Ulaştırma Bakan Yardımcısı: "Bu yıl her mahallede %90 fiber olacak"

Ersin Kılıç 29.05.2021 - 12:44
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, bu yılın sonuna kadar Türkiye'deki her mahallenin yüzde 90'ında fiber olacağını belirtti.

Türkiye fiber altyapı konusunda hala yeterli seviyede değil ve internet kullanıcılarının büyük bir bölümü de bu durumdan şikayetçi. Fiber altyapı konusunda zaman zaman farklı açıklamalar görsek de bu sefer oldukça iddialı bir açıklama daha geldi. Bu açıklamanın ise en tepe isimlerden biri tarafından yapılması kullanıcıları biraz şaşırttı diyebiliriz. Çünkü yapılan açıklamaya baktığımızda gerçek olamayacak kadar güzel bir açıklamaya imza atıldığını görüyoruz.

2023'te Türkiye'nin her yerine fiber altyapı gelecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, fiber altyapı çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada 2021, yani bu yılın sonuna kadar Türkiye'deki her mahallenin yüzde 90 oranında fiber altyapıya sahip olacağını belirtti. Bu oranın 2023 yılında ise %100'e çıkacağını açıkladı. 

Ulaştırma Bakanı:

Çevrimiçi olarak düzenlenen CloudTalk Online 2021 etkinliğine katılan Fatih Sayan fiber altyapı kısmında şu ifadelere yer verdi; "5G'nin ülkelerin geleceğini etkileyecek derecede kritik bir teknoloji haline geldiğini düşünüyoruz. Ama 5G için olmazsa olmaz iki şart var. Bulut bilişim hizmetleri, veri merkezlerimiz, bunlara ulaşabilecek 5G baz istasyonundan sonra fiber ağ, ülkemizin fiber ağlarla örülmesi... Bu noktada özellikle 2021'in çok büyük bir atılım yılı olduğunu paylaşmak istiyorum. Bizim operatörlere yaptığımız yönlendirmelerimizde çok net söyleyebilirim ki bu sene sonuna kadar Türkiye'deki her mahallemizin yüzde 90'ında fiber olacak. Yüzde 90'ı yeterli görmüyoruz. 2023 hedefimiz yüzde 100 olacak şekilde, bütün mahallelerimizde fiberin olması."

Ulaştırma Bakan Yardımcısı:
İlginizi Çekebilir