluşturduğu klasik Valve bulmaca oyununun bazı görüntülerini paylaştı. Sonuç, görsellerin bu kadar kısa bir zamanda ne kadar ilerlediğinin oldukça güzel bir örneği. Spesifik olarak, Portal’daki ilk seviye olan Test Odası OO yeniden tasarlandı. Her bir varlık ayrı ayrı yeniden yapıldı ve bazı tasarımlar 8K çözünürlükleri de içeriyor.

Portal, Unreal Enfine 5 ile yeniden hayat buluyor

Bir üniversite portföyü için hazırlanan Beddow’un modern çalışması, bir çok net ayrıntıyla ve gerçek ötesi aydınlatma ile harika görünüyor. Bazı hayranlar N64 görünümüne sahip olması için oyunun görüntülerini oldukça düşürerek farklı bir Portal versiyonu yapmak isteseler de, yenilenmiş ve yüksek kalitede bir içerik görmek isteyen kitle oldukça fazla. Tabi Bellow’un bu çalışmasının sanatsal bir içerik olduğu ve şu anda geliştirilmekte olan bir yapımı etmediğini de belirtmekte fayda var.

Kafa yoran bulmacalara sahip bir yapım olmasına rağmen serinin ilk iki oyunu önemli ölçüde bir hayran kitlesine sahip oldu ve türünün en iyi örnekleri arasında yer aldı. Portal içerisinde ki bulmacalar çok fazlasıyla iyiydi ama PORTAL'i asıl sevdiren ve çoğu kişinin hayranı olmasına sebep olan ana faktör anlatımdı.

Yapımın orijinal yazarlarından birinin serinin yeni oyunu için çok istekli olmasına rağmen gelmemesi çok üzücü aslında. Portal, resmen Valve’nin serinin devamını çıkartmaması nedeniyle çok büyük bir boşlukta kaldı. Hayranların çoğu ikinciden sonra hikayenin nereye gittiğini görmek istedi, anca Chell ve ezeli düşmanlarının geri dönmesi pek muhtemel gibi durmuyor şu anda.

Unreal Engine 5 ile gelecek oyunların listesini buradan bulabilirsiniz.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 09:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.05.2022 19:46
Valve ne half Life oyununun devamını getirdi nede portalin her iki oyunda büyük bir soru işareti olarak kaldı eskileri neden makyajlayip servis ediyorlar su cikmayan devam oyunlarını yüksek çözünürlüklü olarak piyasaya surunki biz oyuncularda görelim. VALVE altın yumurtlayan tavuğun boynunu kesmiş b
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2022 22:04
UE5 ile gelecek Wukong acayip efsane görünüyor. Elden Ringi tahtından indirir
MK Okuru
MK Okuru 10.05.2022 15:35
Bu yoruma zortladim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2022 20:16
Yayınladığınız haberler içerik olarak çok yetersiz kalıyor. Portal'ın yeni halini görmek için ille de internette aramamız gerekiyor. Bir link verin sanatçının ya da projenin ya da daha fazla görsel koyun. Şimdi baktım eski portal da baya güzel gözüküyordu, çok ilerleme yok gibi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
UE5 ile Portal yeniden yaratıldı
İlginizi Çekebilir