1/2

UEFA Euro 2012

Özgür Yıldız 1.05.2012 - 19:30
Avrupa Şampiyonası heyecanı, bu sefer FIFA 12'de.
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360
UEFA Euro 2012
  • Yapımcı - Yayıncı EA Sports - EA Sports
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Spor
Merlin Puanı 60
8 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%65
Artılar Resmi içerik, turnuvayı oynama imkanı, başarılı FIFA 12 oynanışı aynen korunmuş.
Eksiler Detaysız turnuva içeriği, eleme aşaması eklenmemiş, turnuvaya özel spiker anlatımı yok, Expedition modu yetersiz, pahalı fiyat.
Yine yaz günleri geldi ve futbol için uluslararası turnuvaların zamanı yaklaşıyor. Bu yaz ise Avrupa Futbol Şampiyonası’yla haşır neşir olacak futbol severler. Haliyle yeni bir turnuva yeni bir EA Sports oyunu demek. Peki ya bu sene öyle olmazsa? Maalesef yeni bir oyun değil, sadece bir indirilebilr içerikle karşı karşıyayız bu sene. Gelin bakalım FIFA 12 sahiplerine sunulan UEFA Euro 2012 içeriğinde neler var.

UEFA Euro 2012
Yapma Volkan!

Oyun endüstrisi son dönemlerde oyunları fabrikadaki üretim bandından çıkarır gibi çıkarmaya başladı. Ne küçük detaylara önem veriliyor, ne de oyuncuları mutlu eden ekstraları barındırıyor. Hal böyle olunca bazı oyunlar da olabildiğine traşlanıp piyasaya sürülüyor. UEFA Euro 2012’de bir oyun olarak çıkması beklenirken, bu yüzden sadece bir indirilebilir içerik halinde karşımıza çıkıyor. Hatırlarım da eskiden bir FIFA 98 oyunu vardı ki içerisinde Road to World Cup 98 diye bir mod bile eklenmişti. Buna rağmen EA Sports bununla yetinmemiş, 1998’deki Dünya Kupası için özel olarak World Cup 98 oyununu piyasaya sunmuştu. Fransa’da düzenlenen turnuvaya hazırlanan oyunda, maçların oynandığı her şehir kısa bir videoyla tanıtılıyor, spikerler maçın oynandığı şehirle ilgili bilgiler sunuyor ve hatta eski kupalardan bazı anılar anlatıyorlardı. Oyunda 1930’lardaki Dünya Kupası maçları bile yer alıyor, hatta bu maçlar tarihe uygun olarak siyah-beyaz gösteriliyor, takımlar zamana uygun kıyafetler giyiyor ve futbol topları bile kahverengi meşinden gözüküyordu.

UEFA Euro 2012
Peki Euro 2012 DLC’si bize bunları sunuyor mu? Cevap: Hayır. 25,99 dolar’dan satılan Euro 2012 indirilebilir içeriğinde oynanışla ilgili yeni bir şey yok. FIFA 12’yi nasıl oynuyorsanız, bu oyunu da öyle oynayacaksınız. Çünkü indirilebilir içerik mantığı böyle. Peki asıl soruya gelelim: “25,99 dolar verip UEFA Euro 2012’yi aldığımda ne gibi bir içerikle karşılaşacağım?”