Ultima Online'a yeni bir Türkiye haritası

Murat Halilbeyoğlu 28.06.2011 - 09:12
UO'dan İstanbul'a kuş bakışı
1999 yılında çıkan ve çıktığı ilk günden itibaren sürekli artan bir kitleye sahip olan Ultima Online oyununu yeni nesil oyuncularımız belki bilmez ancak eski FRP ve RPG oyuncuları çok iyi tanıyacaktır. Grafiksel açıdan çok fazla bir şey sunmasa da gerek masaüstü FRP'yi bilgisayar ortamına taşımada gerekse kendi içindeki pek çok oynanış özelliği ile kendi sağlam toplumu bulunan oyun yeniden doğuyor diyebiliriz.

28 yaşındaki Ceyhan Haytoğlu, Ultima Online'ı geliştirme konusunda oldukça uzmanlaşmış birisi. UO-Developer sitesinin de yöneticisi. Her ne kadar bu işi hobi amaçlı yapıyor olsa da oldukça da ciddiye alıyor. İşte bu yüzden Ultima sevdasını yeniden canlandırmak için bir çalışma başlatmış ve anlattıklarına bakılırsa oldukça güzel bir şey ortaya çıkacakmış gibi duruyor.

Ultima Online'a yeni bir Türkiye haritası
"Anatolia olarak adlandırdığımız Türkiye haritası, çok geniş grafik geliştirmeleri ile birlikte profesyonel bir harita haline gelmiştir. Zindanlar anlamında Ultima Online standartlarının çok üzerinde bir görsellik ve işlev ile oluşturulmuştur. Şehir isimleri eski isimlerden alıntılanmıştır.Haritada İstanbul, Ankyra(Ankara), Smyrna(İzmir), Antiacheia(Hatay), Zone Ghuel Dagh(Zonguldak), Thatva(Van), Iceland, Murderer's Castle, Buccaneer's Den olmak üzere toplam 9 şehir vardır. Bazı şehirler sahiplenme açısından Sosaria haritasının inşa tarzı ve benzerliği kullanılarak yapıldığından dolayı yeni bir haritanın sahiplenilme seviyesini çok yukarılara taşıyacaktır.

    Amaç sadece harita geliştirmesi değildir.Amacımız mevcut oyuncuların profesyonel bir şekilde işleyecek olan bu organizasyon yapısı içerisinde kendilerine yakıştırdıkları bir ortam ve düzen yaratmalarını sağlamanın yanında, Ultima Online ile ilk defa tanışacak olan oyunculara oyunun öz niteliklerinden uzaklaşmadan Ultima Online'ı diğer online MMORPG oyunlarından ayıran özelliklerini en sade biçimde vererek gelecek nesillere geliştirilebilir ve sonlanmayacak bir düzen bırakmaktır.İleri dönem projelerinde hayata geçmeyi bekleyen çok istikrarlı bir düzen mevcuttur. Zamanı geldiğinde bunlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

    "Bu oyunun kendi içindeki fanlarının yanında oyunu yeni tanıyacak olan bir kitlenin oluşması en büyük idealim. Aynı zamanda Ultima Online'ın çıktığı 1999 yıllarından bu yana bu oyunu oynamış fakat uzaklaşmış olan kişilerin tekrar hatırlamalarını sağlamak da benim için önemli."

    Bakalım bir ay sonra nelerle karşılaşacağız. Şimdilik UO-Developer sitesinde Anatolia Map ismi altında harita görüntülerine bir göz atabilirsiniz. ."

Bakalım bir ay sonra nelerle karşılaşacağız. Şimdilik UO-Developer sitesine bir göz atabilirsiniz.
Yorumlar 21
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 01:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ultima Online Club
Ultima Online Club 18.03.2017 10:30
Gerçekten müthiş bir proje ancak tamamlanmamış. Türkiye Ultima Online Haber Portalı olarak verdiğimiz hizmetlere bu projeyi de eklemeliyiz. Belki de biz tamamlarız...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ultima Online'a yeni bir Türkiye haritası
İlginizi Çekebilir