1/2

Ultimate Marvel vs. Capcom 3 (PS Vita)

Murat Halilbeyoğlu 28.02.2012 - 15:55
Dünyanın kahramanları avucumuzda
Platformlar PlayStation 3, XBox 360, PS Vita
Ultimate Marvel vs. Capcom 3 (PS Vita)
  • Yapımcı - Yayıncı Capcom - Capcom
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Dövüş
Merlin Puanı 80
Artılar -Dokunmatik özelliği hoş olmuş, her zamanki MvsC sürükleyiciliği, sesler ve görseller oldukça hoş ve elbette sonu gelmez kombolar
Eksiler -Normal oyuna göre daha kolay gibi, hikaye ve hikaye anlatımı oldukça zayıf, karakterler arasında güç farkı çok fazla
Sony’nin son oyuncağı PS Vita, Japonya’dan sonra Avrupa’ya ve ülkemize de geldi. Geldiği gibi de teknoloji ve oyun dünyasının tüm ilgisini üzerine çekti. Elbette biz de PS Vita’yı elimize geçirir geçirmez hemen oyunlarını denemeye başladık. Bana da bunların içinde en hızlı oyun olan Ultimate Marvel vs. Capcom 3 düştü.

Marvel ve Capcom karakterlerinin, daha önce de PS3’te incelediğimiz bu son oyununu bir de Vita’da oynamak açıkçası eski günleri yad ettirdi. Nitekim oyun hakkında yapacağım bu incelemede oyunun kendi özelliklerine çok fazla değinmeyeceğim, sadece Vita için hazırlanan bu versiyonlardaki farklılıkları anlatacağım.

Eski köye yeni platform
Oyunu açar açmaz 3D görselli çizgi romanımsı karelerden oluşan o muhteşem video giriyor ve sonrasında ana menüye bir göz atıyoruz. Karşımıza üç oyun modu bir de galeri çıkıyor. Galeri modu zaten tahmin edeceğiniz gibi; oyunda başarılar kazandıkça videolar, karakter biyografileri, karakter sonları, sanat çalışmaları, sesler, kayıt ettiğiniz oyunlar gibi seçenekler mevcut. Oyun modlarında ise Offline ve Online mod ile Heroes & Heralds modu bulunuyor. Heroes & Herald moduna biraz sonra değineceğiz.

Modlardan önce oyundaki teknik kısımlara kısaca değinecek olursak, PS Vita’nın görsel kalitesi gerçekten oldukça güzel. Yüksek bir çözünürlük sağlayan ekran ayrıca neresinden bakarsanız bakın hiçbir şekilde görüntü kaybı yaşatmıyor. Oyundaki sesler de özellikle kulaklıklardan gümbür gümbür geliyor. Üstelik orta seviye bir kulaklıkta bile sesler net ve güçlü bir şekilde çıkıyor. Kulaklıksız iken o kadar dolgun bir ses duyamıyorsunuz.

Ultimate Marvel vs. Capcom 3 (PS Vita)
Wolverine avucumun içinde, Magneto parmağımın ucunda
Oyunun içeriğine gelecek olursak ilk başta offline moda bir bakalım. Offline modda normal oyunu oynayacağınız "Arcade", Vita’nın dokunmatik ekranından faydalanabileceğiniz "Touch" modu, karakterleri ve oyunu tanımak için hazırlanmış "Training" ve her bir karakterin hareketlerini ve kombolarını sizlere görev olarak yaptıran "Mission" modu bulunuyor. Arcade modunda 5-6 dövüş yapıp en sonunda Galactus’u yeniyor ve oyunu bitiriyorsunuz.

Offline modda Vita için özel olarak hazırlanan Touch Mod aslında arcade modun aynıs, tek farkı oyunu ekrana dokunarak oynama imkanı sunması. Bu mod esnasında yine stick veya tuşları kullanabiliyorsunuz fakat bunun yanında vuruş için ekrandaki düşmanınızın üzerine dokunmanız yeterli. Arada bir düşman gözünüzden kaçsa da genel olarak touch modu işi oldukça kolaylaştırıyor.

Online mod kısmında Ranked Macth, Player match, Lobby, Leaderboard bölümleri mevcut. Burada dünya üzerindeki diğer oyuncularla rank toplayacağınız maçlara veya tekli maçlara girebiliyor, kimin hangi sırada olduğunu görüp onun oyunu hakkındaki  tüm bilgileri lisans kartları sayesinde görebiliyorsunuz.

Lisans kartlarından hem diğer oyuncuların hem de kendinizin oynayışı hakkında bilgiler alabiliyorsunuz. Toplamda kaç maç yaptığı, kaçını kazanıp kaçını kaybettiği, dövüş stilinin ne yönde olduğu grafiksel olarak gösterimi, kaç tane ranked maç yaptığı en çok kullandığı iki karakter ve yakın zamanda açacılacak olan thropy’si gibi pek çok bilgi buradan takip edilebiliyor.